Jump to content

tigipigi

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Položila sam državni ispit za sudskog zapisničara, a sada, buduči sa sam primljena na drugo radno mjesto moram položiti i za upisničara (samo posebni dio). Molim za savijet, odakle da učim, da li je dovoljno iz Sudskog poslovnika... Hvala.
  2. Ja sam polagala u Ministarstvu pravosuđa, Dežmanova 10, sutra idem na popravak, pa se vidimo!
  3. Za izlazak na državni stručni ispit dobila sam sedam plaćenih slobodnih dana, pa me sada zanima da li za popravak imam pravo na još dva dodatna dana.
  4. Moje iskustvo da i drugi ne naprave istu glupost. Polagala sam 13.12. kolegica sa posla me loše savjetovala, ono što je važno tj. EU ne pitaju (možda samo da se informirate reda radi)i ako radite na sudu, lokalnu i područnu samoupravu preskočite, gubljenje vremena. Pala sam tj. moram ići na popravni iz Zakona o sudskim pristojbama i sudsko poslovanje (sudac sa Županijskog suda u Zagrebu me pokopao sa pristojbama i arhivom) opravdano me rušio zaista nisam znala znala o pristojbama, buduči da radim na Županijskom, iako mi to nije baš neka isprika trebalo je i to dobro spremiti.
  5. Za nedostavljanje doznaka. otkaz je ionako samo teoratska i neželjena namjera, ali želim bit upoznat sa svim mogućnostima. hvala.
  6. Objasnite mi , molim Vas, što je opravdani razlog( koma, boravak u bolnici...)?
  7. Molim za savjet. Djelatnik u mom obrtu teško se ozljedio van radnog mjesta, u teško alkoholiziranom stanju, svojom nepažnjom. Dakle to se dogodilo u špici sezone i nanijelo mi je nemalu štetu u poslovanju. Djelatnik je prijavljen na neodređeno vrijeme, a radni odnos mu je započeo sredinom svibnja. Zanima me kakva su moja prava i da li sam osuđen da mu isplačujem plaču i doprinose iako se ne radi o klasičnoj nesreći, tj. radnik je bio u teško alkoholiziranom stanju. Da li mu imam pravo dati izvanredni prekid ugovora o radu? I nakon koliko dana on meni mora donijeti papire o bolovanju? Unaprijed zahvaljujem.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija