Jump to content

mura

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Evo s obzirom da sam aj bila pokretač te teme da javim kako je i završila cijela priča. naime, na taj nalog sma imala pravo prigovora što sam i pisala.Nakon toga sam doma dobila poziv za sud uz opciju da sam se mogla i pisanim putem obraniti, gdje sam opet navela isti razlog iz kojeg se moglo i zaključiti da priznajem svoju prometnu grešku, ali zbog okolnosti u trenutnoj situaciji ( bolesna beba s dijagnozom upale grla , temperatura, preporuka liječnika bez klima uređaja, dijete je plakalo a ja sam se morala zaustaviti da ju primirim, kako nisma imala gdje, preticala sam preko pune linije nisma ugrozila druge sudionike u prometu niti sam prekoračila brzinu, i naravno prva kazna) pozvala sma s e na onaj članak već spomenuti za opomenu koju sam i dobila plus sudski troškovi od 150 kuna. dakle što je puno manji iznos od 500 kuna dakle zahvaljujem svima ovdje koji ste mi pomogli i savjetovali me , recimo da je bitno prigovore i žalbe poslati u navedenom roku i evo upalili su lijepi pozdrav i još jednom hvala!
  2. želimo kupiti česticu zemlje koja u katastru ima upisanog posjednika koji je prodavatelj i u biti u posjedu te parcele preko 20 godina (čak postoji dokument o ekspropijaciji iz 1988 godine gdje piše da mu je plaćena određena svota novaca za dio parcele koji je postao cesta) pretpostavka je da s katastarske strane "ne bi smjelo biti problema" u gruntovnici je upisan vlasnik: društveno vlasništvo, i kako korisnik (u C listu) upisana osoba koja je umrla prvo pitanje je što je zapravo "korisnik" koji je upisan u c listu vlasničkog lista i koja su njegova prava i prava njegovih nasljednika? drugo pitanje je ako kupimo tu česticu od gore navedenog posjednika, da li ćemo imati problema s time što u gruntovnici piše da je to društveno vlasništvo? hvala na odgovoru!
  3. Puno hvala na odgovoru . U svakom slučaju vrijedi probati, nadajmo se da će upaliti! Lijepi pozdrav!
  4. ... i da još jedno pitanje kome uputiti taj prigovor ili žalbu ( nadležnoj policijskoj upravi ili u Zg u MUP)? Hvala!
  5. Evo, ja sam upravo danas imala tu "čast" da mi se popuni prekršajni nalog zbog "pretjecanja na dijelu ceste gdje je to horizontalnom prometnom signalizacijom zabranjeno ( puna linija)" čime sam počinila prekšaj iz čl. 12 stavka 4 Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kažnjiv po članku 12 stavku 8 istog Zakona - čitaj 500 kuna i kao prošla s "najmanjom" kaznom bez bodova. Naravno tu lovu nisam imala kod sebe ( da sam imala ne bi mi se evidentiralo u dosje kao prekršaj- ( tak nešto...) pa su mi ispisali prekršajni nalog. Zato molim Vas ovdje koji ste kompetentni za to, ima li kakve mogućnosti za žalbu, prigovor, u kojem bi navela da u tom trenutku nisam prekoračila dozvoljenu brzinu od 80 km/h, a da sam vozila sa sobom 5- mjesečno bolesno dijete ( koje se liječi od upale mokraćnih puteva), dakle nisma smjela uključiti klimu, a bilo joj je vruće, plakala je i nisam imala gdje stati, s obzirom da mi je to prvi prekršaj, da li mogu moj prigovor kao takav uvažiti, dakle osloboditi me plaćanja novčane kazne, ili je bar ublažiti opomenom .... ili kako da se već pravno izrazim... nije moja domena, zato Vas molim za pomoć ipak porodiljne naknade nisu baš neke :-/ hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija