Jump to content

ravska

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. sada mene nešto buni: imam profesionalnu 100 % i ako se zaposlim kako će mi se obračunati mirovina? Hoće li to biti s koeficijentom 0,5 ili 0,66. Ja imam objašnjenje 0,5 jer na nas se ne odnose imzmjene zakona nego samo na civile i njima se obračunava mirovina s koeficijentom 0,66.
  2. Problem je sljedeći: Trenutno sam u invalidskoj mirovini zbog profesionalne nesposobnosti, rat 100 %. Pružila mi se prilika da se zaposlim u jednoj tvrtci, uz prijavu. Hoću li dobivati i mirovinu uz rad ( naravno umanjenu, koliko?) i kakav je postupak kad mi prestane radni odnos za ponovno aktiviranje sadašnje mirovine. Hvala na brzim i točnim odgovorima.
  3. Nije se razveo nego je počinio bigamiju. Ponašao se kao da nije nikada bio oženjen te se vjenčao sa tom drugom ženom.
  4. Poštovani, djed mi je kao pripadnik ustaškog pokreta pobjegao 1945.g. u Kanadu. U hrvatskoj je ostavio baku sa kojom je imao četvero djece. U Kanadi se ponovno oženio i stekao dvoje djece, i tamo je stekao dosta materijalnih dobara. Za djecu u Hrvatskoj nije mario niti ih pomagao. Umro je 1993.g. Pitanje je dali djeca koja su u Hrvatskoj imaju pravo na nasljedstvo i dali je prošao rok za pokretanje postupka. Hvala na odgovorima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija