Jump to content

Toni666

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, Zivim u relativno mladom naselju. Svi elektricni vodovi razvedeni su uz pomoc betonskih stubova. Postoji li nacin ikakav nacin da se eletroprivreda "primora" da lokalnu elektro mrezu polozi u zemlju, neka peticija svih mjestana ili nesto slicno? Svjestan sam da se radi o ozbljnijem projektu. Naravno o njihovom trosku.
  2. Pozdrav, Punac na mene zeli prenijeti zemljiste koje je u njegovom vlasnistvu. Moram li u tom slucaju platiti neki porez? Kako to uraditi na najbezbolniji nacin? Dali je isto ako prenese zemljiste na kcer ili na mene kao zeta?
  3. Hvala na odgovoru, u svakom slucaju cu im se obratiti pa da vidim sa kakva cifra ce biti.
  4. Pozdrav svima, Nadam se dobrom savjetu kako bih znao koja su mi prava prije nego se obratim Elektroprivredi. Naime imam dvije katastarske parele, jedna uz drugu. U biti obe parcele spojene su u jednu vecu cjelinu od nekih 1000 kvadrata. Skoro tocno pa granicom te dvije parele prolazi nadzemni strujni kabel koji strujom opskrbljuje jos 2 kucanstva. Cisto iz estetskih razloga zelio bih da Elektroprivreda polozi taj kabel u zemlju. Polovicom terena kojim kabel prolazi prilikom radova sam im vec u zemlji postavio crijevo kojim mogu provuci kabel. Dobra stvar je da na jednom i drugom kraju parcele se nalazi betonski stub pa to uopce nije problematicno za izvesti. Kakva prava imam? Dali je Elektroprivreda duzna spustiti kabel u zemlju ako ih to zatrazim?
  5. Pozdrav. Korisnik sam UNIQA životnog osiguranja po tarifi MO. Zadnja 3mjeseca imam strašne bolove u donjem predjelu leđa a zadnjih mjesec dana nisam bio ni na poslu, nemogu normalno hodati niti sjediti.. Zbog svih tih razloga zanima me imam li pravo na nekakvu isplatu sredstava?
  6. Oprostite! nisam znao gdje bi bilo najbolje da ga postavim. jel zna neko šta o tome?
  7. Imam pitanje(a) i svima se unaprijed zahvaljujem koji pomognu dobiti odgovore na njih. Ovih dana slučajno sam u gradu primjetio jednu lokaciju koja bi bila idealna za marketinško oglašavanje tipa velikog pano-a razapetog na skeli. Siguran sam da se taj prostor nalazi u vlasništvu grada,recimo da se ne radi o zgradi već o brdu, te mi je sinula ideja zašto ne zakupiti taj mogući martetinški prostor. Pretpostavljam da bih to učinio moram imati registriranu tvrtku. Nešto kao agencija zakupljivanje i iznajmljivanje marketinškog prostora. PITANJE 1.: Kako bi se stručno trebla zvati ta agencija "zakupljivanje i iznajmljivanje marketinškog prostora" ili nekako drugačije? Pošto sam već zaposlen i uredno prijavljen jel li moguće registrirati to kao DODATNU DJELATNOST te na taj način u potpunosti pravno poslovati? Uzmimo sada u obzir da sam to sve već napravio. Kome se obratiti u općini sa zahtjevom za najam ili koncesiju takve jedne lokacije? Te kakva me procedura čeka i kakve sve preduvjete moram ispuniti? Svaka informacija vezana za ovu temu dobro je došla, puno hvala. Ispričavam se ako post nije objavljen na pravom mjestu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija