Jump to content

buldozer

Korisnik
  • Broj objava

    48
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav svima! Jako sam neinformiran u ovoj temi pa molim za mišljenje šta da radim u ovoj situaciji. Naime, moja majka je suvlasnica nekoliko terena zajedno sa svojom braćom. Jedan od tih terena uskoro postaje i građevinski i graniči sa terenom lokalnog mafijaša koji je poznat po tome što je prevario hrpu ljudi. Uspio je nagovoriti braću od majke i za malen novac otkupio od njih njihov dio zemljišta, tako da je sad on suvlasnik zajedno sa majkom. Moja majka mu nije htjela prodati teren jer je njegova ponuda bila smješno malena. Bojim se da li postoji način na koji bi taj čovjek mogao doći do tog djela terena (od majke) s obzirom da mu ona ne želi prodati, a on ne želi ponuditi normalan novac? Imam neki osjećaj da će nešto pokušati smuljati jer znam da mu taj teren treba za proširenje posla. Kako da se osiguramo? Hvala svima!
  2. Pozdrav svima! Uskoro imam prvo ročište za razvod braka. Razvod je sporazumni, bez ikakvih spornih faktora. Papirologija riješena u CZSS, plan uzdržavanja djece napisana kod advokata. Kakva je procedura? Možemo li očekivati da će sud donjeti riješenje o razvodu već nakon prvog ročišta, s obzirom da je razvod potpuno sporazuman, ili mogu očekivati da će to potrajati dulje? Hvala!
  3. Pozdrav svima! Prije nešto više od dvije godine, otvorio sam j.d.. Kako firma ne radi sa dobitkom i postala mi je prevelik financijski teret, praktički ju održavam na životu sa pozajmicama. Želio bi firmu zatvoriti, ali koliko čujem, troškovi zatvaranja, likvidacije su poprilični i to si ne mogu priuštiti. Koje mi je najbolje riješenje da se riješim firme i spasim se od daljnjih gomilanja troškova? Možda stečaj? Ja sam jedini vlasnik i zaposlenik firme. Hvala unaprijed na eventualnom savjetu.
  4. Poštovani, planiram otvoriti j.d.. za određenu djelatnost. Obim posla je takav da bi pogotovo u početku trebao izdati svega 2-3 računa mjesečno. Dali sam bez obzira na to obvezan za tih par računa imati kasu? Hvala unaprijed.
  5. Zaposlen sam u firmi a u slobodno vrijeme se bavim fotografijom, slikam vjenčanja i sl. Želio bi se legalizirati da se mogu tu i tamo reklamirati, a i mirne duše raditi ono što volim. Obrt mi ne dolazi u obzir jer trogodišnje stažiranje u struci uz majstorski ispit je nemoguća misija. Da li je fotografija, konkretno slikanje vjenčanja, djelatnost za koju je potrebna škola, majstorski ispit i u d.? Želio bi raditi legalno, plaćati porez, vjerujem da bi još uspio i nešto zaradit, dali je j.d.. riješenje za mene? Unaprijed zahvaljujem ako netko odvoji vrijeme za odgovor
  6. Još da dodam ; Članak 117 ZOR kaže ; (1) Ako sud utvrdi da otkaz poslodavca nije dopušten, a radniku nije prihvatljivo nastaviti radni odnos, sud će na zahtjev radnika odrediti dan prestanka radnog odnosa i dosuditi mu naknadu štete u iznosu najmanje tri, a najviše osamnaest prosječnih mjesečnih plaća toga radnika isplaćenih u prethodna tri mjeseca, ovisno o trajanju radnoga odnosa, starosti te obvezama uzdržavanja koje terete radnika Može li na temelju ovog članka supruga tužiti za nedopušteni otkaz i tražiti odštetu , bez povratka na radno mjesto ?
  7. Danas je poštom stigao otkaz! Započinje ovako ; "poslodavac otkazuje ugovor o radu zbog gospodarskih razloga, uvjetovanih stanjem na tržištu, smanjenjem potrošačke i kupovne moći kupaca, što je rezultiralo smanjenjem prihoda a time i novčanih priliva u tvrtki i povećalo objektivne poslovne teškoće. Opisano stanje iziskuje provođenje organizacijskih promjena radi usklađenja broja radnika sa procesom proizvodnje i prerade u drugom djelu tvrtke a radi povećanja učinkovitosti poslovanja u djelu koji se bavi prodajom proizvoda kupcima. U tom pravcu tvrtka je donjela odluku o smanjenju broja radnika u prodavaonici. Poslodavac nije u mogućnosti gore spomenutom radniku ponuditi neki drugi posao koji odgovara njegovoj naobrazbi i radnim sposobnostima, niti postoji mogućnost dodatnog obrazovanja za druge poslove. S obzirom na neprekidni rad radnice u trajanju od 3 godine, otkazni rokj je 30 dana i počinje teći dostavom ove odluke. Odluka o visini otpremnine temelji se na odredbi članka 119 ZOR i iznosi xxxx,xxkn. Poslodavac će je isplatiti danom prestanka radnog odnosa." Dali se ovaj otkazni rok mora odrađivati i šta ako se ne odradi , s obzirom da se mojoj suprugi više ne vraća u tu firmu ? S obzirom da je zaposlena druga radnica na mjesto moje supruge kojih tjedan-dva prije supruginog otkaza, ima li tu razloga za tužbu ili prijavu inspekciji rada? Ima li smisla pisati ZZP u ovoj situaciji? Ogorčeni smo sa bezobraznim načinom na koji je poslodavac suprugi dao otkaz i želimo mu to maksimalno zagorčat.. ..da se sljedeći put malo bolje zamisli kad se nekom zaprijeti otkazom.. Savjeti dobrodošli
  8. Hvala cigo! Jučer smo se obratili sindikatu , nakon čega je odvjetnica poslala dopis poslodavcu upozoravajući ga da krši zakon itd... Danas smo bili opet kod njega a on je rekao da je poslao otkaz poštom preporučeno. Na pošti smo bili i ništa.. Bojimo se da poslodavac odugovlači kako bi mojoj suprugi dao otkaz zbog nepojavljivanja na poslu. Sa druge strane, već se osjećamo glupo da supruga svaki dan dolazi na radno mjesto da bi je poslodavac poslao doma. U stvari, ne znamo je li uopće taj otkaz poslan tj napisan i ne znam dokad da se ovako natežemo sa njim? Sutra ako ne stigne taj otkaz poštom onda ćemo poslat ZZP
  9. Sad smo se vratili od poslodavca. Zatvorili smo bolovanje i tražili otkaz na pismeno, ali ga nismo dobili. Rekao je da će ga dati danas ili sutra,da ga nije napisao..nije dozvolio ni da supruga nastavi radit.. Šta sad?? Unaprijed hvala
  10. Evo i novosti od danas.. Bili smo supruga i ja u firmi na razgovor sa poslodavcem. Kad smo ušli u trgovinu smo primjetili da je zaposlena nova radnica na mjesto moje supruge. Pitali smo poslodavca ima li kakav otkaz napisan , na što je on odgovorio da će dat otkaz pismeno kad mu supruga donese doznake da zatvara bolovanje. Još ne znamo oće li to biti poslovno uvjetovani otkaz ili će pokušat uvalit kakav izvanredni otkaz. Krši li poslodavac zakon sa zapošljavanjem nove radnice a istovremeno će mojoj suprugi nejvjerovatnije uručit otkaz zbog viška radne snage? Ako joj uruči taj otkaz, možemo li ga tužiti ? ..ili je to stvar inspektorata? Ukratko, jako smo ogorčeni na ovakav bezobrazan otkaz da bismo htjeli maksimalno otežat situaciju tom poslodavcu, ako ništa onda da barem olakšamo ostalim njegovim zaposlenicima koji su tamo u strahu od otkaza.. da razmisli kad se sljedeći put kome zaprijeti otkazom... Možda je vrijeme za odlazak odvjetniku? Šta Vi mislite Legalis ekipo? Svaki savjet je jaaaako dragocjen.. hvala
  11. Evo, da malo osvježim temu.. Danas je supruga zatvorila bolovanje i odmah otvorila drugo zbog drugog djeteta koje je u međuvremenu obolilo. Doznake i papiri o novom bolovanju su dostavljeni u firmu. Još nismo dobili nikakav pismeni otkaz. Planiramo ove dane otići do firme na razgovor sa poslodavcem, da vidimo kakve su mu namjere.
  12. Hvala još jednom svima na dragocjenim savjetima, pomogli ste nam puno. Dali smo zahtjev za članstvo u sindikat kojeg ćemo ako supruga nastavi radit tražit pomoć u vezi radnog vremena koji puno premašuje 160 sati mjesečno, tjedni odmor itd... U Utorak će supruga otić na posao ako do tad ne dobije pismeni otkaz, a ja sam uzeo slobodan dan da budem u blizini zbog podrške. Ako poslodavac bude istjerao moju suprugu iz trgovine bez pismenog otkaza, zatražit ćemo od policije zapisnik kao dokaz da je ona otišla na posao. Možda čak uzmemo i odvjetnika da nam pomogne ako se zakomplicira. Updateat ću stanje ovdje kako bude novosti.
  13. Hvala puno burn na savjetima! Malo nam je sad jasnije što činiti. Vidjet ćemo koji je sljedeći potez poslodavca, poznavajući ga, uvjeren sam da neće to "samo tako " proć. Bojim se da će se desit da će on odustat od otkaza pa da će suprugi zagorčavat život kad se vrati na posao (mobing) da ju prisili da sama da otkaz. S obzirom da je supruga dio plaće dobivala " na ruke" , za očekivat je da će taj dio plaće bit ukinut..? Također, u ugovoru o radu je navedeno radno vrijeme od 40 sati tjedno i jedan dan odmora , dok je supruga redovito radila preko 50 sati tjedno sa svakom drugom slobodnom Nedjeljom. Može li supruga ( u slučaju da poslodavac odustane od otkaza) tražiti od njega pismeno radni raspored sati ili sl? Hvala unaprijed na pomoći.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija