Jump to content

h-ana

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Dobila sam zahtjev policije da dostavim podatke o vozaču koji je upravljao vozilom dok je počinjen prekršaj. Vozilom je upravljala moja sestra koja se naseljem u kojem je ograničenje 50 km/h, vozila oko 100 km/h. Međutim, u dopisu nije navedeno koliko se na sat vozilo kretalo i nije dostavljena slika. Molim nekoga za savjet kako da najbolje moguće prođemo u opisanom slučaju? Help!!! :tuzan:
  2. Može li policijski službenik zaustaviti vozača u osobnom automobilu bez ikakvog razloga (ako nema sumnje da je npr. pod utjecajem alkohola, vozilo mu je potpuno ispravno i sl.) i je li taj postupak opisan u Zakonu o sigurnosti prometa na cestama (ili nekom drugom) ?
  3. Nakon prometne nesreće u kojoj je bila kriva druga strana, osiguranje je procijenilo totalku mog automobila te mi na temelju istog isplatila štetu na žiroračun, bez da se mene išta pitalo. Zanima me mogu li oni samo tako, bez mog pristanka, odnosno bez mog odobravanja isplatiti totalku, u slučaju da ja npr. želim popraviti auto - a mene se, ponavljam, ništa nije pitalo? I što mogu napraviti sada kada je to već isplaćeno?
  4. Prije dva tjedna brat mi je imao prometnu nesreću u kojoj je došlo do potpunog uništenja automobila - nesreću je skrivila druga strana izlazeći iz sporedne ceste i pod utjecajem alkohola (1.44). Policijski zapisnik potpuno ide u prilog nama. Osiguranje nam, naravno, ne želi priznati potpunu štetu, nego je za automobil ponudilo mizernu odštetu.. kako to već ide.. No, moje je pitanje sljedeće.. U nesreći brat je zadobio lakše tjelesne ozljede, a od liječničke dokumentacije ima sljedeće: nalaz radiologa da nema prijeloma, nalaz kirurga da ima lakše ozljede vrata (nosio je ovratnik), nalaz za produljenje nošenja ovratnika, te nalaz psihologa zbog nesanice i straha prilokom vožnje. Zanima me kakve su prognoze ako na temelju ove dokumentacije idemo na tužbu? I, koje su alternative? Unaprijed zahvaljujem.
  5. Ovako.. Upravo sam iselila iz stana u kojem sam stanovala posljednjih pola godine. pri ulasku dala sam kaparu od 350 eura, koje mi namodavac sada ne želi vratiti jer mu nisam obojala cijeli stan. napominjem da sam u stanu bila 6 mjeseci, a ostavila sam ga u identičnom stanju u kakvom je bio dok sam ušla u njega. Potpisali smo ugovor u kojem piše da je prilikom ulaska svježe oličen, a u sljedećoj točki da ga moramo ostaviti kakav je bio. I sad se postavlja pitanje: kakav je smisao nevraćanja kapare, a stan je isti kao i prije 6 mj? Što mogu poduzeti u vezi toga, u smislu prekršajne prijave ili sl? Osim toga, nismo bili prijavljeni u stanu, pokušala sam prijaviti poreznoj, oni cijelo vrijeme odugovlače. Mogu li bilo što napraviti po tom pitanju?
  6. Ovako.. Upravo sam iselila iz stana u kojem sam stanovala posljednjih pola godine. pri ulasku dala sam kaparu od 350 eura, koje mi namodavac sada ne želi vratiti jer mu nisam obojala cijeli stan. napominjem da sam u stanu bila 6 mjeseci, a ostavila sam ga u identičnom stanju u kakvom je bio dok sam ušla u njega. Potpisali smo ugovor u kojem piše da je prilikom ulaska svježe oličen, a u sljedećoj točki da ga moramo ostaviti kakav je bio. I sad se postavlja pitanje: kakav je smisao nevraćanja kapare, a stan je isti kao i prije 6 mj? Što mogu poduzeti u vezi toga, u smislu prekršajne prijave ili sl? Pokušala sam prijaviti poreznoj, ali oni ne znaju i te spike..
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija