Jump to content

maximushr

Korisnik
  • Broj objava

    52
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. ako je u zemljišnoj knjizi nekretnina upisana kao plemićko dobro (u vlastovnici), tko je pravni slijednik istog, odnosno jel se to uzima kao vlasništvo RH?
  2. I, kako je na poslu? Meni osobno to prebacivanje bioritma teško pada Što se tiče poslova, jaaaaako sam zadovoljan. Prvi dan je bio neki uvodni, drugog dana sam već pisao neke superjednostavne podneske i ubacivao ih u spise, a trećeg dana sam pola dana pisao ostatak tih podnesaka, a drugi dio dana bio na tri rasprave sa šefom, prije kojih mi je vrlo iscrpno izložio o njima, uputio me u problematiku i najavio mnogo zadataka i zadaća koje će biti dio obuke. Preko vikenda već imam za razmišljati o jednom spisu i problemu iz istog (procesnopravno rješenje jedno se traži). Sve u svemu jaaaako sam zadovoljan.
  3. čestitam!!! to si saznao od ovih iz ministarstva ili kako? zanima me kako to točno ide, opet ti doma dođe rješenje ili? Javili su mi to iz pravosudnog tijela gdje ću raditi. Njima je Ministarstvo javilo.
  4. Moje rješenje postalo je konačno. Počinjem raditi 1.7.2009.
  5. Na koji broj, odnosno kamo te prespoji u ministarstvu gdje se može saznati o statusu rješenja,,,jel postalo ili nije postalo konačno??
  6. Mrzim ovakav stav pojedinih kolega još od faksa. Ma kako može biti pozitivna činjenica da sam dobio posao NAKON DESET MJESECI čekanja da se završi jedan natječaj. Isto su na takav način pojedinci opravdavali izlaženja na jedan ispit po godinu dana...zato si valjda nadležni uzimaju za pravo duljiti u nedogled...od profesora koji forsiraju umjetne kvote prolaznosti, do kasnije drugih institucija koje probijaju sve normalne rokove za riješiti običan natječaj za vježbenike.
  7. O KONAČNOSTI RJEŠENJA: niti jedno rješenje s današnjim danom nije konačno... danas sam zvao i tu informaciju dobio. Čini se da će se ovo opet pretvoriti u onaj period dok smo čekali ministrov potpis 2 mjeseca.
  8. i meni je stiglo pozitivno rješenje za DO. čini se da će za opć.sudove slati sljedeći tjedan
  9. Čestitke kolegama. Očito prvo šalju za županijske sudove, a onda će za općinske i za ODO.
  10. Možda dođu rješenja i prije izbora...
  11. AAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!
  12. jel netko uspio dobiti Ministarstvo?
  13. Slažem se s tobom, ali mislim da većina nas ne želi zastraniti u neku granu koja ga uopće ne zanima. Jer kao što kažeš, svi mi očekujemo rezultate ovog natječaja jer zaista želimo karijeru vezanu za pravosuđe. Teško se je (iz praktičnih razloga) prebacivati s npr. uprave u pravosuđe, ako si već počeo tamo (ne kažem da ne postoje primjeri, naravno). Ali doslovno je najteže upasti u sustav (bilo koji)... no dok se to ostvari mišljenja sam da je dalje lakše, i da se, kao i na faksu, oni koji su ambiciozni i žele više, lako izdvoje i krenu svojim putem... (npr. pogledaj samo onaj program financiran iz EU fonda za obrazovanje pravosudnih vježbenika: ja definitivno želim biti dio toga. Nadam se da ćemo upasti u sustav, odnosno da ćemo ovaj tjedan dobiti potvrdne informacije o toj opciji...
  14. Baš sam htio napisati da je konačno došao i taj famozni tjedan iza Uskrsa, jer zapravo sam ja napisao ovdje tu neslužbenu informaciju. A kad tamo 5 postova o tome... vidim da je svima (uključujući meni), ne samo prekipilo, nego više nema što kipiti. Mene osoba koja je saznala informaciju uvjerava da je to točno i da će tako biti... pa živi bili pa vidjeli. Iako više zasta nikome ne vjerujem. Ja imam osjećaj da sam jedan vanpravosudni posao doslovno sam sebi sabotirao (na razgovoru) nadajući se skorašnjem poslu s ovog natječaja... sad si mislim kakva sam budala bio, već bih mjesecima radio. :tuzan:
  15. Ja sam se prijavio za IV skupinu, lawyer - legal administrator. pripremam se iz udžbenika europskog javnog prava (naši i strani) i preko nekih pitanja s neta.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija