Jump to content

mfran

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poslodavac je nedavno najavio kako će određenom broju ljudi u firmi mijenjati ugovor o radu. Namjera mu je dodati uvjet prema kojemu se radnik ne može nakon što da otkaz zaposliti u konkurentskoj firmi u određenom roku. Da li je moguće na taj način mijenjati ugovor o radu? Već sam dobio jedno mišljenje prema kojemu je protuustavno ograničavati slobodu zapošljavanja. S druge strane čuo sam da u Hrvatskoj postoje takvi ugovori? Što ako mi poslodavac ponudi takav ugovor? Mogu li ga odbiti i može li mi zbog toga dati otkaz postojećeg ugovora o radu?
  2. Hvala vam na odgovorima. Radim u privatnoj firmi i nemamo nikakav kolektivni ugovor ili nešto slično. I poslodavac je i sam rekao u sličnim situacijama da za nas vrijedi samo Zakon o radu. Dakle, mogao bih ga prijaviti inspekciji rada? Da li tko od vas zna neki primjer što se događa nakon toga? Što ta inspekcija tada napravi? Mislim da bi takav postupak samo naveo poslodavca na osvetu.
  3. Postavio bih, ako je moguće, pitanje iz naslova teme. Naime, poslodavac mi je nedavno prekinuo godišnji odmor i zvao me natrag na posao. Taj postupak mi je opravdao činjenicom kako ipak ne može, a kako je mislio da će moći, organizirati posao. Dodatni problem u konkretnom slučaju je, što je, osim ovog propusta, propustio napisati mi Rješenje o godišnjem odmoru tako da nemam nikakav dokument. Zanima me, za ubuduće, da li poslodavac može prekinuti godišnji odmor za koji postoji rješenje? Npr., da u rješenju stoji: Radnik će prvi dio godišnjeg odmora koristiti od 10. 8.2008. do 22.8.2008. , da li poslodavac ima ikakvo Zakonsko pravo prekinuti godišnji odmor npr. 15.8.2008? Unaprijed hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija