Jump to content

Alien_12

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Alien_12 objavio

  1. Može li mi netko dati savjet kako poništiti krivotvorenu diplomu o zavšenom stuiju. Tko je može poništiti? Temeljem kojeg zakona ili propisa se poništava?
  2. Uputite gospodina neka se javi u Upravu kriminalističke policije, Odjel organiziranog kriminaliteta u čijoj se nadležnosti nalazi kazneno djelo trgovanje ljudima. Telefon za kontakt je 01/3788-002.
  3. Ima smisla, a imalo bi i više smisla da si ga prijavila kad se je to dogodilo, a osim slika bilo bi ti bolje da si još otišla kod liječnika da on evidentira tvoje povrede, mislim na modrice i sl. Slike jesu neki dokaz ali liječnička potvrda i slike bi u svakom slučaju bili jači dokaz. Bilo kako bilo ima smisla prijavit i policija će to sigurno odraditi kako treba.
  4. Ne znam što si ti toliko zapeo za te otiske, imam osjećaj da tebe muči nešto drugo, da nisi ti negdje ostavio svoje otiske?
  5. Očito je da ti nisi siguran u ništa, nisi siguran kad se je to dogodilo, nisi siguran tko bi to mogao napraviti, nisi siguran da li bi to prijavio policiji. Prvo se moraš dogovoriti sam sa sobom i ukoliko misliš prijaviti pusti policiju neka radi svoj posao.
  6. Očito je da ti nisi siguran u ništa, nisi siguran kad se je to dogodilo, nisi siguran tko bi to mogao napraviti, nisi siguran da li bi to prijavio policiji. Prvo se moraš dogovoriti sam sa sobom i ukoliko misliš prijaviti pusti policiju neka radi svoj posao.
  7. Evo ti odgovora: Članak 49. Zakona o policiji Članak 49. Policijski službenik ovlašten je obaviti pregled osobe, predmeta kojeg osoba nosi sa sobom i prometnog sredstva kada je to nužno radi pronalaska predmeta podobnih za napad ili samoozljeđivanje. Pregledom osobe u smislu stavka 1. ovoga članka, smatra se uvid u sadržaj odjeće i obuće. Pregledom prometnog sredstva u smislu stavka 1. ovoga članka, smatra se pregled svih otvorenih i zatvorenih prostora prometnog sredstva i predmeta koji se prevoze. Pregled predmeta koji osoba nosi sa sobom obuhvaća pregled predmeta koje su kod osobe ili u njezinoj izravnoj blizini ili predmeta osobe po čijem se nalogu u njezinoj pratnji oni prevoze. Pregled osobe mora obaviti osoba istoga spola, osim slučajeva kada je neophodan žuran pregled osobe radi oduzimanja oružja ili predmeta podobnih za napad ili samoozljeđivanje. Prilikom pregleda policijski službenici ovlašteni su koristiti tehnička sredstva i službenog psa. Pri poduzimanju mjera iz stavka 1. ovoga članka policijski službenik ovlašten je nasilno otvoriti zatvoreno prometno sredstvo ili predmet kojeg osoba nosi sa sobom. Ako postoje osnove sumnje da pregledavana osoba kod sebe, u prometnom sredstvu ili u predmetu kojeg nosi sa sobom posjeduje predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku ili postupku pred prekršajnim sudom, policijski službenik ovlašten je zadržati osobu do pribavljanja naloga za pretragu, a najduže šest sati.
  8. Vjerojatno si pozvana u svojstvu svjedoka i dati ćeš iskaz na sudu, ništa posebno.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija