Jump to content

dalia

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

    Nikad

Sve što je dalia objavio

  1. 2011 god. dobio sam novcanu kaznu koja je iste godine stekla pravomocnost. Ove godine mi je sud zamjenio novcanu kaznu kaznom zatvora. U uputi o pravnom lijeku pise da se mogu zaliti Visokom prekrsajnom sudu. Mislio sam traziti zamjenu kazne zatvora za rad za opce dobro, medutim citam po netu da Visoki prekrsajni sud razmatra samo zakonitost i pravilnost pobijanog rjesenja. Kad sam trazio zamjenu za rad za opce dobro direktno na prekrsajnom sudu prilikom izricanja rjesenja kojim mi je izrecena zamjena novcane kazne kaznom zatvora (na koju se imam priliku sad zaliti) sudac mi je rekao da on o tome ne odlucuje posto se novcana kazna ne moze zamjeniti radom za opce dobro, nego samo zatvorska. Na kraju me zanima kada i od koga se moze traziti zamjena kazne zatvora za rad za opce dobro. Bio bih zahvalan na informaciji.
  2. Ako mi itko moze pomoci sa informacijom, bila bih mu zahvalna. Ima 2 mjeseca u stan nam je dosla sudska sluzbenica koja je radi odredenog dugovanja mog partnera popisala pokretnine, odnosno namjestaj. Posto me uhvatila samu sa malom bebom na prepad (nisam znala da ce doci jer me partner propustio obavijestiti) pustila sam je u kucu, a posto nisam znala pravu vrijednost pokretnina, ona je sama procijenjivala i popisala skoro sav namjestaj u stanu. Bila sam u soku, sa malim djetetom koje je plakalo i potpisala sam taj popis samo da ode sto prije van. Tek naknadno sam procitala da je po clanku 128 ovrsnog zakona namjestaj izuzet iz ovrhe, odnosno da ne moze biti predmetom ovrhe! I sad sam u cudu. Kako je to moguce? Ako se namjestaj ne moze ovrsiti, zasto je ta sudska sluzbenica sat vremena popisivala nas namjestaj? Isto tako me zanima da li moze moje potpisivanje formulara sa popisanim namjestajem znaciti da sutra sluzbenici mogu doci zaplijeniti ono sto su popisali iako u zakonu izricito pise da namjestaj ne moze biti predmetom ovrhe? Jesam li ja tim potpisom mozda dala privolu da se zaobide clanak 128 OZ? Sto mi savjetujete da ucinim ako i kad mi se ponovo pojave na vratima. Mogu li se pozivati na zakon? I kod koga se mogu pozvati na zakon? Direktno kod sluzbenika koji dodu zaplijeniti ili moram poduzimati neke sluzbene korake? Jesam li duzna iduci put pustiti sluzbenike uopce u stan posto po zakonu ionako ocito nemaju pravo plijeniti namjestaj. Unaprijed hvala na odgovoru.
  3. dalia

    Pomoc!

    Potrebna pomoc za curu koja pise maturalni rad. Tema je - Arhiviranje i azuriranje spisa. Mentor je srednjoskolku uputio na Međunarodni poslovnik, ali tamo nema dovoljno materijala. Za sada mi pada na pamet jedino da ode na sud i tamo potrazi stogod sa cime bi mogla prosiriti svoj rad. Zanima me zna li tu itko gdje bi se jos dalo iskopati stogod o gorenavedenoj temi. Ako itko zna ili je mozda obradivao u sklopu kakvog seminara slicnu tematiku bila bih mu zahvalna ako ima stogod za reci. Hvala.
  4. corak vec dobila misljenje... sorry na smetnji, neka mod izbrise....
  5. bila bih zahvalna ako bi i meni netko mogao poslati skriptu na mail; valentinamajic@yahoo.fr unaprijed hvala...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija