Jump to content

fjaka

Korisnik
  • Broj objava

    26
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Pozdrav, imam jedno nesvakidašnje pitanje vezano uz vijeća mjesnih odbora ( VMO). Zanima me da li jedinica lok. samouprave može i na koji način ukinuti VMO. U Zakono o područnoj i lokalnoj samoupravi je propisano da se navedeno regulira Statutom grada ili općine.U svim statutima koje sam uspio pronaći ne spominje se ukidanje nego način osnivanja VMO. Drugo pitanje je: Mogu li članovi VMO koji su na izborima izabrani na rok od 4 god. biti "ukinuti" na pola mandata, odnosno mora li grad pričekati završetak mandata da bi iste ukinuo? Hvala na odgovoru
  2. Supruga je na osnovu platnih lista i sl. pokrenula ovršni postupak kod općinskog suda radi naplate zaostalih plaća i naknada. Općinski sud donio je "rješenje o ovrsi na temelju ovršne isprave" kojim se određuje ovrha na svim računima bivšeg poslodavca. Budući je od donošenja rješenja prošlo godinu dana zanima me da li postoji način da se rješenje o ovrsi proširi i na pokretnine ili nekretnine budući poslodavac posjeduje određena vozila i sl..Ako postoji mogućnost molim Vas da mi pojasnite na koji način. Hvala, pozdrav.
  3. Danas sam dobio neslužbenu informaciju iz Mirovinskog u Osijeku da će se zapoćeti predmeti rješavati po starom zakonu, odnosno da se moraju uvažiti sva privremena rješenja. Malo sam proučio Zakon o općem upravnom postupku gdje čl.217. kaže: (1) Ako je prema okolnostima slučaja neophodno prije okončanja postupka donijeti rješenje kojim se privremeno uređuju sporna pitanja ili odnosi, takvo se rješenje donosi na podlozi podataka koji postoje u času njegova donošenja. U takvu rješenju mora biti izrično i naznačeno da je privremeno. (2) Donošenje privremenog rješenja na prijedlog stranke nadležni organ može uvjetovati davanjem osiguranja za štetu koja bi mogla izvršenjem tog rješenja nastati za protivnu stranku u slučaju da osnovni zahtjev predlagača ne bude uvažen. (3)Rješenjem o glavnoj stvari koje se donosi nakon okončanja postupka ukida se privremeno rješenje doneseno u toku postupka. (4) Privremeno rješenje smatra se u pogledu pravnih lijekova i izvršenja kao samostalno rješenje. Mislim da st. 4. sve govori. Evo malo i stajališta upravnog suda o istom (ustupio Bovu): REPUBLIKA HRVATSKA UPRAVNI SUD REPUBLIKE HRVATSKE ZAGREB SUDSKA UPRAVA Broj: 7- Su-565/2009-3 Zagreb, 15. svibnja 2009. ZAKLJUČCI O PRAVNIM SHVAĆANJIMA SA SJEDNICE IMOVINSKO-PRAVNOG ODJELA održane dana 15. svibnja 2009. u 10.00 sati 1. PRIMJENA PODZAKONSKIH PROPISA ZAKLJUČAK Nakon razmatranja pravnog shvaćanja zauzetog u odlukama Vrhovnog suda Republike Hrvatske broj Uzz 5/08 od 29. listopada 2008. i Uzz 2/08 od 25. veljače 2009. i pravnog shvaćanja zauzetog u odlukama Ustavnog suda Republike Hrvatske broj U-III-2435/01 od 20. travnja 2005. (objavljena u Narodnim novinama broj: 61/05) i U-I-2510/01 od 6. prosinca 2006. (objavljenoj u Narodnim novinama broj: 2/07), Sud ostaje kod pravnog shvaćanja da se u upravnim postupcima primjenjuju podzakonski propisi koji su na snazi u vrijeme pokretanja upravnih postupaka.
  4. Hvala na brzim odgovorima, cuga na moj račun, pozdrav
  5. Zanima me na koji naćin upravno tijelo koje vodi upravni postupak mora završiti taj postupak ako je prije okončanja postupka izmjenjen zakon po kojem postupa. Konkretno- dobio sam privremeno rješenje kojim ostvarujem odrđena prava(rješenje pravomoćno), nakon nekog vremena (prije donošenja konačnog rješenja) donesene su izmjene zakona koje su nepovoljne za mene. Pitanje je dali upravno tijelo mora završiti postupak po zakonu po kojem je počelo odnosno dali je privremeno rješenje obvezujuće kako stoji u ZOUPu čl.217.?
  6. Danas sam bio u HZMOu kod referenta zaduženog za moj predmet, te mi isti kaže da mi trebaju dat zvanje koje imam u trenutku razvojaćenja, a z policiju je to sada (kaže da su za vojsku druga pravila da ne bude zabune). Tetka u PU kaže da nije tako. Planina kaže da je prošao uparavo kako HZMO kaže. Meni se čini da prolazi nepovoljnija solucija. Dajte MUPovci koji primjer iz prakse.
  7. Viši pol. inspektor sam unazad 4-5 god. jer mi radno mjesto nosi to zvanje (PS za nezakonite migracije), imam VŠS, do 2000.g. sam bio u SJP.
  8. Dobio sam privremeno rješenje od HZMOa, te me tetka iz PU nazvala i rekla što i kako moram napravit, i između ostalog da će mi se kod određivanja čina uzet u obzir zvanje koje imam položeno a ne zvanje koje sam imao (imam položeno viši pol.narednik a 4 god. sam radio na radnom mjestu koje nosi zvanje Viši pol. inspektor-odreeno mi rješenjem. Koliko sam shvatio iz razgovora s kolegama trebalo bi mi se uzeti u obzir zvanje koje sam imao a ne koje imam položeno budući da je invalidnost nastupila u to vrijeme. Ispravite me ako griješim.
  9. Da li o pravu na 100% bolovanje odlućuje područna služba HZZOa ili Zagreb?
  10. Zanima me kakva je neka normalna procedura. Da li u pravilu čekaju rješenje revizije ili odmah pišu privremeno rješenje o mirovini?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija