Jump to content

takuin

Korisnik
  • Broj objava

    22
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Prijedlog za mirno rješenje je obvezan. Tek kada dobijete odgovor od ODO-a (u pravilu negativan) možete krenuti sa sastavljanjem tužbe, ali puno je elegantnije ispravnim postupkom ako nema spora. Pretpostavljam da mislite na obrađivače ili potomke obrađivača. Treba izvršiti uvid u zem. knjige i pronaći agrarne prijave (ne razaznajem da li ste ih vi izgubili ili nisu upisane, odnosno da su uništene). Ako nađete podatke o obrađivačima, iz arhiva zatražite agrarne prijave. Bitno je tko je u posjedu zemlje i da li je ograđeno područje. Ako je svekrva bila u posjedu i obrađivala-a međa nije sporna, potrebno je naći 2 svjedoka koja će to posvjedočiti (poželjno da imaju zemlju u blizini).
  2. Hvala kolega na odgovoru,ali sam možda zamijenila pitanje. Čini mi se da je bilo nešto tipa koja su kd/prekršaje prepoznaješ...Znam da je za tjel.ozljedu po privatnoj tužbi, a i da više nema lakše tjel.ozljede. Sad je i onako gotovo...
  3. Pozdrav svima! Ispit mi se činio težim nego prošli put i uz znanje je zahtjevao maksimalnu koncentraciju. Ako izvučem 30 bit ću presretna. U prvome zadatku sam zaokružila i tjelesnu ozljedu-jer više nema lakše tjel.ozljede nego samo tjel.ozljeda, pa iako je neznatna-ona je evidentirana? Kod obiteljskog sam odgovorila da će sud brak razvesti,odlučiti s kojim će roditeljem dijete živjeti i odlučiti o viđanju maloljetnog djeteta.Pisalo je što sud mora u odluci navesti, pa sam alimentaciju izostavila jer se o njoj može odlučiti i do 6 mj. nakon razvoda. Zbog neodgovornog ponašanja na javnom mjestu još razbijam glavu-možda je u nekom drugom zakonu? Nije pisalo da je to kd koliko se sjećam nego samo neodgovorno ponašanje na javnom mjestu. Ispravite me ako griješim... Što više analiziram više si pogrešaka pronalazim... Sretno svima!
  4. Testiranje će biti 22.10.2011. u 12.30. u prostorijama Pravnog fakulteta u Zagrebu.
  5. Zar se baš nitko nije prijavio za ovaj natječaj?
  6. Nema novog i starog zakona, nego samo promjene koje su stupile na snagu i one koje to još nisu. Kpp se dosta promijenio, pa probajte nabaviti pročišćeni tekst. Ja sam ga skinula s pravokutnika. Pogledajte poglavlje koje se odnosi na istragu-to je bilo na prošlom testiranju. Istragu sad vodi DO.
  7. Tužba za smetanje posjeda se podnosi u roku od 30 dana od kad ste saznali za smetanje i učinioca, odnosno godinu dana od nastanka smetanja. Iz ovoga proizlazi da ako je prošao period duži od godine u kojem vi niste obilazili svoj posjed i niste saznali za smetanje-učinioc se na to može pozvati. U tom slučaju ne možete podnijeti tužbu za zaštitu posjeda nego možete samo ustati vlasničkom tužbom koja je na žalost skuplja od tužbe za smetanje posjeda.
  8. Na žalost-da. Ako zaokružiš jedan odgovor manje cijeli zadatak je netočan Bila su zadana dva slučaja iz kojih je proizašla većina pitanja. Pitanja su bila tipa: odredi nadležnost, kvalificiraj djelo, tko su stranke u postupku, tko ga pokreće i sl. Izgleda lako, ali je varljivo upravo zbog zaokruživanja.
  9. Objavljen je natječaj za vježbenike unutar ministarstva pravosuđa u sektoru za EU. Da li je netko imao iskustva sa njihovim testiranjem? Koje zakone bi trebalo ponoviti? Iz čega je najbolje pročitati literaturu o EU?
  10. Što se tiče radnog iskustva, mislim da je bitno da vježbenički staž nije do kraja odrađen (manje od 18 mj.). To govorim iz iskustva sa prošlog natječaja gdje su se prijavili kolege koji su već radili kao vježbenici i sl. Ja sam poslala domovnicu izvađenu prije godinu dana. Po sjećanju, dokumenti ne bi trebali biti stariji od 6 mj., ali nije bilo izrijekom naglašeno... Literatura je bila:GP, GPP, KP, KPP, upravno pravo(vidi:akt,postupak,spor),pravo društava i trgovačko pravo. Čak je "uletjelo" pitanje iz obiteljskog prava vezano uz traženje alimentacije. Tražile su se samo osnove i logično zaključivanje. Ispit je izgledao poput pismenog na GPP-u zagrebačke katedre : )
  11. Što se literature tiče, ja sam bila na prošlom natječaju i pripremala sam se po zakonima. Uz to sam isprintala skripte za pravosudni iz trgovačkog prava. Obratite pažnju na poglavlja o nadležnosti i rokovima za pravne ljekove. Pogriješila sam jer sam se prijavila za samo jedan grad, pa sam se ovaj put prijavila za više... Ne treba ići previše u širinu jer se pogubiš u silnoj literaturi. Kad šaljete molbu nemojte ju zaboraviti vlastoručno potpisati. (podrazumjeva se, ali čovjeku omakne)
  12. Konačno novi natječaj! Zbog preglednosti odvajam prostor u kojemu ćemo razmjenjvati dojmove i odgovarati na pitanja vezana uz ovaj natječaj. Sretno svima!
  13. Obrazovanje nije informacija, obrazovanje je transformacija u novo, uzbudljivije, ljepše. Neistina- u današnje vrijeme obrazovanje= stagnacija. Za veliki broj životnih promjena, ponekad je ključno promijeniti ambalažu, promijeniti reklamu a time i sebi otvoriti neki prozor kad su već sva vrata zatvorena. Komunikacijom se približavamo jedni drugima, pa stoga biram otvorenu komunikaciju u svrhu "približavanja" svom budućem Principalu(m/ž). Svijet pokreću interesi i znatiželja. Brutalno, ali ispada tako?! Ukoliko prepoznate svoj osobni interes u sljedećim rečenicama, možda isti postane zajednički, pa čak i državni u obliku jedne brojke manje na pozamašnjoj listi mladih nezaposlenih visokoobrazovanih ljudi-u ovom konkretnom slučaju- pravnika. S jedne strane nudi Vam se mlada, pouzdana, odgovorna i ambiciozna osoba koja silno želi raditi, educirati se i usavršavati, a s druge strane ukoliko ispunjavate pretpostavke za ostvarenje poticaja prilikom zapošljavanja novog člana Vašeg radnog tima moći ćete isti ostvariti u propisanom iznosu koji nije zanemariv. Ako ste ovaj članak pročitali do kraja, znači da imam polovičan uspjeh u zadržavanju Vaše pažnje. Ukoliko želite zakazati informativni razgovor rado ću se odazvati. Unaprijed Vam zahvaljujem i želim Vam ugodan radni dan! (P.S. prostorno, zemljopisno pretendiram na Grad Zagreb)
  14. Meni se učinilo da je bilo malo lakše nego prijašnje testiranje?Ovaj put sam bar znala kako se pripremiti jer se inače pogubiš u silnoj literaturi... Čak su neka pitanja bila stilski slična. Kad vidim rezultate znat ću da li sam se precijenila...Odaziv ljudi je bio manji nego prošli put. Cijeli snop omotnica je ostao nepodijeljen.Rezultati će biti idući petak na netu.
  15. Također idem dalje! S obzirom na brojku svaki treći se može nadati uspjehu. A da ne kažem da sam mislila da su mi skoro svi odgovori točni Sada je na redu "osobni dojam"... Uživajte u ljetu i isčekivanju "pisamca"!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija