Jump to content

anajad

Korisnik
  • Broj objava

    22
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. suprug je vlasnik kuce u kojoj zivimo, te bi istu zelio prenjeti(darovati)meni(supruzi).dali ja tada moram platiti porez na tu (darovanu) nekretninu,jer ja ne posjedujem nista.supruga slijedi nasljedivanje imovine nakon smrti bake, te nas zanima hoce li morati platiti ikakav porez na tu nekretninu s tim da prije svoju daruje meni? imam nekakvo saznanje da se na prvu nekretninu ne placa porez, ali nisam sigurna pa vas molim za odgovor. pozdrav
  2. Dali je tocno da osobe starije od 65 godina ne mogu potpisivati bilo kakve ugovore bez svjedoka kod javnog biljeznika?Radi se o baki koja je to ucinila sa 90 godina,tj.potpisala ugovor o dosmrtnom te nakon 1 mjesec trazila povratak kuci.Kod potpisivanja nije imala nikakve svjedoke.Sad je to na sudu i na nekretninu je stavljena plomba.Da navedem da je za 12 dana gruntovno novi vlasnik nekretninu prenio na sebe??? i odmah stavio na prodaju.Sad hoce nagodbu.Posto smo culi da postoji stavka u zakonu navedena u mom pitanju,molila bih da mi pomognete odgovorom.
  3. Jasan mi je odgovor,no u tom nasljedu se nalazi pola nase zajednicke stecevine koja nije nigdje pisana,sto znaci da u nekoj situaciji bi ju trebalo dokazivati?
  4. Znaci da treba ponovno placati biljeznika u slucaju darovanja pola imovine na mene tj. supruge? Hvala
  5. Nakon smrti oca mom suprugu je majka svoj dio darivala njemu.Dali je on na toj istoj ostavinskoj raspravi polovicu imovine mogao darivati meni tj. supruzi?Jos da navedem da je gornji kat zajednicka stecevina.
  6. anajad

    djedovina

    Nakon bakine smrti brat i ja naslijedili smo svaki jedan mali dio zemlje,a stric većinu.On u braku nema djece.Pošto je plakao za tim komadićima ja sam mu darovnim ugovorom to vratila no brat nije htio.Sad stric kaže da kad prođe 10 godina,a brat nije dolazio to održavati biti će bratu oduzeto i vraćeno stricu.Ide li to tako?Stric nije svoje nasljetstvo prenio gruntovno.Pošto je stric teško bolestan da li u slučaju smrti uz njegovu suprugu zovu mog brata i mene jer drugog roda nema.Odnosi su nam malo ćudni pa se pitam da li da i u tom slućaju opet darujem svoj dio? Hvala na odgovoru
  7. pozdrav! koliko treba minimalno imati odrađenih godina da bi se imalo pravo na invalidsku mirovinu i kolika starosna dob žene treba biti da bi ju tražila?hvala
  8. postoji li šansa za vračanje imovine koju je baka tim dosmrtnim ugovorom dala trećoj osobi kod koje je provela jedan mjesec i nezadovoljna pruženim uslugama zvala unuka da sa policijom dođe po nju. sada je stavljena plomba na imovinu i predmet je na sudu. napominjem da je baki oduzeta radna sposobnost i kaže da je prevarena. ima 92 godine.
  9. hvala vam na odgovoru.nadali smo se da postoji mogučnost izbjeći te ugovore.
  10. kako da onda moj suprug osigura nasljđivanje mojoj kćeri pošto mi nemamo djece, a da se ne upliću u nasljedstvo njegovi rođaci?
  11. moj suprug ima želju posvojiti moju punoljetnu kćer.može li se to ostvariti?
  12. anajad

    supruga

    nakon oćeve smrti suprug je naslijedio svu imovinu.mi nemamo djece,pa me zanima tko naslijeduje njega
  13. hvala svima.ovo je opsirno i od velike pomoci.
  14. zanimljivo,znaci valja krenuti u borbu i oboruzati se vremenom i lovom.nazdravlje.hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija