Jump to content

diogen

Korisnik
  • Broj objava

    54
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovane kolegice i kolege. Ovim putem molio bih informaciju o tome tko je pravni sljednik ukinutog Ministarstva obnove i razvitka RH, kada je predmetno tijelo ukinuto, te u kojem je broju Narodnih novina to objavljeno? Hvala Vam unaprijed.
  2. Meni se dogodilo isto, a ima i drugih slučajeva koje možeš naći na ovom portalu. Nažalost, nemaš puno opcija. Nema pravnog lijeka protiv toga akta, stoga možeš učiniti dvije stvari: 1. riskirati i otići na ispit i naravno položiti (što ako nisi barem 90% siguran u svoje znanje ne preporučam), ili 2. pismenim putem odgoditi ispit, navodeći uvjerljivi razlog spriječenosti (recimo službeni put izvan Zagreba ili put iz obiteljskih razloga u predmetno vrijeme), te MP-u u istom podnesku prijaviti ispit za prvi sljedeći mogući rok. Što se tiče pisanog puta, možeš poslati člana obitelji da tvoj pisani podnesak odnese u urudžbeni ured MP-a da ti isti ovjere i udare svoj "muhur". Budući da nema pravila koje MP poštuje ili ih se drži, toplo preporučam drži se one narodne, "sa rogatima se ne treba bosti", te prijavi za prvi sljedeći mogući rok i nadaj najboljemu. Ja sam to učinio i nadam se najboljemu već za svibanj. Puno sreće.
  3. Ma ne!! Ne brini se, mislim da dosad nitko nije pitao po tim zakonima no ipak ponovi Pomorski zakonik. Svakako nauči ZOO, ZV i ZN kao pjesmicu (Opći dio osobito preporučam iz knjige Vedriš - KLarić - Građansko pravo)jer je ZOO preopširan i pomalo nekoherentan, ZV nešto koherentniji, alio ZN je katkad terminološki nerazumljiv. Ponovi nadalje osnove ZTD-a te osnove Ovršnog i stečajnog prava. Procesno: uči ZPP uz pomoć skripte Pravnog faxa iz Splita koja kola Legalisom. Obiteljsko pročitaš davput i to jeto. Civil je ioanko najvažniji i najopsežniji dio materije za ispit, a na ispitu najbitnije je povezivanje gradiva iz različitih područja. Nije loše pokazati razumijevanje. O Kaznenom kompletu sam siguran da znaš sve što je potrebno.
  4. . Baš si se ti našla o tome pričati, cijelo vrijeme visiš ovdje. Vidiš trn u tuđem oku, a ne balvan u svojem. Evo i tebi jedna prigodna narodna poslovica. "Otrov - to je pitanje količine." A ti ga hvala Bogu, imaš u neizmjernim količinama! Sugeriram ti inače da ponavljaš kazneno pravo, ponovi si osobito uvredu, bit će ti ubrzo od koristi. Keep up the Good Work!
  5. Sue, tvoj feminizam me uopće ne impresionira, a ovaj tvoj posljedni komentar samo govori posvemašnjem siromaštvu tvojega duha. Nika - opet trabunjaš čiste gluposti. Besmisleno. Ja nikada ne raspravljam sa budalama i djecom. Bertrand Rusell (a vjerojatno nemate pojma tko je on) je jednom rekao da je problem Svijeta uvijek bio što su glupani toliko sigurni u sebe, a pametni tako puni dvojbi. Vi ste već svrstale.
  6. Trebaš otići u svakom slučaju. Koliko sam od kolega čuo koji položili, predavanja su im itekako koristila.
  7. nika_no1, o čemu ti trabunjaš?? Neću valjda voditi polemike natopljene jeftinom popularnom psihologijom za domaćice. Svako mete pred svojim vratima. Ja sam bio "činovnik" koji je gotovo cijeli svoj radni staž proveo u toj državnoj upravi, koja sasvim vjerno, zrcalno odražava nesposobnost, nerad, bijedu, nemoral, nepotizam i korupciju drage nam države. Odvjetnici izrabljuju vježbenike? Ma, molim te Sue, sada si stvarno otkrila Ameriku. Bio sam odvjetnički vježbenik kod "štetara", frajer me je držao na crno skoro pola godine, isplaćivao mi je minimalac. Vidio sam da tu nema kruha, zaposlio sam se drugdje. Odvjetništvo je nažalost samo služba koja na načelnoj/idealnoj razini bi trebala pružati pravnu pomoć naravnim i fizičkim osobama, ali zahvaljujući HOK-u funkcionira kao u osamdesetima. Etika? A što je to? Službenička etika, etički kodeks... Svima su puna usta toga, a zapravo za nju nikoga nije briga. Etiku su možda predavali na pravnom faksu? Kolega je postavio pitanje kada treba polagati ispit i ja sam samo iznosio svoje recentno iskustvo. Ovo je otišlo predaleko i ja se odjavljujem s ovog portala. Puno sreće u budućem radu sa psima i ostalim kućnim ljubimcima. Hvaljen Isus!
  8. Skripta za GPP je ona skinuta sa portala Pravnog faxa iz Splita? Ili? I tom tehnikom si na kraju položila ispit? Ili?
  9. Dragi kolega, Ja sam u svojoj prijavi usudio navesti konkretni datum, tj, prvi travnja 2009. godine , (bez konotacija na 1. april)), pa sam se proveo kao bos po trnju. Naime te dvije činovnice tog nama osobito omiljenog tijela državen uprave, koje određuju raspored, sigurno zasićene svojim dosadnim poslom bez perspektive, frustrirane slabom plaćom i višegodišnjem mobingom od strane nesposobnih šefova, iskalile su svoj jad na meni, te su mi odredile termin za 17. ožujka! Čitao sam da su pojedinim kandidatima pomicale unaprijed ili unatrag nekolko dana, no ovdje se radi o punih 14 dana! Prepuštam ti da iz ovog povučeš odgovarajuće zaključke. Vic s bradom. Pita mladi Židov svojeg rabina, da li da se ženi ili da se posveti proučavanju Talmuda. Rabin mu kratko odgovori: Što god učiniš, jednom ćeš požaliti. Pravila je, da pravila nema u državi gdje za krađu tvornice dobiješ odlikovanje, a za krađu banana višegodišnji zatvor. .
  10. Ne znam, ja bih tigrice, a za ostale mačkice već bih nešto smislio držao u kavezima A možda treba postati sprinter. A što biste vi drage moje bez muškaraca?
  11. Drage moje, nemojmo po nacionalnoj osnovi!
  12. Nipa, možda bi onda trebala razmisliti o bogatoj udaji. To će riješiti pitanje dadilja i šetača pisća, pa i vrtlara. Dječica naravno možda nisu ni potrebna, kada imaš sve to, ai psića? Čuo sam inače da je porod prilično naporan
  13. Ak te to brine, pa daj si unajmi profesionalnog šetača pasa, čuo sam da ih ima u ZG-u. A što će biti onda kada dođu dječica...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija