Jump to content

b52

Korisnik
  • Broj objava

    15
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je b52 objavio

  1. Dobar dan, Imam sličan problem sa duplim korištenjem osobnog odbitka prilikom promjene poslodavca. Možete li me molim Vas uputiti što da napravim. Priča je sljedeća: Nakon isteka otkaznog roka (sporazumni prekid radnog odnosa) isplaćana je plaća ali bez naknade za neiskorišteni godišnji odmor. Tu naknadu je bivši poslodavac isplatio naknadno, te je ponovo iskoristio osobni odbitak. Smije li to napraviti? Na koji način mogu tražiti pravnu zaštitu i od koga? Hvala na odgovoru.
  2. Hvala na odgovoru.. Ako bi bili ljubazni da me uputite samo još gdje se nalaze ti zakoni. Kada sam upisivala fakultet nitko me nije pitao radim li ili ne, redovni sam student koji studira za vlastite potrebe (u cijelosti plaćam troškove svog studiranja). Moram priznati da sam tražila te zakone ali ih nigdje nisam uspjela naći.. Najbliže što sam uspjela naći bio je word dokument zakon o pravima redovitih studenata, a u njemu ništa ne piše o studentima koji su zaposleni za stalno. Tamo čak piše da je rad preko studentskog ugovora neoporeziv.
  3. Poštovani, Imala bih jedno pitanje.. Naime radi se o tome da sam prijavljena na određeno u jednoj firmi, te su mi primanja preniska obzirom na troškove (prijavljena sam na pola radnog vremena). Redoviti sam student i zanima me smijem li po zakonu paralelno uz stalno zaposlenje raditi i preko studentskog ugovora? Trebam li u tom slučaju plaćati dodatne poreze? Osobnu olakšicu koristim samo za sebe sa koeficijentom 1. Smijem li uopće biti stalno zaposlena ako sam redoviti student? Hvala lijepa na odgovoru!
  4. Ja sam dala podatak, ali nisam sigurna, i ne mogu biti sigurna. Čemu služi taj poziv u policiju da pogledam sliku ako se ionako ne vidi lice vozača i ako kako tvrdite po zakonu Multanova slika registraciju, a ne vozača. To je onda u potpunosti besmisleno, jel ja nisam dvojila da je baš moj auto uslikan, već sam dvojila oko identiteta vozača. No kada ste već tako ljubazni da mi odgovarate na moja pitanja, zanima me šta je to vjerodostojan dokaz u ovom kontekstu? Moja izjava?
  5. Zašto bi ja platila kaznu 2000 kn? Ja sam napisala da je vozio brat, iako sam rekla gospođi u policiji da ne vidim lice i da ne mogu tvrditi dal je tata ili brat (što zbilja i ne mogu). Naravno da će se on žaliti kada mu stigne kazna i tvrditi da nije on vozio. I šta onda? A ovo tu da zna onaj tko je vozio mi je isto malo klmavo jel tko se sjeća di se na neki određeni datum vozio (osim ako datum nije bitan po nečemu).
  6. Dobro ali ja ne znam tko je vozio, navela sam brata, a sa slike ne mogu vidjeti dal je on ili tata (iako sam gledala povčalom). Slika ja slikana visokom rezolucijom i da postoji negdje u elektroničkom obliku vrlo bi se jasno mogao utvrditi identitet vozača kada bi se zumirala. Ovako je to nemoguće, jel se ne vidi lice.
  7. Eto obzirom da meni nitko nije odgovorio na moje pitanje.. postaviti ću skraćenu verziju pitanja ovdje. Samo me zanima ukoliko se ne vidi lice vozača na slici dal je to dovoljan dokaz za sud? Ukoliko netko ima slična iskustva, bila bi jako zahvalna da ih podjeli ovdje!
  8. Poštovanje, Trebala bi jedan pravni savjet. Naime poštom sam dobila dopis da je mojim automobilom napravljen prekršaj prije otprilike 2 mjeseca, te da trebam dostaviti podatke o osobi koja je automobil vozila. Stvar je u tome da je automobil koji glasi na moje ime u principu obiteljski automobil kojim gotovo svakodnevno upravljaju 3 vozača. Ja se zbilja ne sjećam tko je automobil vozio, te sam tako i napisala u dopisu koji sam poslala policiji (s tim da sam navela kompletne podatke o osobama koje su mogući počinitelji). Na to su mi odgovorili da mogu doći u policiju i pogledait snimku vozila. E sada sa slike se zbilja ne vidi lice vozača.. gospođa mi je čak dala povečalo da pogledam, ali zbilja se ne vidi. Ja sam navela brata, međutim smatram da dokaz koji oni posjeduju je zapravo u potpunosti neiskoristiv. Šta on može napraviti kada dobije kaznu? Jel se može žaliti? I kakav je dalje postupak ako se on žali? Zanima me dal će mene zvati da svjedočim i da li se mogu pozvati na pravo da ne svjedočim protiv užeg člana obitelji? Unaprijed se zahvljaujem na odgovoru!
  9. Evo ja sam malo kopala i raspitivala se, pa da podjelim svoje saznanje sa ostalima.. možda jednom nekome i pomogne.. Bilo koje testiranje na droge treba potvrditi kliničkim dokazima i profesionalnom prosudbom. Pogotovo ako se radi o canabisu.. on se na malo drukčiji način izlučuje iz tijela, odnosno može se zadržati u slini čak i do nekoliko tjedana.. eh da sam to znala prije tjedan dana..
  10. nisu me čopili u novalji nego u karlovcu na samom izlazu sa autoputa, scena je izgledala ko iz miami vice-a..
  11. haha.. dobar pogodak nema šta.. išla sam u novalju.. ali nije to do zrća.. to je više lifestyle.. ali ipak s dozom odgovrnosti kada se sjeda u auto..
  12. e glede ovog djela još samo da dodam da je meni policajac rekao da će test pokazati ako sam konzumirala nešto unazad 10 dana, to je ono što me intrigira toliko.. mislim wtf?? i zanima me jako jako to pretraživanje auta sa psima.. kaj oni to stvarno mogu samo tako napraviti... to mi isto malo smrdi..
  13. Ma jooj stvari su se malo zakomplicirale kasnije Nije bilo nikakvog narkotesta (mislim da ga on nije niti planirao raditi, nego da nas malo naplaši), policajac je blefirao.. kao nek mu priznamo.. dal jesmo ili nismo.. i jel imamo kaj kod sebe.. stvar je u tome da je mene panika ulovila zato što nisam poznavala zakon.. i priznala sam mu da imamo neku siću (preciznije 0,4 g što je jedna pljuga) i onda smo morali u policiju.. i tako.. ali stvarno bi me jako jako zanimalo više informacija vezanih uz narkotestove.. pogotovo onaj detalj kada sam ja pod utjecajem droga.. tipa ono ako imam preko 0,5 promila pijana sam.. a kada sam drogirana??? Jel ja tvrdim da nisam bila napušena 5 dana nakon što sam pušila... to jednostavno nema smisla..
  14. da.. znam da me smiju testirati na alkohol i droge u bilo kojem trenutku, to nije sporno, ali zanima me dal na temelju navedenih činjenica smiju prekopavati auto i dal mi policajac smije prijetiti da sam u prekršaju i da mogu dobiti kaznu do 25000 kn ukoliko je jedno od nas pod utjecajem droge.. Ja nisam bila u nikakvom prekršaju tipa prebrza vožnja ili nešto slično.. već jednostavno rutinsko testiranje na droge... obzirom da su ti testeri toliko osjetljivi zanima me kako oni mogu znati prije koliko dana sam ja npr. nešto konzumirala i koliko sam podobna za vožnju..
  15. Imam par pitanja vezanih uz policijsko testiranje na droge. Naime, neki dan na putu za more iz civilnog auta počela su mi mahati dva policajca sa značkama i izvukli me iz kolone. Policajac mi je rekao da nisam u nikakvom prekršaju (op. iako me on ugrozio sa manevrom na koji me zaustavio) i rekao da vrše rutinsko testiranje na droge. Ako sam pozitivna da će mi auto pretražiti sa policijskim psima da vide imam li išta kod sebe. Nakon toga me pitao jesam li šta konzumirala unazad 10 dana. Rekla sam mu da jesam pušila travu prije 5 dana, na što mi je on rekao da sam u prekršaju, sa mnom je bio dečko koji je pušio u isto vrijeme kad i ja i sjedio je na prednjem sjedalu auta. Na to mi je policajac rekao da je i to prekršaj... uglavnom zanima dal je moguće da se tako nešto tretira kao prekršaj, dal on mene smije tako nasumce testirati, dal se po zakonu smatra da sam pod utjecajem marijuane iako sam pušila 5 dana prije i dal mi smije pretražiti auto sa psima na temelju ovog gore navedenog? Znam da je post malo duži, ali bila bi jako zahvalna na odgovoru..
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija