Jump to content

vesnaG

Korisnik
  • Broj objava

    56
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je vesnaG objavio

  1. Hvala Vam na odgovoru Mrs. burn. Na tekući mu je uplaćen dug i trošak ovrhe, onoliko koliko i piše na pravomoćnom rješenju. Da li onda ipak imam pravo na račun za trošak ovrhe + kamate, na osnovu potvrde o uplati preko interneta ? Evo, ovo je zadnje pitanje o računima ... za sad
  2. Molim odgovor na pitanje što je s novcem koji mu je uplaćen na tekući račun, trebam li dobiti račun od njega nakon što vidi da mu je novac sjeo na račun ? I može li odvjetnik ovrhovoditelja od mene tražiti namirenje troškova ovrhe, ako je ovrhovoditelj RVI i oslobođen je plaćanja iste, pa stoga taj trošak ni ne postoji jer ovrhovoditelj nije dao ni lipu za ovrhu svom odvjetniku, a sad me traže da im istu platim ?
  3. burn, kao prvo oprostite za ono "ti" jer to nije moj stil, al činilo mi se kao da odmah branite tog odvjetnika koji mi je oteo tu lovu. Da, oteo, mogu slobodno reći, jer dva puta naplatiti isti dug i još s kamatama, a ja nisam imala novaca za platiti vještaka ( 3 000 kuna za vještačenje, nije li to bezobrazluk) i zato nisam mogla dokazati da tog duga više nema, znači sirotinja koja nema za platiti sudske troškove, još je treba oguliti da nema ni za kruh. Ne tražim ničije sažalijevanje, ali da sam žrtva suda i tog odvjetnika, koji veze na sudu debelo koristi za svoj i samo svoj đep, to jesam i zato ne dam više ni lipu bez računa. Lijep pozdrav !
  4. burn, bitno mi je jer ne znam koja je razlika između R1 i R2, i bitno mi je da dobijem račun, jer mi je već jednom uzeo 15 000 kuna i nisam dobila račun. Zašto ??? Ako ja od svoje plaće plaćam pdv državi zašto ne bi i on od tih 15.000,00 koje mi je oteo i nije dao ni račun ni specifikaciju i sad bi to opet napravio. E, neće ovaj put. Šta ako mu uplatim na tekući račun, kako se onda naplaćuje pdv ??? burn, ti se pjeniš kao da od tebe tražim račun. Nije li to moje pravo i njegova obveza ???
  5. blekso i burn, hvala Vam na odgovoru i imam još jedno pitanje: kakav račun mi mora dati R1 ili R2 ???
  6. Kako mogu saznati je li upisan u registar ? Očito nije, jer nikad ne daje račun.
  7. Znači, ako mi ne želi dati račun ne moram mu platiti ??? Već sam mu jednom platila sudske troškove i nije mi dao račun, već samo neku potvrdu s kojom sam išla na sud da mi se obustavi ovrha. Mogu li i za taj iznos od prije koji sam mu platila, tražiti račun i specifikaciju troškova.? Sad mu ne mislim platiti onoliko koliko se on sjeti naračunati, već mislim na sud tražiti specifikaciju njegovih troškova. Imam li to pravi tražiti ?
  8. Dobar dan, zanima me da li se na 100 bodova računa još i PDV 25 % ili je u tih 100 bodova uračunat i PDV ? Npr. 100 bodova je 1.000,00 kuna. Da li na tih tisuću kuna ide još i PDV ? Zahvaljujem.
  9. Molim moderatora da obriše ovu temu, jer ionako nema odgovora.
  10. Poštovani, molim Vas ako ima netko da mi izračuna iznos kamata, hitno mi je. U rješenju ovako piše: .... za iznos od 11.380,60 kuna sa zakonskim zateznim kamatama od 23.03.2011. pa do isplate. Za iznos troškova ovrhe postupka u visini od 984,00 kuna sa zakonskim zateznim kamatama od 08.09.2011. pa do isplate. Unaprijed zahvaljujem.
  11. Koji je postupak prijave, javni bilježnik, porezna ...?
  12. Može li odgovor, kojem sudu se žaliti nakon županijskog i da li je kasno da ja to sama sad pošaljem (nakon godinu i pol) i objasnim situaciju, da me je moj odvjetnik izigrao,i da zamolim da se predmet ponovo vrati na općinski sud ???
  13. A kamate na rate alimentacija od 2001.g.?
  14. Felixx havala na odgovoru, ali ja jesam socijalni slučaj, nemam ništa od nekretnina, a mamina kuća je stara i zahtijeva puno renoviranja za što ja definitivno nemam novca, a to što sam trenutno prijavljena kod partnera ne znači ništa, zar će mi on dati pola svog stana;sigurno neće, a i želim imati svoj kutak za svog sina i sebe, a ne da moramo ovisiti o nekome.Samo da napomenem da sam izgubila sud za stan s bivšim mužem I o tom sam prije pitala, (ali nije bilo odgovora), a stan je bio otkupljen u braku sa mnom, pa sam izgubila sud, a kamoli da bih imala pravo na ovaj partnerov u kojem nisam sudjelovala ni s jednom lipom. Sad kad sam već spomenula za ovaj sud s mužem da Vas pitam, kome se treba žaliti nakon Županijskog suda? Svi su mi govorili da imam pravo na taj stan, po zakonu, pa eto...ipak se zakon ne poštuje izgleda.Moj odvjetnik mi je "kao zaboravio" reći da je stigla presuda od Županijskog suda gdje gubim stan. Nije on zaboravio već je bio u dogovoru sa suprotnom stranom vjerojatno. I što sam ja tu mogla napraviti, tjerati sud sa svojim odvjetnikom jer mi je "zaboravio" reći da je stigla presuda, rakao mi za nju tek nakon 6 mjeseci kad sam ga pitala šta je s tim?
  15. S kim da napravim ugovor o najmu, jel s partnerom? Možemo li napisati da smo se dogovorili da mu ne plaćam stanarinu (jer za istu stvarno nemam novaca i zato i jesam kod njega), da ne bi on imao problema zbog poreza kasnije ? Hvala.
  16. Zar nema nikoga da mi da savjet ???
  17. Dobar dan svima ! Imam jedno pitanje, tj.problem. Prije otprilike godinu i pol sam predala papire za najam gradskih stanova. To tražim za sina i sebe. Ne posjedujem ništa od nekretnina imam pravo na gradski stan i na listi sam. U međuvremenu sin i ja živimo kod mog partnera u stanu koji je on kupio prije par mjeseci. I neki dan dobijem dopis od grada kako su zaprimili anonimnu dojavu da ja želim "izigrati" grad zbog stana jer živim s izvanbračnim partnerom koji ima mirovinu, kuću, auto itd,itd, a ja imam plaću, polovni auto itd. To nema veze sa zdravom pameti jer ja s partnerom nisam ni u bračnoj ni izanbračnoj zajednici niti smo šta potpisali. On zna da ja čekam gradski stan i zato mi je ponudio da se prijavim kod njega dok ne dobijem svoj stan. Da li sam tu pogriješila što sam sina i sebe prijavila na njegovu adresu i mogu li zbog toga izgubiti pravo na gradski stan? On je stan kupio prije nekoliko mjeseci ,a ja sam kod njega priavljena od 1-og mjeseca i nemam nikakvo pravo ni na njegov stan ni bilo kakvu imovinu. Trebam li se prijavit natrag na maminu adresu gdje sam i do sada bila i što da im uopće odgovorim. Ne znam da li sam ja njima uopće dužna pisati i opisivati moje privatne stvari s kim živim, od kada, da li ih možda moram izvještavati i koliko puta spavam s njim i da li zbog veze s nekim mogu izgubiti pravo na stan, a nemam ama baš ništa od imovine osim polovnog auta. Srdačan pozdrav
  18. Da li bi nam bilježnik htio napisati izjavu da živimo u izvanbračnoj zajednici, iako se vodimo na različitim adresama, tj. nismo prijavljeni u ovom stanu u kojem smo sada kao podstanari ?
  19. Hvala na odgovoru, ali to dokazivanje me najviše i muči, jer svih ovih 6 godina koliko živimo zajedno, vodimo se svatko na svojoj adresi, a ne na jednoj.
  20. Dobar dan ! Imam jedno pitanje. Naime, radi se o slijedećem. Živim s partnerom već 6 godina u podstanarstvu, i sad bi trebali kupiti stan. Kredit diže on, a ja bih mu trebala biti sudužnik. Potpisali smo predugovor kao kupci, ali me brine ako se jednog dana rastanemo koja ja prava imam, jer smo u izvanbračnoj zajednici koja nigdje nije potpisana i potvrđena ( kod javnog bilježnika). Jučer sam malo čitala o izjavama za izvanbračne zajednice za koje trebaju svjedoci ( to nije problem jer ih imamo) i potvrde o prebivalištu, što je problem, jer on se cijelo vrijeme vodi na svojoj staroj adresi, a ja na svojoj kod mame. Nismo se htjeli prijavljivati jer nismo znali koliko ćemo se uopće zadržavati u podstanarstvu, pa da ne mijenjamo dokumente stalno. Potpisali smo predugovor za kupnju stana u kojem je vidljivo da ga kupuje partner s jedne adrese i ja s druge adrese. Brine me ,ako se jednog dana rastanemo, da neću imati nikakva prava na stan, jer je stan kupljen dok nas dvoje još nismo vjenčani i vodimo se svaki na svojoj adresi. Partner me uvjerava da nemam razloga za brigu, jer kao čim u ugovoru piše da on i ja kupujemo stan, da se i ja automatski upisujem u vlasnički list. Sumnjam u to, jer sam izgubila stan s prvim suprugom, a stan smo otkupili u braku. Molim za odgovor jer sam u nedoumici, trebam predati papire za stan, a meni se ne da, jer mi se čini da ot toga stana ja jednog dana ne bih imala ništa. Hvala !
  21. Pozdrav ,ako može jedan odgovor newbie, i sama sam u sličnoj situaciji, pa me samo zanima jedno: kad odem na razgovor u CZSS i soc.radnica mi da da potpišem izjavu, trebam li i ja dobizi jedan primjerak te izjave koju sam potpisala i imam li pravo na uvid u izvječća od gospodične koja je bila u nadzoru, jer nisam dobila ni jedno ni drugo, što mi je čudno, gdje stoji da dotična soc.radnica poslije ne može u kompu promijeniti moju izjavu i krivotvoriti moj potpis i zar nemam pravo vidjeti izvješća o nadzoru, kako bih se evenualno mogla žaliti kasnije na ista ako bude potrebe. Unaprijed hvala na odgovoru.
  22. Bok Zvonka ! Evo čitam tvoj post i nakon duže vremena ponovo pišem jer tvoja je situacija vrlo slična mojoj.I da, ne da mi se opširno ponovo pisati o svemu, samo ću što je moguće kraće i da ne otvaram novu temu. Nakon godinu dana završio nadzor, kontakti oca i djeteta nisu uspostavljeni, od nadzora prošlo 6 mjeseci ( ni rješenja ni obavijesti ni ništa)da bi neki dan dobila poziv od CZSS u vezi kontakta oca i djeteta. "Veliki" otac se opet sjetio da bi me mogao malo provocirati, jer nema pametnijeg posla valjda, ima veliku vojnu mirovinu i viška vremena.Dok je trajao nadzor njega skoro nikada nije bilo kod kuće, uvijek neki izgovori, kad sina sretne na ulici ni ne pozdravi ga i kad mu je to cura iz nadzora rekla i pitala ga zašto , rekao joj je da ga sin više ne zanima. To je i pokazao stalnim žalbama i razvlačenjem plaćanja alimentacije, dan danas duguje novac, zadnji put se žalio u 3 mjesecu ( o sporosti suda da ne pričam). I sad odjednom bi on opet htio kontakte, neki dan ja bila na razgovoru u centru, jučer sin koji je izjavio da ne želi kontaktirati s njim. Sinu je 16 godina i samo me zanima da li je njegova izjava da ne želi kontakte s ocem dovoljna da mene nitko ne može optuživati za manipuliranje. Mislim da se sa 16 godina smatra starijim maloljetnikom i da kao takav može sam odlučiti. I može li CZSS natjerati sina i mene da idem na razgovore u Obiteljski centar, jer ja ne želim i neću, dosta mi je više bivšeg muža i suda i socijalnog ( već skoro 10 godina). Ako je veliki otac neka plaća alimentaciju dobrovoljno, a ne da ga sud mora prisiljavati. Držim ti palčeve Zvonkica i svima u sličnoj situaciji.
  23. Ne budi lud, pročitaj jutarnji list od jučer, stranica 2 i 3. Čovjek isto s bivšom potpisao kod javnog bilježnika, ona ga sad tužila, a sud ne prizna ovjeru od javnog bilježnika i sad jadan čovjek mora ponovo platiti alimentaciju 15o,ooo kuna, kao da je nikada nije plaćao.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija