Jump to content

davor1973

Korisnik
 • Broj objava

  324
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  1

davor1973 je zadnji put osvojio dan siječanj 31 2014

davor1973 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O davor1973

 • Rang
  davor

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Od policajca sam dobio potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta,uplatnicu na državni proračun i obavijest o počinjenom prekršaju.Kaznu nisam platio ni na licu mjesta, kao ni za tri dana kada bi iznos bio pola izrečene kazne, jer nemam novce.Pri dnu te obavijesti o počinjenom prekršaju piše: Ako u roku od tri dana ne dostavi dokaz o izvršenoj uplati Policijska postaja će protiv okrivljenika pokrenuti prekršajni postupak izdavanjem obaveznog prekršajnog naloga. Kada dobijem prekršajni nalog ima li smisla pisati prigovor Priznanje prekršaja i prigovaranje na visinu/težinu sankcije.
 2. Naime,14.07.2020. policajac me zaustavio na skuteru.Skuter je imao plačeno osiguranje,imao sam kacigu i nisam bio pod utjecajem alkohola,ali sam bio neregistriran.Policajac mi je rekao da se ne smijem voziti neregistriran i da se tolerira par dana nakon isteka tehničke ispravnosti (u mome slučaju prometna je istekla 07.06.2020).Piše mi kaznu u iznosu od 2tk,uzima prometnu i skida mi tablicu.Međutim,pokušavam objasniti da sam na putu mehaničaru koji me je naručio 14.07. i da prije nisam mogao doći na red jer je mehaničar bio na godišnjem i zatrpan poslom.E sad,mogao sam otići drugom mehaničaru ali nisam želio,HAK me tražio 500kn da me preveze do mehaničara,a susjed koji ima prikolicu nije bio siguran da je ispravno skuter voziti u prikolici koja nije predviđena za prijevoz mopeda i motocikla.Odlučio sam kako jesam i sada sam tu gdje jesam. Kaznu nisam platio i očekujem prekršajnu prijavu.Da li ima smisla pisati žalbu pozivajući se na mehaničara koji je spreman svjedočiti da sam bio naručen 14.07.2020.,i da li od suda mogu tražiti plačanje kazne na rate. Hvala.
 3. Da li RVI sa 60% invalidnosti u mirovini smije biti zaposlen (prijavljen) u njemačkoj? 100% nesposobnost za rad,obzirom da je ranjen u obadvije noge,ali mu se pruža lagani posao "čistačice".
 4. Od kada to nema više olakšice poreza za prvu nekretninu? Prošle godine u 7-om., mj., kupio sam stan i oslobođen sam poreza.
 5. Koja se Hrvatska institucija bavi pritužbama građana na rad pravne službe neke banke,ili same banke,u mome slučaju HPB. Kako mi je predmet vezan uz stambeno zbrinjavanje putem ministarstva branitelja (kredit) obavijestio sam načelnika sektora za stambeno zbrinjavanje pri ministarstvu branitelja kao i saborski odbor za ratne veterane. Da li smijem,npr.,podnijeti tužbu ustavnom sudu?
 6. Točno.Samac ima 36 kvadrata.36 kvadrata X 6 000 tkn kvadrat = 216 000tkn.
 7. Tko će dočekati,kao samac, veći stan....to se dobija na svetoga nigdara.Meni su 10god.,drobili samo o vrbanima....kao da ništa drugo ne postoji.Spasi što se spasit može i pokri se po ušima.Trebao sam 94,95god.,rješavati stan,a ne sada....danas je vrijeme lovaca u mutnom.....a bilo je i onda....ali puno lakše. Visina kredita 60-tnog invalida,samca,je 210 000tkn.
 8. Kao invalid od 60% bio sam na listi za dodjelu stana.Prije 2god., 45-ti na listi.Međutim,jedan moj ratni drug me nazove i kaže mi da je njegov prijatelj sa 40% dobio stan.Velim kako on sa 40% dobije prije mene koji ima 60%? Razlog...žena i djeca.Odjurim u ministarstvo i pitam zašto je to tako.Odgovor je nebulozan...postoje prioriteti.Kakvi prioriteti pitam...eto takvi..Osim toga u nastavku razgovora kažu mi da se više ne grade stanovi za samce 36kvadrata,i ako bi danas sutra došao na red moram uzeti stan od 41,45 kvadrata time da razliku u kvadraturi moram platiti po punoj cijeni.Od 2005god.,do 2014god.,bio sam na listi za dodjelu stana i taj nesretni stan se odnosio samo na jednu zgradu i kvart,a to su bili vrbani.Ni o jednoj drugoj zgradi koja se gradi za hrvi nije bilo govora....ako se je i gradila.Savjetuju mi da kao samac teško mogu dobiti stan i predlažu da zatražim kredit za stambeno zbrinjavanje jer su sredstva od strane države osigurana. Podnosim zahtjev 2014god., ministarstvu da mi se dodjela stana zamjeni za stambeni kredit i 2015god.,dobijem obavijest da ispunjavam uvjete za stambeno zbrinjavanje putem kredita time da se iznos od 120tkn ne vrača. Iznos za zagreb je mali jer je zagreb skup,može se kupiti do 26kvadrata.Ali u Pakracu se može kupiti kuća od 100kvadrata sa šumom i vočnjakom i 2ha zemlje.Prijatelj mi je u Pakracu i nedavno sam ga posjetio pa znam iz prve ruke.
 9. Našao sam nekakav stančić u Zagrebu pa bi ga kupio.Odlučim se, prije nego krenem, nazvati ministarstvo branitelja da se bolje informiram jer sam obavijest,predugovor,izjave i zahtjeve dobio prošle godine u 10mj. Uspjevam dobiti pravnicu.Kroz razgovor mi je svašta nešto rečeno što nema veze sa mozgom, pa sam odustao od daljnjih pitanja. Između ostalog mi je rečeno da se javim u svoju banku (hpb) i pitam ih da li sam kreditno sposoban. Odlazim u banku.Provjeravaju mi račun,i odjednom veli službenica da mi je mirovina razdvojena.Rekoh da nije i da mi se mirovina isplačuje u jednom djelu.Ona opet da je razdvojena....nije ženska glavo....je...hajd je. Zove ona neku bankarsku glavu da mi ona objasni.Došla ova i na mene drvljem i kamenjem....što oni imaju sa time....oni nisu tu da odlučuju o kamati...oni nisu tu da odlučuju o vremenskom periodu vračanja kredita....da ja imam samo obavijest o odobrenju ali ne i rješenje...da ovo....da ono...i šibnu me van.Javite se svome ministarstvu.Uf,samo ne pravnici.Ništa,odem doma i danas odem do hzmo-a. E,u hzmo-u je tek priča.Tražim kopiju rješenja kada su se ista djelila,odnosno kada su se mirovine razdjelile,i dobijem cijelokupan iznos na kopiji rješenja.Velim zar se mirovine ne isplačuju odvojeno.Ne,kaže službenik.Ali banka veli da oni primaju mirovinu u dva djela. Recite im da nemaju pojma,da ne pametuju i da su se mirovine za vojsku odvojeno isplačivala do 1999god.,kada je spojena,i tako je i danas.Dobro,hvala. Naime,svi prodaju pamet, a pameti nigdje.Kroz razgovor sa pravnicom "ona misli" da je minimum koji treba zadovoljiti za kredit iznos od 3600kn. Iz izvadka banke o mojim primanjima stoji da je mirovina u dva djela (?!) i da je jedan dio oko 2800tkn,a drugi oko 4 000tkn (bruto), te nije dostatan za kredit od 90 000tkn. Hzmo uplačuje cijelu mirovinu,bez razdvajanja,tako mi je danas rečeno,i ne znam kako je hpb došao na ideju da mi se prvo uplačuje jedan dio,a onda drugi.Kredit imam još 11mj.,u iznosu od 1700kn. Svi nešto nagađaju,lupetaju i govore napamet,a meni nije šala se nadmudrivati oko stambenog pitanja i vračanja 100 000 tkn gdje bi zakon o braniteljima,bankama,mirovinskom...itd...trebao biti jasan i precizan. Prva nekretnina i oslobađanje poreza.Danas bio u poreznoj.Na selu sam nasljedio objekt,stara dalmatinska kamena kuća.Kuća nije dostojna stanovanja,nema vode,sanitarni čvor i nekada je služila samo za spavanje,a danas služi kao konoba (15 kvadrata ja,i 15 kvadrata brat).Nakon što sam ministarstvu branitelja dostavio kako kuća izgleda nije mi odbijeno tih 15 kvadrata. Da bi se oslobodio poreza,kupovina prve stambene nekretnine ne smije biti manja po kvadraturi od nasljeđene,u mome slučaju stare kamene kuće.Kada prijavim poreznoj kupovinu stana (rok je 30 dana),onda porezna šalje svoju komisiju da pregleda staru kamenu kuću i donese rješenje da li se treba platiti porez ili ne.
 10. Ne razumijem kako vam nisu obrazložili koji su uvjeti za poboljšanje stanovanja,kao i prava po članu u izvanbračnoj zajednici.Obzirom da se kod nas vrlo često mjenjaju zakoni najbolje je otići do njih i pitati.
 11. Obzirom da su nam mirovine razdvojene na dva djela,prvi dio na radni staž,a drugi dio na dodatak,u mome slučaju je da sam po radnom stažu na iznosu od 2880kn.,odnosno to su moja redovna primanja.Međutim,da bi zadovoljio vračanje kredita u iznosu od 90 000 tkn.,minimum primanja je 3 600kn,pa time nisam udovoljio bankarskim uvjetima te mi kredit za stambeno zbrinjavanje nije odobren. Dali postoji pravni lijek po kojem mogu tužiti državu da mi isplati onaj dio koji ne vračam (120 000 tkn),a odnosi se na stambeno zbrinjavanje.
 12. Jučer u jutro jedan dio zida koji je bio oštečen od udarca automobila se srušio na parkirani auto (već sam pisao o ovome..).Veličina je oko 2X2 metra.Vlasnik ili čuvar parkirališta pozvao je policiju koja je uzela iskaze i otišla.Nakon toga vlasnica kuće poziva komunalnog redara koji je uspio ući u dvorište i poslikati dvije fotografije ali su ga brzo potjerali govoreči da je to privatno vlasništvo.Kroz koji dan trebaju doći i iz osiguranja kao i neki drugi ljudi kako bi vidjeli štetu koja je nastala, pa pretpostavljam da će i njima zabraniti pod tim izgovorom.Sama vlasnica ne želi ulaziti jer je još pod stresom ali pretpostavljam da ona kao vlasnica ima pravo prilaza svome zidu.U zakonu sam naišao na nekoliko članaka o služnosti puta ali mi je nejasno....
 13. Naime,da bi se prišlo jednoj strani kuće nužno je zakoračiti u tuđe vlasništvo.Nikakav drugi put ne postoji osim toga.Smije li vlasnik zemljišta potjerati vlasnika kuće koji pokušava doći do svoga zida kuće? Također,smije li isti vlasnik zemljišta potjerati komunalnog redara koji je došao na uviđaj ili agenta osiguravajuće kuće?
 14. Dobio sam kredit za stambeno zbrinjavanje od ministarstva branitelja,ali sam morao dokazati da nasljeđena nekretnina na selu nije pogodna i primjerena za stanovanje.Nakon utvrđenog stanja iste nekretnine utvrđeno je da ista nema priključak vode,sanitarni čvor i kanalizaciju već postoji priključak struje.Ista nekretnina služi mome bratiću kao konoba.Kredit je dobijen u punom iznosu kao samcu te mi nije umanjen iznos u odnosu na nasljeđenu nekretninu (kvadraturu). Čitajući zakon o porezu za kupovinu prve nekretnine, sa kojom se rješava stambeno pitanje,kupac se oslobađa poreza od 5%.Dali sam dužan platiti porez obzirom da konoba nije pogodna za stanovanje,te će moja slijedeća nekretnina biti - prva - kupovina stana/kuće.
 15. http://www.zakon.hr/z/168/Zakon-o-najmu-stanova Lovranka,mislim da sam dovoljno dobro opisao kako trebate postupiti.Posjetite javnog bilježnika i objasnite situaciju jer ukoliko je pravno moguće svejedno morate bilježniku kako bi sklopili ugovor.Isto tako možete i nazvati bilježnika.
×
×
 • Napravi novi...