Jump to content

Palonkica

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav, što učiniti tj kako naplatiti svoju polovicu stana ako sada u njoj živi bivši muž sa ženom? Vlasnik sam ja u zk i moj bivši muž. Može li se pokrenuti neki proces i tražiti isplatu svoje polovice stana koja je upisana u zemljišne knjige?
  2. Stan je pod kreditom kupljen u braku polovicu otplaćen. Vlasnici su suprug i supruga. Kredit je na supruga. Žena se iseli s djetetom zahtjevajući razvod nakon 10 god braka a suprug ne zeli izaci iz stana, radi probleme. Nakon razvoda sporazumnog oni odluče svatko svoju polovicu stana darovnim ugovorom pokloniti djetetu. Upisani su u knjige i dalje i on i ona jer bilježnik nije sam izvršio upis novog maloljetnog vlasnika. Suprug ostaje zivjeti u stanu i plaćati kredit. U međuvremenu njemu se dosele nova nevjenčana supruga i dobiju dijete. Tko ima pravo živjeti u stanu? Ima li bivša supruga išta potraživati za tih 10 god zivljenja u stanu? Kako maloljetni sin ima pravo na taj stan? Sto ako oni odluče iznajmiti stan i otići u drugi, kome pripada pravo na novac od najma?
  3. Slučaj kada rastavljeni roditelji poklanjaju darovnim ugovorom svatko svoju polovicu stana maloljetnom djetetu. Kako maloljetno dijete tim stanom raspolaže? Kao vlasnici još uvijek se vode u papirima majka i otac. Bilježnik nije izgleda sam odnio upis novog vlasništva stana. Tko ima pravo živjeti u tom stanu? Sto ako otac taj stan iznajmi bez znanja majke?
  4. puno hvala na odgovoru, proučio sam malo zakon e sad po čl.158 sijanje i sađenje te voćke i kukuruz je moj, pošto je na mojem zemljištu. al me malo muči ta dosjelost, jer oni možda 20 god obrađuju tu zemlju...To mi je nejasno jer za dosjelost mora biti pošten ili barem pošten posjed. Što znači pošten posjed? Ovdje sam uvijek ja bio vlasnik tj moj predak a nikad oni. Da li mi netko može reći što znači pošten posjed u dosjelosti?
  5. Ovako, vlasnik sam poljoprivrednog zemljišta, koje sam naslijedio od svojeg pretka. Papiri su čisti, na moje ime. No susjed već dugi niz godina na mojoj zemlji ima voćnjak i kukuruzište. Kako to prodati? Da li susjed obradom zemlje stječe pravo na moju zemlju? Kako glasi zakon koji obrađuje ovu temu? Unaprijed hvala! Da li je tu u pitanju dosjelost ako on (susjed) traži pravo na moju parcelu? Da li ima zakonske osnove to tražiti ako sam ja vlasnik?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija