Jump to content

mimi123

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Sue, imaš Hvala ti PUNO na ovom iscrpnom i jasnom objasnjenju!!!
  2. Evo, malo podizem ovu temu. Na bolovanju, odnosno komplikacijama u trudnoci sam od 31.10.2008. sto znaci da mi 90 dana istjece 30.1.2009. Da li imam pravo na isplau jednokratne pomoci iako svih 90 dana nije bilo u istoj godini ili to nema veze??? Mom prijatelju su u HZZO-u rekli da 90 dana (90+1 dan) bolovanja mora biti ostvareno u istoj godini, kako bi stekao pravo na isplatu jednokratne naknade. Na netu sam nasla zapisnik sa sjednice komisije za tumačenje odredaba i praćenje primjene Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike, prema kojem, citiram: "Prema čl. 48. st. 1. al. 1. Kolektivnog ugovora službenik ili namještenik ima pravo na pomoć u slučaju bolovanja dužeg od 90 dana u visini jedne proračunske osnovice samo jednom godišnje, s tim da je kontinuitet od najmanje 91 dana neprekidnog bolovanja navršio u godini za koju se isplaćuje pomoć." I prema tome mi opet nije jasno jel 90 dana bolovanja mora biti u istoj kalendarskoj godini ?? E, malo sam ga sad zakomplicirala,ali molim nekoga ako mi moze pomoc i ovo pojasnit.
  3. Molila bi ako mi netko moze navesti zakon, propis u kojem se navodi sto je potrebno kao dokazivanje vlasnistva na spornim nacionaliziranim nekretninama kako bi iste usle u postupak denacionalizacije od nadleznog tijela.
  4. Molim vas ako mi netko može odgovoriti na pitanje: Da li prijašnji vlasnik (točnije njegov nasljednik), na bilo koji način može ostvariti povrat svoje nacionalizirane imovine (nekretnine), ako nema uredne papire o vlasništvu, odnosno, nije uknjižen kao vlasnik u zemljišnim knjigama, niti ima posjedovni list. Molim vas, pomozite! Hvala!
  5. Da li moj muž i njegov brat koji rade kod istog poslodavca (oboje su djelatne vojne osobe), imaju oboje pravo na isplatu novčane pomoći uslijed smrti roditelja ili to pravo može ostvariti samo jedan od njih? Zamolbu podnose poslodavcu ili? Koliko iznosi novčana pomoć?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija