Jump to content

josavka

Korisnik
  • Broj objava

    103
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je josavka objavio

  1. Radnik prije službenog puta u tuzemstvo ili inozemstvo , mora biti obaviješten nekoliko dana prije . Koliko dana prije ?
  2. Kao šta sam napisao : Za bilo kakvo prikupljanje novca , moram to njima prijaviti , da oni ( MUP ) izdaju pismeno odobrenje . Radi se o javnoj ustanovi ! Mislio sam da solidarno prikupljanje novca , među zaposlenicima , ne podliježe takvoj proceduri ! Razmišljam , da se ipak obratim Državnom inspektoratu RH .
  3. I ja sam mislio da nema zapreka , ali od MUP-a sam dobio drugi odgovor. Moram njima prvo prijaviti : Akciju skupljanja novčanih sredstava . Onda oni moraju dati neko odobrenje ....
  4. Došloje do situacije , da ja i moje radne kolege , želimo početi skupljati novčana sredstva u krugu radne sredine , u kojoj radimo . Tim novčanim sredstvima bi nabavili tehničko pomagalo za rad , koje bi darovali našoj firmi . Dali to zakonski smijemo ili ipak postoje neka zakonska pravila , koja se trebaju ispoštovati ?
  5. Sve je jutros rješeno ! Brat ima i dalje pravo na doplatak za pomoć i njegu ! Potvrđeno u Centru za socijalnu skrb . Socijalna djelatnica se izvinila za naš drugi dolazak , koji je bio nepotreban . Kod prvog dolaska uvidom u donesenu traženu dokumentaciju ( Ugovor o dosmrtnom uzdržavanju ) je bilo vidljivo da nas dvojica majku uzdržavamo . Mogu je shvatiti , jer su u postupku Revizije svih naknada . Eto ako sam nekome pomogao sa ovim primjerom , bit će mi drago !
  6. Dok čekamo odgovor iz Ministarstva , citirat ću u cijelosti mail iz Centra koji daje za pravo i dalje mom bratu na doplatak : Poštovani, kratak odgovor: u pravu ste. Majka ne može ostvariti pravo na doplatak za pomoć i njegu jer joj je pomoć i njega osigurana temeljem ugovora, a brat, kao davaoc uzdržavanja u konkretnom slučaju, ima pravo na DPNJ , ukoliko su ispunjeni i drugi uvjeti za ostvarivanje toga prava. Njegova mogućnost ispunjavanja ugovornih obveza je drugo pitanje (ta se njegova obveza može ispuniti na razne druge načine - angažiranjem trećih osoba uz uvjet da brat podmiruje takve troškove - npr.).
  7. Vidim da nitko nema komentar , što me ništa ne čudi . Pokušao sam od nekih Centara za socijalnu skrb na području Hrvatske dobiti odgovor. Dobio sam sa dva mjesta odgovore : jedan Centar kaže da brat ima pravo na taj dodatak i dalje po novom Zakonu , jer on nije taj kojega neko uzdržava po papirnatom Ugovoru . drugi Centar mi je napisao da nema pravo , jer ima papirnati Ugovor . Lijepo je u jednom dnevnom tisku napisano ( citiram ) : Ovo je treći Zakon o socijalnoj skrbi protekle tri godine . Česte promjene zakona zbunjujuće su ne samo za korisnike neo i za stručnjake koji rade u sustavu socijalne skrbi . Nije mi preostalo ništa drugo , već da čekam odgovor iz Ministarstva socijalne politike . Čekam odgovor , već sedam dana !?
  8. Od 1.1.2014. stupio je na snagu novi zakon o socijalnoj skrbi . Zanima me ova stavka iz novog zakona , pa ako netko zna : (2) Pravo na doplatak za pomoć i njegu ne može se priznati osobi: – koja ima sklopljen ugovor o doživotnom ili dosmrtnom uzdržavanju Odnosi li se ovo na primatelja ili davaoca uzdržavanja , ili je nebitno ? U mom slučaju ja i moj brat sklopili smo ugovor sa majkom o dosmrtnom uzdržavanju . Brat prima naknadu za pomoć i njegu , logički je da on nemože ni sebe uzdržavat a kamoli majku . Na tom ugovoru je samo formalno . Moje je mišljenje da je kojim slučajem majka bila korisnik naknade za pomoć i njegu , pa je napisan ugovor sa sinovima o uzdržavanju , po novom bi zakonu izubila pravo . Jesam li u pravu ?
  9. Dva radnika ispunjavaju uvjete internog natječaja . Razlika je u tome da je jedan u radnom odnosu dugi niz godina ( branitelj ) , a drugi ( nije branitelj , ali ima dobru vezu ) radi na tom novom radnom mjestu nekoliko godina , na ugovor o dijelu ili neznam već kako . Zanima nas tko ko ima prednost , prilikom internog zapošljavanja na to novo radno mjesto ? Dali se mora objaviti javni natječaj da mogu sudjelovati i drugi nezaposleni sa Zavoda za zapošljavanje ? Dali je nekorektno prema dugogodišnjem stalno zaposlenom radniku , koji ispunjava sve uvjete tog novog radnog mjesta . Dali je na snazi ova tačka Zakona o radnim odnosima : Interni natječaj neće se raspisivati u slučaju zapošljavanja na radnom mjestu s posebnim ovlastima , kao i slučaju zapošljavanja na radnom mjestu kad kod Poslodavca , postoji radnik koji posjeduje potrebne kvalifikacije i kompetencije .
  10. 1. Koja Zakon ili Pravilnik regulira radove u otežanim uvjetima rada ? 2. Koja je razlika u liječničkim pregledima : za radna mjesta sa posebnim uvjetima rada i radna mjesta sa otežanim uvjetima rada ?
  11. Ja sam uputio pitanje o zatvaranju balkona sa kliznim stijenkama Pročelnici u svom gradu . Dobio sam odgovor putem e-maila , Zatvaranje balkona na postojećoj zgradi je rekonstrukcija zgrade koja predstavlja zahvat u prostoru za koji je potrebno ishoditi akt za građenje. Ukoliko je predmetni zahvat u prostoru izgrađen bez akta za građenje, a želite tu bespravnu gradnju ozakoniti potrebno je postupiti u skladu sa Zakonom o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama („Narodne novine“ broj 86/12). Međutim sinoć u potrošačkom kodu na HRT1 izjava Ana Mrak Taritaš - ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Moramo razlikovati dvije vrste zatvaranja lođa balkona i terasa . Jedna vrsta zatvaranje sa roletama , klizne stijenke , i danas to koriste kao lođe , balkon i kao terasu , i to nije tema legalizacije , iz jednostavnog razloga , što se ta roleta ili klizna staklena stjenka može maknut . Međutim oni balkoni , lođe ili terase , koje su pretvoreni u stambeni prostor ( sobu , kuhinju ) to je tema legalizacije ….
  12. Recimo meni se na primjer ne sviđa logo-tisak neke x -manifestacije . Smijem li ja napraviti svoj osobni logo na majici i nositi je na toj x - manifestaciji ?
  13. Od HZZO ne očekuj ništa , govorim iz iskutva . Kopat će po zdravstnom kartonu tvoje majke i zakinit će je zbog najbanalnije stvari koju u kartonu pronađu . Ipak pokušaj , nada umire zadnja .Sretno !
  14. Izgleda nikakva . Pronašao sam u jednom od brojnih Kolektivnih ugovora . Članak 38. Osnovna plaća radnika, povećava se i kada radnik radi u uvjetima rada težim od normalnih za pojedino radno mjesto. Podloga za donošenje odluke iz prethodnog stavka predstavlja Procjena opasnosti radnih mjesta, izrađena u skladu sa Zakonom o Zaštiti na radu.
  15. Koja je pravna razlika između: Posebnih uvjeta rada i težih uvjeta rada ?
  16. Stigao je napokon odgovor, iz centrale Drž. inspektorata : Inspektor Vas je dužan kao stranku u postupku, odnosno osobu temeljem čije prijave je izvršen inspekcijski nadzor, obavijestio o rezultatima inspekcijskog nadzora. S informacijama o sudskim rješenjima raspolažu nadležni sudovi, pa se možete obratiti kod pravosudnog tijela, gdje je vođen sudski postupak za podatak koji Vas zanima. Tu informaciju možete zatražiti i od inspektora koji je vodio Vaš predmet, a inspektor će Vam takvu informaciju dati, ako s istom raspolaže.
  17. Pa ne vidim ni ja razloga , zbog čega bi to bio njima problem da me pismeno obavijeste . Sad da li je to takva praksa ili nešto drugo !? Čekam njihov odgovor , iz njihovog glavnog centra u Zagrebu .
  18. Ja prijavim poslodavca državnom inspektoratu , oni utvrde nepravilnosti koje je učinio poslodavac , mene D.I. obavijesti pismeno , a prijedlog kazne D.I. šalje sudu . Sad me zanima , zašto ja ( oštećena strana ) koji sam podnio prijavu , ne mogu dobit pismenu obavijest , što je i kako Sud konačno presudio poslodavcu , za učinjene prekršaje ?! Čisto da provjerim , sve moje sumnje u cijeli postupak i sustav !!!!
  19. Svako četiri godine , imamo izbore za predsjednike države , mijenjaju se stranke u Hrv. Saboru , mijenjaju se gradonačelnici ... Samo šefovi , poslovođe , voditelji ... u nekim ustanovama su na tim mjestima po 20-30 i više godina . Podsjećaju me na doba socijalizma-komunizma : Tito ,Staljin , Ceaușescu ... Postoji li neki pošteni izborni radni zakon i za njih , pa nisu ni ostali radnici u tim ustanovama glupi ili nesposobni ?
  20. 3. Prema vrijedećim podzakonskim propisima, bolovanje s prekidom do 30 kalendarskih dana ne smatra se prekidom, već nastavnim bolovanjem, ali uz uvjet da je novo bolovanje otvoreno zbog istog uzroka i prema istoj šifri međunarodne klasifikacije bolesti.
  21. 1. Nesigurno je ići na dugi put sa vozilom koje nije Vaše. 2. Zbog sigurnosti uzmite Vaše osobno , i naplatite im amortizaciju vozila , po zakonu . 3. Navedite poslodavcu neki razlog ( ne osjećate se odmorno za dugu vožnju , brzo umaranje , glavobolja , grčevi ruka noga , magli Vam se vid ... ) i neka potpiše da niste Vi odovorni , ako se što dogodi na putu , a obavjestili ste ih pismenim putem , da niste 100% spremni za vožnju. 4. Sretno !
  22. 1. Ako ja smatram da sam sposoban za rad , ja mogu prekinit bolovanje kad ja hoću , na svoju odgovornost . 2. Slučajno , kažem slučajno , ako nastanu neki bolovi, onda počinjem bolovanje ispočetka i vodi mi se ponovo bolovanje do 42 dana pod istom MKB-šifrom . 3. Ili se nemože ponovo vodit bolovanje , pod istom MKB-šifrom ( postoji li propisani neki razmak u danima ? ).
  23. Dali osoba koja je na bolovanju ( do 42 dana )zbog operacije koljena , može samovoljno prekinit bolovanje , jer se za fizikalne terpije čeka jako dugo ? Ako kasnije (poslije 10 dana) osjeti neke probleme vezano za to isto operirano koljeno , zanima me dali se može pisat na istu šifru bolovanja , i kako se ovo naknadno bolov. vodi kao bolovanje do 42 dana ili preko 42 dana ?
  24. Pa mislim da bi poslodavca tim svojim činom , upozorili da to nećemo dalje tolerirati , pa ako ne žele pušači otići do prostora za pušenje , otići ćemo mi . Iako od samog čina dolaska Inspektora nema koristi . Prilikom dolaska samog inspektora , radnici koji rade na ulazu u firmu ( porti ) alarmiraju nadležne brzinom svjetlosti , tako da nikoga ne mogu zateći u pušenju , sklanjaju se pepeljare ... Nisu ni pušači baš toliko naivni !
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija