Jump to content

SPQR

Korisnik
  • Broj objava

    228
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    2

Aktivnosti reputacije

  1. haha
    SPQR je dobio reakciju od drot13 u Ugovor o podjeli bračne stečevine kod notara.   
    Treba voditi brigu o porezu na promet nekretnina, dok traje brak to se izbjegava darovanjem, a nakon toga ugovorom o diobi bračne stečevine
  2. haha
    SPQR je dobio reakciju od G-man u trazi upis suvlasništva   
    Etažiranje je jedini zakoniti način razrješenja ovog prijepora, naime nekretnina je zemljišna čestica i sve ono što se nalazi nanjoj, načelo pravnog jedinstva nekretnine na snazi od 1.01.1997. kada je stupio na snagu Zakon o vlasništvu, taj ugovor kod javnog bilježnika se upravo stoga ne može provesti na opisani način jer je etažno vlasništvo vlasništvo posebnog dijela ustanovljeno na suvlasničkom dijelu i neodvojivo povezano s suvlasničkim dijelom, tako vlasnici posebnih dijelova čitaj:stanova ili prostorija postaju potpuni neometani i isključivi vlasnici posebnog dijela a zadovoljen je uvjet i načela pravnog jedinstva nekretnina iz čl. 366. Zakona o vlasništvu obzirom da su ugovori zaključeni suprotno tom načelu ništetni ovo se odnosi na razdoblje nakon 1.1.1997. za ugovore potpisane nakon ovog razdoblja, ovo stoga što je etažno vlaništvo i ovo načelo malo poznato u praksi po mojem sudu , etažnim vlasništvom se razvrgava suvlasništvo . Obzirom na vrijeme ( napisali ste prije 40-ak godina ) zaključenja pravnog posla pogledajte čl. 370 posebno stavak 5. Zakona o vlasništvu, jer mislim da se odnosi na taj slučaj ako sam dobro razumio vaš post.
  3. haha
    SPQR je dobio reakciju od hasko u financijska odgovornost udruge prema općini   
    moja primjedba: točno dijagnosticirana ogromna zona sive ekonomije i nelegalnih postupaka ( light verzija za kaznena djela) u Hrvata. Svaka jedinica lokalne samouprave je podložna godišnjem nadzoru Državnog ureda za reviziju, sve isplate tim udrugama u skladu s proračunom i Zakonom o proračunu podrazumijevaju i izvješće o utrošenim sredstvima, ali ne ono napisano na papiru bez priloga ( iako se i to prihvaća ali nelegalno) nego s izvodima FINE o isplatama, plaćenim porezima i doprinosima, još uvijek je nepostojeća kontrola o tome, ali ne zadugo. Dakle općina,grad moraju zatražiti i dobiti potpuno izvješće s financijskom dokumentacijom iz Fine, nema isplata u kešu a poseban je problem obračun poreza i doprinosa za koje odgovara isplatitelj -odgovorna osoba u udruzi, inače ovo je zemlja - država udruga raznih nivoa, u kojima malo tko što radi a vrti se ogromni novac, tu se radi o parolama o javnom interesu a u suštini o vlastitom interesu od promocije bez pokrića do novca bez rada, QUO VADIS CROATIA!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija