Jump to content

xon

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je xon objavio

  1. xon

    Tcom ugovor

    dakle, dio odgovora sam pronasao u ovom postu: http://www.legalis.hr/forum/showthread.php/89379-ugovor-preko-telefon-optima i dalje mi nije jasno sta se tu moze ciniti buduci da ja nisam telefonski potvrdio nikakvu novu uslugu ili ugovor i nisam niti dobio poštom nikakav novi ugovor. sto se moze dalje ucinit?
  2. xon

    Tcom ugovor

    postovani, nadam se da netko ima konkretan savjet, radi se o sljedecem: prije nekoliko godina potpisao sam ugovor sa tcom-om o internet prikljucku, ugovor je u medjuvremenu istekao, internet je i dalje ostao prikljucen, racuni uredno stizali i uredno placani. prije nekoliko dana odlucio sam odjavit postojeci prikljucak interneta kontaktirajuci sluzbu za korisnike. odgovor sluzbe za korisnike bio je sljedeci : prosle godine u x. mjesecu potpisali ste novi ugovor za internet prikljucak u trajanju od 2 godine te isti nemozete raskinuti, u protivnom morate platiti......sto vec. e sad, problem je sto ja nikakav novi ugovor nisam niti zatrazio niti potpisao. od doticne osobe sam zatrazio podnosenje zalbe, osoba je istu zaprimila, proslijedila i ustvrdila da cu biti kontaktiran unutar 7 dana. tako je tih sedam dana proslo, nitko me nije kontaktirao. odlucio sam poslat novu zalbu putem emaila u kojoj sam zatrazio kopiju ugovora kojega sam ja navodno potpisao i snimku tog razgovora kojega sam vodio sa imaginarnim prodavacem usluga u trenutku sklapanja ugovora, koji se, oni tvrde, odvio telefonskim putem. nekako mi se cini da niti ovaj mail nece biti odgovoren pa molim one koji znaju vise o problematici da slobodno napisu savjet hvala
  3. kako stvari onda idu sa testom očinstva, dali trebam preko suda tražit utvrđivanje očinstva ili mogu napraviti test pa ako bude negativan....što ako bude negativan? opet sudski postupak ili?
  4. poštovani, rastao sam se polovinom 11 mj prošle godine, dijete se rodilo 07,08-og ove godine, do 07,09-og bi trebalo biti upisano a otac još nije poznat, prvi test očinstva kojeg je majka radila (sa partnerom za kojeg je smatrala da je otac) pokazao se negativan, pretpostavlja se da je dijete onda moje, međutim ja želim napraviti test, kako on vjerojatno neće biti gotov do spomenutog datuma što se događa ako majka kaže pri upisu djeteta da je otac nepoznat? moram li ja poslje, ukoliko se pokaže da sam zaista otac, pokretat nekakav sudski proces priznavanja? načuo sam da ako nije prošlo 300 dana (nešto tako) od razvoda dijete se automatski upisuje na mene? dali je to točno i što ako test nakon toga bude negativan? još me zanima dali dijete u ovim slučajevima nosi majčino prezime ili moje? majka je nakon razvoda vratila svoje prezime. za sad se ne mogu sjetit mogućih pitanja pa je to sve..... no ako netko ima što dodati, bio bih zahvalan! Unaprijed hvala!
  5. Hvala na iscrpnoj pomoći, nadam se da neće biti problema sličnih onima koje sugerirate.....
  6. Pozdrav svima! imam nekoliko pitanja u vezi razvoda (iako neznam točno niti što bih pitao....) pa bih molio pomoć. želim pokrenuti postupak za razvod, sporazumni neće doći u obzir ali nemamo zajedničku imovinu niti djece. kako više ne živim u mjestu u kojem smo se vjenčali zanima me dali moram u baš taj županijski (ili koji već) sud predati papire za razvod? e sad, kad smo kod papira, koje papire moram predati i dali je to moguće poslati poštom ili se mora odnijeti osobno? dali mi je za to potreban odvjetnik? Postoji li nekakav obrazac zahtjeva za razvod koji se može naći na netu ili to sastavlja nekakva službena osoba? zasad nemogu smisliti više pitanja pa bih molio one koji se razumiju u tematiku da pripomognu savjetima!!
  7. Eto puno hvala svima na pomoći!
  8. Dali možda znate koliko to košta, i što ta legalizacija podrazumjeva? I, u kojoj se to ustanovi može provjeriti?
  9. to i je zbunjujuće, ima vlasnički lista 1/1, objekt je ucrtan i uknjižen, postoji i elaborat o etažiranju, ali nema građevinske odnosno uporabne dozvole, za što agent tvrdi da niti netreba.... pa mi tako ništa nije jasno!
  10. To sam i ja mislio ali me agent za nekretnine uvjerava da je sve čisto....
  11. Dajte ljudi pomozite!!!!
  12. očito vam treba dobar odvjetnik i koja rupa u zakonima. a toga u našoj državi ne nedostaje, jedino što će i to koštati...
  13. Poštovanje, molio bih za malu pomoć a vezano za nekretninu. Na jednoj čestici se nalaze dva stanbena objekta (kuće), fizički odvojena i etažirana te se u knjižnom izvatku navode kao objekt "A" i "B". Etažiranje je provedeno 1998 g. a gradnja objekta datira od prije 1968, s tim da se objekt "B" gradio gidinu prije etažiranja. Objekt "B" nema priključke niti projektnu dokumentaciju. Kako sam zainteresiran za kupnju etaže koja se u knjižnom izvatku navodi kao dio "B" molio bih Vas ukoliko imate vremena da mi objasnite pravnu situaciju objekta "B", koje dokumente bih trebao dobiti od prodavatelja da bih se uvjerio u legalnost ili u kojim institucijama bih mogao provjerit i što. Još nešto, banka nam je dala pozitivan odgovor za kredit. Srdačan pozdrav i unaprijed hvala! dajte ljudi, pa nisam valjda beznadni slučaj.....
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija