Jump to content

makinay

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. da nonamee, ja isto imam takvu informaciju iz prve ruke(sto se tice bracnog druga i djece-svako ponaosob). Zasto sam postavio ovdje pitanje vezano za povlasticu za drugog roditelja? Otac iz price iz mog prvog posta mi je rekao drugacije. Naime kad je 2005 dizao povlasticu(ili kako se vec zove taj papir koji se izdaje u uredu) da mu je sluzbenica rekla da ima i njegova supruga odnosno majka poginulog branitelja na svoju povlasticu tj. da imaju svaki svoju. nonamee jel tvoja informacija provjerena na konkretnom slucaju ili si jednostavno dobro upucen(a) u tu problematiku?
  2. gle ako nisi siguran onda nemoj ni odgovarati. Nije moje tumacenje nego praksa da pravo na povlasticu ima svako dijete poginulog (to znam sigurno),supruga i roditelji. Jedini sto meni nije jasno da li ima jedan ili oba roditelja. Ti tu nesto pricas ako je bio ozenjen /nije bio ozenjen...uopce ne razumijes problematiku a odgovaras kao da si siguran milion posto
  3. ali u zakonu pise i "djeca" pa se odnosi na svako dijete-to znam pouzdano
  4. Imam pitanje vezano za povlastice na uvoz automobila na koje imaju pravo roditelji poginuli branitelja. Clanak 60.st2.Zakona o pravima hrvatskih branite­lja iz Domovinskog rata i članova ­njihovih obite­lji glasi: "(2) Bračni drug, punoljetna djeca i roditelji smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata imaju pravo na uvoz osobnog automobila bez plaćanja carine, posebnog poreza i poreza na dodanu vrijednost jednokratno, ako to pravo do sada nisu iskoristili." Situacija je takva da je otac iskoristio povlasticu 2005.godine i jasno je da on nema vise pravo na povlasticu.Moje pitanje je da li oba roditelja imaju pravo odnosno da li ima i majka poginulog pravo na povlasticu nakon sto je otac svoju iskoristio. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija