Jump to content

drummer

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Moja preporuka je da svakako kontaktirate Udrugu malih dioničara LRH i tamo saznate sve uvjete oko pokretanja tužbe. Vjerujte, ne radi se o velikim novcima,govorim iz osobnog iskustva.
  2. U fazi sam kupnje kuće i kod provjere papira i zemljišta naišao sam na gup-u da zemljište na kojem se nalazi kuća ima definirana pravila prostornog uređenja. Gradnja je dozvoljena, ali primjetio sam da je prema UPU ucrtana cesta koja prolazi točno preko mog budućeg dvorišta. Moram li se brinuti radi toga i tražiti od prodavatelja neke dodatne papire? Potvrdu glavnog projekta sam dobio.
  3. Za praksu u Hrvatskoj znam, ali zanima me što kaže zakon, ovo je ipak pravni forum.
  4. Kupac mi za kupnju stana nudi pola iznosa u gotovini na ruke, a ja bih taj isti iznos dao na ruke za nekretninu koju kupujem. Na info telefonu porezne kažu da zakon to ne definira i da to mogu napraviti iako nije preko računa, ali ne želim ulaziti u rizik ako nije 100% tako. Hvala na savjetima!
  5. Nakon tri godine od kupnje stana našao sam vremena da napravim upis vlasništva. Ugovor je iz 2008., a muči me to što na Ugovoru stoji samo moje ime i prezime, bez jmbg-a, a OIB u to vrijeme nije bio na snazi. Upisana je samo moja adresa i to sada nevažeća jer sam promijenio osobnu. Trebam li napraviti novi Ugovor ili će na gruntovni priznati stari uz neke dodatne dokumente?
  6. Nakon primljenog riješenja u vezi Poreza na promet nekretnina i plaćanja istog, uložio sam žalbu u propisanom roku. Prošlo je već 8 mjeseci, a odgovora Porezne uprave nema. Postoji li neki zakonski rok u kojem se moraju očitovati? Mogu li saznati u kojoj je fazi moj predmet?
  7. S obzirom na maminu dijagnozu ostvarila je pravo na pomoć i njegu preko centra za socijalnu skrb (500 kn) i pomoć od grada ZG (200 kn). Za neko vrijeme mama će biti smještena u privatni dom za starije i nemoćne. Trebam li o tome obavijestiti CZSS i gubi li ona prava na navedena sredstva?
  8. Situacija je sljedeća, nakon očeve smrti 2006.g. nasljeđujem kućicu u zagorju za koju tek ove godine dolazi opomena pred ovrhu za neplaćeni porez od 2004.g. Pitanje, da li sam dužan platiti navedeni porez ili samo iznos od 2006.-2010.? Hvala!
  9. Stan za koji sam bio oslobođen od plaćanja poreza prodao sam unutar 5 godina od kupnje. Znam da sam u tom slučaju dužan platiti porez. S obzirom da se radilo o novogradnji radi se o porezu na zemljište. Pitanje, da li sam ja dužan prijaviti prodaju stana na poreznoj? Prema riječima službenika na šalteru porezne ja ne moram ništa prijavljivati, oni će to već vidjeti iz mog kupoprodajnog ugovora koji će im dostaviti kupac stana prilikom njegove prijave poreza. Ne bih želio da mi za par mjeseci dođe kazna za neprijavljivanje.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija