Jump to content

Pavka

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Bok svima ! Imam problem vezano za podjelu nekretnina u braku. Naime, suprug i ja smo kupili stan prije 3 godine (60 m2) i bili oslobođeni plaćanja poreza jer nam je to bila prva nekretnina. Sada se razvodimo, stan je na suprugu. Dogovorili smo se da ću ja njega isplatiti za njegov udio u stanu. Sada se postavlja pitanje,na koji način riješiti plaćanje poreza. Bila sam u 3 porezne i svugdje su mi rekli drugačije. Može li mi tko pomoći ? Hvala unaprijed.
  2. Mi nećemo ići na sud zbod podjele imovine, to ćemo riješavati između sebe - uspjeli smo se dogovoriti. Ali po onome što su meni rekli u poreznoj, ako stan hoće prebaciti na mene, dok smo još u braku, isto moramo platiti porez. Nema baš puno smisla, jel da?
  3. Bok ! Trebam pomoć, obišla sam sve porezne uprav ei kod svake sam dobila drugačiji odgovor. Krenuti ću ispočetka. U braku smo 6 godina. Prije 3 godine kupili smo stan i bili oslobođeni plaćanja poreza, jer se radilo o rješavanju stambenog pitanja i bila nam je prva nekretnina. kredit je na suprugu i na njemu je uknjižen stan. Sada smo se odlučili razvesti. Ja ću njega isplatiti tako da stan ostane meni. Pitanje koje je problem u cijeloj priči je plaćanje poreza, da li i na koji način se to sada tretira, odnosno u zakonu stoji ako se radi o podjeli imovine da se neplaća porez, a s druge strane piše ako se nekretnina otuđuje prije 5g. od kada smo bili oslobođeni plaćanja poreza da se plaća porez koji nije plaćen. Molim vas ako netko ima iskustva po ovom pitanju ili zna što i kako, da mi pomogne. Hvala unaprijed svima !
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija