Jump to content

ivana023

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala vam na zaista iscrpnom odgovoru, sva sreća pa do ovrhe još nije došlo nego je tek dobio rješenje o dugu, ali ja sam eto svejedno htjela ispitati neke stvari da budem spremna prije nego do njih i dođe.
  2. Rate kredita je uplaćivao on i to je jedina stavka našeg kućnog proračuna koju je on plaćao, ostale stvari sam plaćala ja, a budući da sam stalno zaposlena s dobrim primanjima, a on obrtnik s dugovima u firmi
  3. Suprug je prije sklapanja braka kupio stan, dio novaca je dao u gotovini, a na dio digao kredit (hipotekarni kredit) i taj kredit se počeo praktički plaćati u braku. Mene zanima da li ja u slučaju razvoda braka imam ikakva prava na taj stan? Neki govore da imam jer imamo maloljetno dijete nad kojim bi vjeroajtno ja dobila skrbništvo pa onda automatski imamo pravo na pola stana dijete ili ja? Zaista ne znam kako stvari stoje u ovakvim slučajevima pa bih vas molila za pomoć. Hvala
  4. Evo ovako stoje stvari: moj suprug je vlasnik obrta i sada u 2008. godini ima dugovanja jer nije mogao plaćati doprinose za zdravstveno i mirovinsko. E sad, ja znam da on u obrtu jamči cijelom svojom imovinom, a to su stan i auto. Budući da je stan pod hipotekarnim kreditom i da je kupljen prije braka na muževo ime, mene zanima što se događa s tim stanom u slučaju ovrhe nad muževom imovinom i kakva su moja prava nad tim stanom i imam li ih uopće.
  5. Evo ja sam položila u četvrtak državni i mogu vam reći da je posebni dio iz kulture bio najmanji problem. Tema radnje mi je bila kulturne djelatnosti s posebnim osvrtom na moju gradsku upravu, tu je u biti samo trebalo citirati članke 9 i 9a Zakona o finaciranju javnih potreba u kulturi, a osvrt sam izvela iz našeg poziva za predlaganje javnih potreba. Usmeni se najviše odnosio na mjesto gdje radim, pa me pitala da nabrojim kulturne ustanove u mom gradu, objasnim što je spomenička renta, tko može biti vlasnik kulturnog dobra i ko se za nejga skrbi, arhiv, i to je to. Uglavnom, ponesite sa sobom sve zakone koji se tiču posebnog dijela na ispit jer će vam pomoći kod pisanja zadaće, a za usmeni je dovoljno pročitati zakone jer će vas uglavnom pitati ono na čemu radite. Sretno!!!
  6. Isto kao i moja kolegica, ista grupa poslova, samo prijelaz sa VŠS na VSS, slala je molbu Središnjem uredu državne uprave da polaže samo razlike, ali su joj dogovorili da mora sve opet zbog Unije i određenih izmjena zakona koje su se u međuvremenu dogodile.
  7. Ja idem 16., dan prije tebe i imam isti osjećaj, u glavi mi je kaos od svega
  8. Ministri, državni tajnici u ministarstvima, državni tajnici središnjih državnih ureda, ravnatelji državnih i upravnih organizacija su dužnosnici RH, a pomoćnici i zamjenici ravnatelja i tajnika su rukovodeći državni službenici
  9. Molim vas, ako ima neko tko je polagao posebni dio državnog ispita iz kulture da napiše nešto o tome i ako slučajno ima kakva skripta ili nešto da mi pošalje na mail guljkazd@gmail.com Unaprijed hvala!!!
  10. Pozdrav svima!!! Ja bi vas isto lijepo molila ako neko ima noviju skriptu za DSI da mi je pošalje na mail guljkazd@gmail.com. Bila bih vam zahvalna ako slučajno imate i kakvu skriptu za posebni dio iz kulture da pošaljete na isti mail. Unaprijed hvala!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija