Jump to content

nindy

Korisnik
  • Broj objava

    357
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. neću se više javlajati jer se svi više bave sa mnom nego sa postavljenim problemom. ali svaka priča ima svoje lice i naličje. da čujemo vašu ženu ili vaše dijete čuli bi sasvim drugu priču. ako je vam stalo do djeteta, zašto mislite da njezinoj majci nije stalo do djeteta onda kad vas naziva. zašto to opisujete kao maltretiranje. to je jedan detalj koji mi je sumnjiv u vašoj priči. zašto odlaske u czs smatrate maltretiranjem, a istovremeno od sviju očekujete da shvate. to je drugi sumnjivi detalj. naravno da vam je stalo do djeteta, ali optužiti majku da njoj nije stalo do njenog djeteta, po mom skromnom mišljenju, trebaju čvrsti dokazi, bez ijednog sumnjivog detalja u priči. osoba koju nervira sve što nije po njegovom, za mene je upitna. morala sam se još jednom javiti i pristajem na progon iz legalisa. ja ovdje pišem jer imam potrebu nešto reći, ako ne smijem, onda ovdje nemam šta pisati.
  2. naravno da tema nisam ja, ali na žalost uvukli ste me vi, vi ste me pitali šta je moj problem.
  3. onda o svemu ovome informirajte javnost, jer kad sam odlučila imati dijete nisam mogla zamisliti da če biti tako prozivana. osoba koja je izrekla citirano nije mislila na majke čiji je muž umro ili poginuo, jer se radilo o branitelju. a moje dijete je cijeli rat bilo u gradu na prvoj liniji fronte iako smo mogle biti daleko u australiji. nije zaslužila da je netko optužuje da ispašta zbog takvih kakva je ona. i u pravu ste. sve to ne da me svrbi, već boli. drugo, vjerujte, čtrnaestogodišnjem dijetetu ne može majka zabraniti da se viđa sa braćom i sestrama,ocem i sl. roditelji djece u toj dobi obično već niti ne znaju s kime se dijete druži. dakle, ako želite ljubav djeteta nećete je steći tako da proglašavate njenu majku krimanalcem.
  4. naravno da hrvatsko zakonodavstvo ne spominje pojam razvedenice i raspuštenice. ali ne znam baš da hrvatsko zakonodavstvo ima definiran pojam samohranih majki. da li su to razvedene žene sa djecom i bez muža, razvedene žene sa djecom i novim mužem, udovice, ili one koje ime oca djeteta ne navode u rodnom listu. samo znam da otac koji je izjavio da njihova djeca ne mogu ispaštati zbog djece samohranih majki, nije mislio na djecu udovica. ako kažem svoje mišljenje ne igram se boga. nisam stručnjak kao i mnogi drugi koji ovdje pišu i nisam razočarana svojim životom ništa više niti manje od vas. sve šta sam željela to imam. a šta se tiče korisnog savjete, mislim da su svi bili korisni, a to što vi ne vidite što tu tražim, govori o vama samom: sloboda misli i govora je ustavom zajamčena, a ako vi to nekome branite jer ono što misli vama ne odgovara, govori sve o vama.
  5. pa dobro, samo ne znam uopće od koga tražite pomoć. ne želite od centra za socijalni rad, želite od suda, možda policije. ako tražite pomoć od suda republike hrvatske, onda trebate poštivati njezine zakone i ustanove, pa tako i centar za socijalni rad, i zakonski redosljed. ili vi mislite da možete tražiti svoja prava, a ne morate poštivati čak niti onog od koga ih tražite. pa dobro, to možda mnogi ne prepoznaju kao emocije, ali bilo bi zaist previše očekivati od nekog da se ne ljuti, da ne bude bijesan zbog neučinkovitosti i sl... e pa ako ljutna i bijes nisu emocije ... na žalost, prvi korak u psihologiji: ne možete mijenjati druge, ali možete sebe. ja osobno između vas i vaše bivše ne vidim nikakvu razliku, osim šta ste vi uspješan otac petero dice,sa uzornom ženom, a vaša bivša je razvedenica i raspuštenica sa jednim ditetom bez muža.
  6. ne mogu vjerovat da to netko može napisat i da nitko ne reagira. prije svega bi trebali obuzdati svoje emocije, a onda utjeravat u red tuđe.
  7. znate li kolika je stvarna širina parcele na terenu dakle ne očitana s plana već na terenu, naravno ako su međe dobro definirane. postavljam to pitanje zato što su u kz županiji katastarski planovi čest oni iz doba austro-ugarske i sadrže puno pogrešaka u crtanju, računanju površine i sl. od 2007. primjenjuje se novi zakon o katastru nekretnina i državnoj izmjeri po kome se površine ispravljaju prema stvarnim podacima mjerenja, naravno ako su u granicama dozvoljenih odstupanja. kako se kod vas radi o malim odstupanjima od potrebnih 600 m2, može se desiti da se geodetskom izmjerom stvarnog stanja na terenu vašeg stvarnog posjeda utvrdi da je površina k.č. 600 m2. za stare katastarske planove dozvoljeno odstupanje je 20% upisane površine. naravno ako širina parcele bitno odstupa od propisane, ne može se napraviti ništa.
  8. moram još dodati, iako se nebih trebala petljati u pravo: neke gruntovnice ovakav slučaj kada je osoba koja je evidentirana u katastru kao posjednik ujedno i ta koja stvarno uživa nekretninu, usklađenje gruntovnih podataka sa katastrom i stvarnim posjedom provode kao djelomični zemljišno knjižni ispravni postupak. tada uopće nije potrebna sudska tužba niti odvjetnik. gruntovnica postupak provodi sama. potrebno je samo da stranka - posjednik podnese zahtjev za provođenje takvog postupka. u svakom slučaju, možda bi zaista bilo najjednostavnije i najjeftinije da gruntovno evidentirani vlasnici naprave darovne ugovore ili tobože kupoprodajne ugovore, na koje ćete platiti porez i tada se sve provodi u gruntovnici na ime stvarnog uživatelja.
  9. ako se ovdje radi samo o sređivanju vlasništva u gruntovnici, ili bolje rečeno, ako se radi o upisu imana vašeg oca u katastru i u gruntovnici, onda vam geodeta uopće nije bio potreban. tražite od svog odvjetnika ili u katastru točnu informaciju, šta je to geodeta radio. da bi nešto moglo koštati 6000 kn , geodeta bi trebao napraviti neki geodetski elaborat koji obvezno traži izmjeru na terenu, zatim potpise svih posjednika i susjeda i , ako je sve rađeno poslije 2007. godine, jedan primjerak elaborata trebao bi biti dostavljen vama. ako nije bilo nikakve izmjere na terenu, niste ništa potpisivali i vama nije dostavljen primjerak geodetskog elaborata (dakle ne rješenje iz katastra, nego elaborat geodetskog ureda), onda geodeta nije ništa niti radio. pobrali su novce za ništa.
  10. zaboravila sam reći: moje dijete nije imalo niti koristilo niti jednu od povlastica koje su nam nabijali na nos jer ih uglavnom uopće nije bilo.
  11. samo na razini informacije: ako već nemam pravo iznijeti vlastita iskustva kao majke bez muža, onda možda mogu iznijeti iskustva moga djeteta kada su se u školama vodile evidencije o djeci iz 'jednoroditeljskih' ili kako su zavne devedesetih 'krnjih ' obitelji. možda ćete vjerovati da je moje dijete itekako trpilo zbog redovitih javnih registriranja u školama tko živi u 'krnjoj obitelji'. nisam niti ja mogla vjerovati da je to bila mora za moje dijete kada je stalno na to pitanje morala dizati ruku i davati podatke, a krnja obitelj zvuči ko krnji zub - treba ga maknuti da ne smrdi. da ne spominjem kako je bilo kada su se djeca branitelja upisivala na fakultete bez plaćanja, a da se ne spominju djeca dragovoljaca koja su se upisivala bez prijemnog. a moje dijete nije uopće imalo oca. da ne spominjem kako sam često mogla čuti kako nečija jadna djeca ne mogu dobiti studentski dom i... zbog djece samohranih majki. kako je jedan otac javno na televiziji rekao da ne mogu njihova djeca ispaštati zbog djece samohranih majki. mogla bih još pisati...., ali to ću kad budem u penziji (naravno ako ne završim na lomači).
  12. ćć zašto mislite da majka maltretira ukućane ako naziva i pita kako je dijete.znam očeve koji od svoje djece zahtjevaju da im se uvijek jave na mobitel, jer očevi brinu i žele znati da je dijete dobro. zašto mislite da majka ne postupa ispravno ako dijete ne vodi liječniku. bolesti kao prehlada, gripa ne traže liječničku pomoć, već mirovenje, čaj i tablete. mislim da bi prije svega trebali razmisliti o tome da i majka vašeg djeteta ima pravo da ne postupa baš uvijek ispravno, i da popušta svojim strahovima, pretjeranoj brižnosti, ili da ne procjeni svaki put ispravno da li treba ili ne liječnička pomoć. svi griješimo,a tako i roditelji i gotovo redovito onda kada se najviše trudimo da pomognemo djetetu, ili da ga zaštitimo. možda da pokušate prići majci vašeg djeteta s više poštovanja i razumjevanja. htjeli vi to priznati ili ne, ona se ipak itekako bori da othrani dijete, u sredini koja baš nije naklonjena ženama s djecom , a bez muža. ako je i vi budete izvodili na sud, bit će joj još teže, a sve će se najbolnije odraziti na vašem djetetu.
  13. da, činjenica je da postoje biseri u tim dugo očekivanim programima koji se uvode da bi se prešlo na jedinstveni katastar nekretna. ima još takvih bisera u katastru i gruntovnici, ali kad se već ti 'vrhunski' programi ne mogu prilagoditi praksi, mora se praksa prilagoditi njima. šta sve praksa radi ne biste vjerovali. međuti, da čovjek ne bi imao problema kod prodaje nekretnine stečene na osnovi dva različita pravna posla, svakako bi trebao promijenti adresu na suvlasničkom omjeru koja ne odgovara onoj na osobnoj iskaznici. kako , već je rečeno. tada postupiti kako je rečeno: 'kad se već ti 'vrhunski' programi ne mogu prilagoditi praksi, mora se praksa prilagoditi njima. ' napišite kupoprodajni ugovor u kojem se navodi prodavatelj dva puta sa istim podacima, svaki puta u suvlasničkom omjeru 1/2, stavite u potpis prodavatelja dva puta s istim podacima. oba podatka prodavatelj potvrđuje svojom osobnom iskaznicom koja je u potpunosti u skladu s podacima iz vlasničkog lista.
  14. Šta se tiče 'grljenja i ljubljenja' i tko koga bi ili ne bi trebao 'maziti i paziti', rečeno je u istom smislu kao i: 'prijedlog - ovaj zanimljiviji dio prebaciti u caffe, pa da tamo nastavimo časkati o ovoj nadasve intrigantnoj temi'. ono zašto se uopće javljam u obiteljskom zakonu je zanimljiva pojava da bi u zadnje vrijeme svi muški nešto snimali i javno prikazivali, zvali medije i sl. pošto je ovo ipak pravni poratl, a ne sudnica, dozvolit ću si komentar koji nije vazan uz pravni savjet, a vezan je uz javno objavljivanje privatnih detalja iz života običnih ljudi. kao da nitko ne zna kako je to kad se netko svađa, i kako je to kad žene odlaze s ljubavnicima. Svega je to uvijek bilo i bit će. međutim činjenica je da nijedna žena ne želi objavljivati detalje obiteljskog zlostavljana od strane njihovih muževa, niti dokaze o bračnoj nevjeri njihovih muževa, a kamo li sve to u digatalnom obliku. usprkos toj činjenici, saznajem činjenicu da je donesena presuda kojom se kažnjava netko samo zbog toga što je osobu za koju postoje policijski dokazi o nasilnom ponašanju, nazvala 'zlostavljačem' ( #26). iz istog posta (#26:'županijski sud u presudi također navodi kako je u svojem istupu Neva Tolle prekršila i europsku konvenciju o ljudskim pravima, koja joj, istina, jamči pravo na slobodu izražavanja, mišljenja i širenja informacija, ali istodobno utvrđuje i pravo na poštovanje privatnog i obiteljskog života te doma, koje je okrivljenica prekršila'), zaključujem da se i čl.131 kaznenog zakona – neovlašteno prisluškivanje i snimanje, kao i sve u drugo, može primjenjivati u stilu: kako tko to hoće i tamo gdje to netko hoće. dodala bih: post #5 zvuči zaista šaljivo i šarmantno. međutim, kao što se vidi iz svega prethodnog, ljudi šalu shvačaju samo onda kada to žele i kada im to odgovara. s druge strane, činjenica je da je potpuni gubitak svake privatnosti već obrađena tema u znanstvenoj fantastici i to od njenih vrhunskih majstora, ali naša sredina još nije dorasla tome. to su stvari kojima se baš ne bi trebalo šaliti. u sredini gdje očevi plaču pred tv kamerama zbog toga što nemaju novca da svojoj djeci plate autobusne karte za put do škole, a što znači da svojoj djeci ne mogu pružiti niti osnovno obrazovanje, u takvoj sredini baviti se objavljivanjem detalja iz privatnog života kao dokaz o bračnoj nevjeri, je zaista neprimjereno. bračna nevjera je nešto što je uvijek bilo i bit će, isto kao i svađe u braku. ovdje zaista nema potrebe raspravljati o tome da li je to poremečaj, bolest, ovisnost ili jednostavno komoditet i hir .... , ali ima potrebe jasno i glasno reći da se pravo ne bavi razglabanjem, a pogotovo ne javnim objavljivanjem, detalja iz privatnog života.
  15. istina, ali maltretiranje i ponižavanje je uzajamno: onaj tko čini preljub ponižava ostavljenog, a istovremeno onaj tko snima i uhodi ponižava uhođenog. s druge strane, onaj tko 'bludi' ponižava sam sebe, isto kao što onaj koji 'uhodi' sam od sebe pravi bedaka.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija