Jump to content

priroda

Korisnik
  • Broj objava

    23
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molim pomoć. Situacija je ovakva. Cijeli svoj staž do danas (2,5 godine) odradio sam u odvjetničkom uredu svog oca a s obzirom da mi je ponuđen izazovan posao u jednoj dobroj firmi, od prvog mjeseca prekidam vježbenički staž u komori. Ono što me zanima je, da li postoji mogućnost da ako se jednog dana odlučim vratiti u odvjetništvo, ne platim upisninu? Negdje sam čuo da postoji mogućnost neplaćanja ako preuzmem ured, što jednog dana također imam mogućnost. Je li to točno? Hvala puno!
  2. danas je frend položio.evo par pitanja, umoran je pa samo u kratko: ustav, org,europsko: presumpcija nevinosti, vijeće ministara, europska komisija, odgovornost JB, razdruživanje i trodioba vlasti radno i upravno: spor pune jurisdikcije, žalba, načelo zakonitosti, ponavljanje postupka, štrajk, zabrana diskriminacije, ugovor o radu obitelj GPP ostavinski postupak, premet i sredstvo ovrhe, zaštita dobrobiti i prava djeteta, skrbnistve, oduzimanje orditeljske skrbi, pripremanje za gl. raspravu, postupanje po žalbi u ovršnom postupku GP trgovačko djeljive nedjeljive obveze, kupoprodaja, neravo poslovodstvo, stvari, zabilježba, JTD, ugovori u pomoskom pravu, sudski registar, tijela stečajnog postupka KP i KPP potvrda, revizija po ZKP08, ispitivanje okrivljenika po ZKP 08, sigurnosne mjere, supočiniteljstvo, pomaganje, povreda KZa, KD na mah
  3. kada mi je ispit sam saznao negdje prije Božića...znači skoro mjesec dana prije ispita.. a promjene komisije su dosta česte..najčešće samo po jedan član.. treba pitati na pismenom dal se zna izmjena..nekad upali nekad ne.. što se tiče presude i kosa, sumnjam da bi vratio na pisanje presude jer meni je komotno mogao pa nije.. koliko sam čuo, nitko nikad nije pao na presudi.. iako znaju gnjavit sa tim.. mene je kos 7 puta pitao na temelju čega sam proglasio krivim okrivljenika.. trebalo ga je osloboditi uglavnom.. stvarno je bio naporan.. ok, krivo sam presudio al daj me pusti na miru s---njo, vidis da ne znam i da nikad nisam pisao presudu i pocni me pitat kazeno po sto si i dosao.. cini mi se da je zbog te presude bio negativan dalje na ispitu..a mozda i grijesim..nemam pojma...
  4. hvala na čestitkama da, što se tiče kosa izgleda da je imao loš dan tako da ne uzimate ovo moje iskustvo previše k srcu i ja sam cuo sve najbolje o njemu tako da sam se jako iznenadio.. ne treba nista uzimat zdravo za gotovo..svi oni imaju svoje lose i dobre dane.. što se tiče pitanja, stvarno sve imate na legalisu.. vrte se stalno ista pitanja i ukoliko se ne izmjeni komisija, nema problema. prodjite cijeli legalis i samo copy&paste u word document..i onda nakon par stranica skuzis da se na veliko ponavljaju pitanja.. nismo znali za izmjenu do 15 minuta pred ispit iako smo ispitivali sve moguce na pisanju presuda..jednostavno, bilo je nemoguce saznati ranije.. imali smo srece sto je to bas bio ustav tako da nije bilo problema..iako, nebi se bunio ni da je bilo kazneno
  5. ERAKOVIĆ: vrijedi sve što je već rečeno o njemu..dugo pita..totalno ponavlja pitanja..uglavnom, super tip...da, ne gnjavi oko presude skoro ništa KOS: ono da je simpatičan i da se šali ja nisam osjetio..totalno suprotno - bio je negativan, sitničav, prigovarao presudi.. neugodno iskustvo...možda je samo imao loš dan..uglavnom, bezveze tip BULJAN: super žena.. također ponavlja pitanja.. ugodan dio ispita.. IVANIŠEVIĆ: isto ugodna žena.. uvijek vrti ista pitanja KRILETIĆ: ona mi je bila nepoznanica jer je uletila umjesto Palarića...smirena i draga žena.. pomaže dosta..ne znam dal ponavlja pitanja uglavnom super komisija..osim Kosa... prošli smo svi... sretno!
  6. odgovor na pitanje koje nas je danas mucilo, dakle kada drugostup. sud ne preinacuje presudu a postoji povreda materijalnog prava trebao bi biti - ako 1stup sud treba izvesti nove činjenice i dokaze vezane za to materijalno pravo...tada 2stup sud ukida i vraca mu
  7. hejj..sto se osiguranja tice, mislim da to erakovic ne pita nego da je to bilo u presudi pa zbog toga ta pitanja a ovo ostalo nisam ziher..procaskat cemo sutra na pisanju presude..vidimo se u 9...pozdrav!
  8. ja izlazim u utorak i otkad sam dobio pitanja, samo po njima
  9. thx! a jel zna netko dal erakovic komentira presudu?
  10. thx...evo ako kog zanima kako mu izgleda komisija..bar ova moja.. http://www.vsrh.hr/EasyWeb.asp?pcpid=42
  11. ja sam slusao svedrovica nedavno.. pitao je dosta malo pitanja.. ne gnjavi previse.. komentira presudu i trazi razgovor o njoj.. uglavnom, skroz dobar tip a miksic isto skroz u redu..
  12. ok,hvala ti... ti si ih slusao/la? kako ti se cine?
  13. evo ga: Palarić Kos Eraković Buljan Ivanišević sto mislis? navodno odlicna komisija. zanima me jedino dal Erakovic i Kos komentiraju presude da vidim dal da se imalo potrudim oko toga ili da zbrljavim u sat vremena i odem doma ucit..
  14. da..stvarno nisu u redu sa objavom komisije. nekad je znaju objavit tjedan dana prije roka. nije u redu prema nama koji smo u pocetku roka i ciju molbu da nas stave na kraj roka nisu uvazili. ako je sutra ne objave trebalo bi zvat ministarstvo i pitat..
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija