Jump to content

mate27

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je mate27 objavio

  1. Trebam savjet u svezi otkaza ugovora o radu. Vlasnik firme najavio mi je prije dva mjeseca otkaz sa 31.05. Juče me zvao na razgovor i ponudio mi je sporazumni raskid ugovora o radu na koji ja nisam pristao. U firmi sam 9,5 godina. Ja sam tražio otpremninu i otkaz kao tehnološki višak. Ja se od 01.06 više ne smatram radnikom dotične firme! Vlasnik mi pod mojim uvjetima ne želi dati otkaz jer nije našao adekvatnu zamjenu za mene. Što mi je činiti.?!
  2. Poslodavac mu je najavio otkaz ugovora o radu sa 01.06.2011 Međutim još nisam dobio nikakav pisani oblik otkaza ugovora o radu (vjerojatno čekaju zadnji dan). Kod poslodavca sam radio 10 godina. Firma je već raspisala natječaj za novog radnika. Ako netko može pomoći kakvim savjetom u svezi potpisivanja ugovora. Vjerujem da će mi praviti probleme s otpremninom a i sa samim ugovorom. Ne znam što mi je činiti!? Zato molim za pomoć sve koji su imali sličnih iskustava i ljude od struke. Hvala!
  3. Poštovani, Ako bi mi netko mogao dati savjet što mi je činiti!? Naime, radim u firmi koja se bavi proizvodnjom kartonske ambalaže. Moje radno mjesto je dizajner grafičkih proizvoda. Jutros je došao do mene zamjenik direktora i rekao mi da bi trebao na dva dana tjedno biti na radu u proizvodnom pogonu. Meni se to nije svidjelo i ne nemjeravam pristati na to. Što u slučaju da mi da otkaz a vjerojatno hoće? Mislim, otkaza se ne bojim jer mi je svejedno hoću li ostati ili dobiti otkaz.
  4. Poštovani, Tata je iznajmio stan firmi za potrebe stanovanja njihovih djelatnika. Ugovor je ovjeren od strane firme i potpisan od strane direktora firme i tate. Sada treba otići na poreznu prijaviti iznajmljivanje stana! Zvao sam poreznu i žena koja tamo radi mi je rekla da trebam otići kod javnog bilježnika ovjeriti ugovor, kako susjed iznajmljuje stan istoj firmi on je otišao bez da je išao kod javnog bilježnika i uredno predao ugovor za stan i sve je išlo OK. Sad mi nije jasno jel trebam ili ne trebam ići kod javnog bilježnika.
  5. Trebam iznajmiti stan radnicima iz Bosne koji rade za Hrvatsku firmu. Oni su uredno prijavljeni na firmu imaju radne dozvole i sve je OK. Interesira me da li je bolje iznajmiti stan firmi ili pojedincima (njih 7)? Još me interesira kad prijavim poreznoj upravi iznajmljivanje stana cifra oko 3500kn s troškovima režija, koliko bi morao plaćati poreza na to. Hvala na odgovorima!
  6. Moj problem je slijedeći: Radim u firmi već 9 godina i kako se smanjio obim posla kolega mi je rekao da me vlasnik firme želi prijaviti na 4 sata do sada je bilo 8 sati! Ne znam što mi je činiti da ne prihvatim? Sigurno ću dobiti otkaz! Ako prihvatim rad na 4 sata kolika bi mi bila plaća jeli ima neka minimalna ili polovica od one koju sada dobijam!? Plaće nam se smanjuje iz mjeseca u mjesec tako da je sada ispod minimalca. Isto tako ako ne prihvatim smanjenje i ako dobijem otkaz da li ću moći prijaviti se na hzzo i primati naknadu za nezaposlene. Hvala na savjetima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija