Jump to content

Lombarda

Korisnik
  • Broj objava

    18
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nekretnine su njegove od prije braka. Poanta je u tome, što mu je i sutkinja rekla, da je to prebacio tijekom brakorazvodne parnice u zloj vjeri da mu ih ne ovršim radi neplaćanja alimentacije. Tijekom braka nije dana staža imao. Kuću je napravila prva bivša i njeni roditelji. Meni ne želil vratiti moje stvari koje sam donijela u kuću; koje imam još od faksa - sve sam od n amještaja kupila ja, uzdržavala ga Ali - nisam skupljala račune jer nisam smatrala da će mi ikada trebati.
  2. Prijateljicu su odbili pa nisam išla na to. Ažurirano Ne treba dramiti toliko oko toga. Nitko nikoga ne bi strpao u zatvor. A to o tome koliko se on "brinuo" o tom djetetu prije - tako da mu isto nije plaćao alimentaciju... - ne poznajete ga, pa ne možete ni komentirati. Brine se samo zato što mu to donosi prihode. A mediji? Nije li svatko tko NE brine o svojoj djeci monstrum? Ni meni se neda krivičnu dizati jer sam razumna. Samo želim da djeci daje ono što im zakonom pripada. A da ne velim da prođe i više od deset dana da ih se ne sjeti nazvati, tjedno ih i ne viđa iako to stoji u presudi. Toliko o brižnosti te osobe. Nekretnina je bila njegovo vlasništvo.
  3. Da, dijete je s posebnim potrebama. No svako dijete ima svoje potrebe i on je i za ovo ostalo dvoje djece definitivno dužan plaćati uzdržavanje jer je radno sposoban. Neda se ni meni krivična dizati jer nikome nije u interesu da netko NE zarađuje i leži u zatvoru. No nije mi jasno da njega nitko ne može natjerati da mora raditi za svoju svu djecu! A tijekom brakorazvodne parnice nekretninu je prepisao na svoje roditelje. No to je bilo 2012. u siječnju. Mislim da je rok radi zle vjere da mu to ne ovršim prošao. I sutkinja ga je upozorila da se to može poništiti jer je tijekom razvoda napravljeno. Da tome nije rok prošao, išla bi na to, ali - kasno je, mislim. A tužba na baku i djeda... možda ga oni natjeraju da radi. Ne znam.
  4. Imam jedno pitanje. Bivši suprug ne plaća alimentaciju. Ne radi. Ovršila sam mu račune na kojima nema ništa. Nema namjeru raditi već dobiti status njegovatelja za dijete iz prvoga braka koje živi s njim nakon smrti majke. Dižem tužbu na baku i djeda. Zanima me da li u tužbi prema njima mogu zahtijevati i naplatu zaostataka alimentacije ili samo da počnu plaćati od pravomoćnosti presude. Za zaostatke ne znam što ću. Razmišljam o krivičnoj prijavi. Kako se ona diže i gdje? Mogu li to sama? Unaprijed hvala!
  5. Vodim spor s poslodavcem. Znam da će trajati bar godinu, godinu i pol. Imam zaštićeni račun jer je moj u blokadi. Kroz to vrijeme sigurno neću riješiti blokadu. Moje pitanje je slijedeće: Ako dobim spor - zaostatke plaća, naknadu štete - da li se isplata vrši na blokirani račun, ili zaštićeni ili 2/3 na zaštićeni a 1/3 na blokirani?? Kak to u tim slučajevima ide - ako netko pouzdano zna, nek javi! Hvala!
  6. Meni osobno nije jasno na koji su način oni došli da je to dovoljan iznos za dijete, za uzdržavanje (naša Država). Ja sam računala (imam dva sina, jedan školarac, drugi nije) koliko svakome treba majici, gaća, hlača, odjeće općenito, obuće, školske knjige, proibor, pelene, lijekovi, kozmetika, njihov dio režija, vrtić, škola, HRANA (oni samo pojedu za 2500-3000 kn!!) i ispada da mjesečno prosječno za njih obojicu trebam 7485 kn! Bez odlaska na more, npr. Osobno sam tražila 1500 po djetetu, tijekom parnice bivši suprug je rekao da može davati po 1300 za svakoga (ok, složila sam se). Tada nije radio. Kad se zaposlio, par mjeseci je tako plaćao, a na zadnjem ročištu je rekao da ne može više od 1000 kn po djetetu. I sutkinja mu je tak presudila. Ljuta sam na to - jer sam je rekao da može 1300!!! Jest da je izjavio da za dijete iz prvog braka plaća 1300 kn (a ne plaća ništa, jer i sam mi je rekao jednom prilikom - tipa - oćeš da im uplaćujem kad i koliko prvome djetetu - znaš da onda nebuš ništa dobila - ha ha ha) Ja sam odnedavno ostala bez posla i ne znam mogu li tražiti povećanje na 1300. Imamo li mi (bivše žene) u RH pravo na uzdržavanje ko i vani u nekim zeljama? Ak netko nešto može reći - čekam!
  7. Iguana28, nisam pravne struke, ali kada je u pitanju alimentacija, vjerujem da imate pravo na besplatnog odvjetnika iz HROK-a. Tako sam ga i ja dobila, pa pokušajte.
  8. Dragi moji, trebam pomoć za prijateljicu. 20 godina je u braku, troje djece - 18, 16 i 7 godina. Njeni roditelji su joj dali novac početkom braka s kojim je ona digla zajedno sa suprugom kat za njih na kući njegovih roditelja. Ništa papirnato nije preneseno ni na njega ni na nju, naravno da račune nema. Prije godinu dana je otišla sa djecom kod njenih roditelja, ali se nakon 9 mjeseci bila prisiljena vratiti jer su joj roditelji takvi da samo preferiraju brata jer je muško - mi smo se tebe udajom riješili - tak nekak... Ovaj je i dalje maltretira, rekao je da nema šta tamo tražiti u toj kući, ona da je to i njeno - on da će je uništiti tako da će sama otići. Izbezumljena je i u teškom psihičkom stanju. Kćer, 16g je tati poslala sms o njegovom bezobrazluku, a on je sa time otišao na czss i naravno da će pozvati moju prijateljicu jer je to kao njeno maslo, a nije - ona nije ni znala za taj sms... Da li ona ima ikakve šanse dobiti svoj dio obzirom da nema računa ni ničega papirnatoga???
  9. Hvala! Zna se koji je čiji i tu nema spora, samo kaj su ostali, radi lijenosti, prebačeni na "kriva imena". Pa si sad svake godine moraju razmjenjivati osobne da bi regali aute - a to je zamorno... Eto, pitala sam, jer sam čula da navodno darovni bez plaćanja poreza vrijedi i dvije godine nakon razvoda, ali očito ne...
  10. Poštovani, Imam pitanje, nigdje ne mogu u zakonima naći odgovor, a kako nisam te struke, molim pomoć. Naime, prijateljica se rastala, uskoro će dvije godine, i auto koji ona vozi glasi na bivšeg supruga, a auto kojeg on vozi glasi na nju. Da li postoji mogućnost da to oni srede i da se auti prebace na ime onih koji ih i voze, a da ne plaćaju prijenos? Pošto je prošlo već skoro dvije godine. Netko mi je rekao da do dvije godine nakon rastave se to može, ali di to piše - koji članak i koji zakon? Hvala unaprijed na pomoći!
  11. Bila sam u pošti, poslali su službeni dopis u firmu da je greška u isporuci. U firmi kažu da nije na snazi jer je poštar potpisao primitak!
  12. Bila sam danas u pošti - napravljen je zapisnik - potpis nije moj, poštar ga je potpisao sam!
  13. Ovi u firmi imaju od pošte informaciju da sam ja to primila!!! Ja niti sam kaj potpisala niti našla u kasliću! Sutra idem na poštu. Npr. rješenje od hzzoa za prodiuljenu njegu, poslano preporučeno sam našla u kasliću. Pa je li moguće da je poštar to umjesto mene potpisao?!?!??!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija