Jump to content

davor1973

Korisnik
 • Broj objava

  335
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  1

davor1973 je zadnji put osvojio dan siječanj 31 2014

davor1973 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O davor1973

 • Status
  davor

Nedavni posjetitelji profila

3025 pregleda profila
 1. Da li u tablici oštečenja organizma , koje je usvojilo Ministarstvo branitelja , postoji određena invalidnost zbog ugradnje umjetnog kuka ? Postoji.Umjetni zglob kuka nosi 40-60%
 2. Zbog posljedice ranjavanja moram na umjetni kuk.Moj je izdržao dobrih 28god.Da li nakon operacije treba izaći pred liječničku komisiju i utvrditi novu invalidnost,ili sve ostaje po starom?
 3. Da ne otvaram novu temu,radi se o vozačkoj dozvoli. Na Hrvatskoj pošti,17-tog ovog mjeseca preuzimam policijski prekršajni nalog.Nisam pisao prigovor, kao što nisam platio ni 2/3 kazne.Očekujem prisilnu naplatu. Žalbeni rok je 8 dana,odnosno 25.11.2020. kada prekršajni nalog postaje pravomoćan.U kazni mi je zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije.S današnjim danom,27.11.2020.provjeravam na stranici MUP-a (Kutak za vozače),vozačku i vidim da vozačka važi,odnosno da nigdje nije navedena zabrana.Koliko je pouzdano provjeravati na stranici MUP-a status o počinjenom prekršaju i
 4. I ja sam od prije par dana blokiran zbog poveće policijske kazne.Imam kreditnu VISA (HPB).Možete nastaviti dalje sa mjesečnim uplatama i neće biti problema (to se odnosi na mene).Međutim,to je interna stvar banke i ako je meni odobreno ne mora nužno značiti da će i vama.Kako vam je Borbena7 napisala,sve ovisi o tome koliko ste rizični.Banka procjenjuje i zadržava pravo da li će vam to odobriti ili ne.Mogu i ne moraju.Ako nekoga u banci poznajete - lobirajte.To se može ispregovarati.
 5. Dobro ste shvatili.Još ako imate uključenu opciju da je mail koji ste poslali pročitan,sve OK.
 6. Trebali bi uvažiti vašu žalbu,odrediti vam kaznu primjerenu prekršaju,i zaključiti slučaj.Sumnjam u poništavanje prekršajnog naloga i otvaranje novoga.Mislim da to u praksi i ne postoji.Vi jednostavno kroz svoj žalbeni prigovor upućujete sud u nepravilnosti policijskog izvješća i to potkrepljujete dokazima.Sud preinačuje prekršajni nalog i izriče vam novu kaznu.
 7. Ako imaš navigaciju sa kamerom ili kameru, (posudi) pa se provozaj ponovno tom cestom i snimi pa priloži uz prigovor.Ako nemaš kameru pokušaj isto pomoću street view-a i screenshota.Obrati pažnju da i uz snimku kao i screenshot mora biti vidljiv naziv ceste (Npr.vozeći cestom M.Marulića) gdje je počinjen prekršaj.
 8. Dali policija smije zaustaviti vozilo iz suprotnog smjera,odnosno dok oni stoje na lijevoj strani prometnice,a vozač iz suprotnog smjera vozi desnom stranom?
 9. Najbolje je da ih fizički posjetite i priložite uplatu.U najgorem slučaju sačekajte prekršajni nalog i u roku koji će vam biti naveden u istom,kao prigovor,priložite uplatu kazne internet bankarstva i sve urudžbirajte.
 10. Žalio se i danas dobio odgovor Prekršajnog suda.Zakasnio sam sa predajom prigovora jedan dan i odbijen sam.Međutim,u rješenju ne piše rok za plačanje kazne,a ja kaznu mogu platiti sa prvim u mjesecu,odnosno sljedeči četvrtak.Koji je rok plačanje kazne nakon dobijenog,odnosno zaprimljenog rješenja Prekršajnog suda?
 11. Od policajca sam dobio potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta,uplatnicu na državni proračun i obavijest o počinjenom prekršaju.Kaznu nisam platio ni na licu mjesta, kao ni za tri dana kada bi iznos bio pola izrečene kazne, jer nemam novce.Pri dnu te obavijesti o počinjenom prekršaju piše: Ako u roku od tri dana ne dostavi dokaz o izvršenoj uplati Policijska postaja će protiv okrivljenika pokrenuti prekršajni postupak izdavanjem obaveznog prekršajnog naloga. Kada dobijem prekršajni nalog ima li smisla pisati prigovor Priznanje prekršaja i prigovaranje na visinu/težinu sankcije.
 12. Naime,14.07.2020. policajac me zaustavio na skuteru.Skuter je imao plačeno osiguranje,imao sam kacigu i nisam bio pod utjecajem alkohola,ali sam bio neregistriran.Policajac mi je rekao da se ne smijem voziti neregistriran i da se tolerira par dana nakon isteka tehničke ispravnosti (u mome slučaju prometna je istekla 07.06.2020).Piše mi kaznu u iznosu od 2tk,uzima prometnu i skida mi tablicu.Međutim,pokušavam objasniti da sam na putu mehaničaru koji me je naručio 14.07. i da prije nisam mogao doći na red jer je mehaničar bio na godišnjem i zatrpan poslom.E sad,mogao sam otići drugom mehaničaru
 13. Da li RVI sa 60% invalidnosti u mirovini smije biti zaposlen (prijavljen) u njemačkoj? 100% nesposobnost za rad,obzirom da je ranjen u obadvije noge,ali mu se pruža lagani posao "čistačice".
 14. Od kada to nema više olakšice poreza za prvu nekretninu? Prošle godine u 7-om., mj., kupio sam stan i oslobođen sam poreza.
×
×
 • Napravi novi...