Jump to content

frupin

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Kako to misliš klauzolom ? Da li je to jedan od xy članaka ili pod klauzolom misliš na nešto drugo? Hvala
  2. Oprostite na smetnji, ali evo ukratko moj nazovi ga problemčić : Pišem, bolje rečeno prepisujem jedan ugovor o zakupu koji je sastavio jedan profesionalac, pa tako ......Zakupod. daje a Zakuopo. prima posl. pros...ugovor cije iznosi ... i plaća se unaprijed tromjes., ........I.T.D. Sve mi je to u redu, no mene zanima ako mi netko može složitiiti par članaka kojima bi se ja kao zakupodavac apsolutno zaštitio da u slučaju neplaćanja (kako je navedeno zakupnina se plaća 3.mjes unaprij.) može promptno raskinuti ugovor jasno prem nekom članku iz otkaza ugovora. To mi je problematično jer se ugovor sklapa na rok od 10god. Ja sam mislio napravit nešto u smislu ugovor se sklapa na 3 mjeseca i automatizmom se produžava na naredna 3 mjes. ukoliko je uredno plaćano pa poslje toga navesti da se taj ugovor automatizmom na taj način može produžavati najdulje do (10god.) Da li bi to bilo pravno O.K. Hvala unaprijed na konkretnim sugestijama, a koje sam spreman i honorirat na neki način !
  3. frupin

    Groblje

    Grob je u vlasništvu, a grobna naknada se odnosi samo na održavanje groblja općenito, pa zar je moguće da oni mogu tražiti da se to plati za 6 godina unazad a ja sam grob otkupila tek pred 2 godine ! (iako sam ga i prije "koristila") Grob nije u Zagrebu .
  4. frupin

    Groblje

    Poštovani......, Molio bih vas da mi netko upućen savjetuje što da radim glede mog problema sa neplaćenom naknadom za održavanje grobnog mijesta(Lokalno kom. poduzeće), naime stigla mi je opomena sa zaostacima od 1999 do 2005 i to sa rokom plaćanja od 8 dana pred tužbu!!! Postoji li tu nekakvi zakonski rokovi i nije li nešto od potraživanja zastarilo? Unaprijed zahvalan
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija