Jump to content

kukidr

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je kukidr objavio

  1. Poštovani, molio bih Vas za pomoć. 

    U 3. mjesecu sam na Županijskom sudu pravomoćno osuđen na godinu dana bezuvjetnog zatvora zbog prometne nesreće sa smrtnim posljedicama. U trenutku donošenja presude nisu postojale neke okolnosti koje su sada novonastale, rođenje djeteta i razboljevanje drugog djeteta, zbog čega ih sud nije mogao uzeti u obzir prilikom donošenja presude kao olakotne.

    Molim Vas savjet da li mogu zatražiti izmjenu pravomoćne presude zbog novonastalih okolnosti i kome točno moram uputiti molbu.

    Unaprijed Vam zahvaljujem na odgovoru i pomoći.

    1. G-man

      G-man

      Pozdrav Kukidr...

      Imate pravo da zatražite tzv. nepravu obnovu postupka. Zahtjev podnosite sudu koji je sudio u prvostupanjskom postupku (dakle općinskom), a temelj zahtjeva nalazi se u odredbi čl. 498. st. 1. t. 4. ZKP-a.

      U zahtjevu opišite koje su to okolnosti i priložite dokaze za njih (rodni list za novorođeno dijete te medicinsku dokumentaciju za drugo dijete). Kazna će se smanjiti, po mojoj procjeni, za 2 mjeseca.

      Sretno,

      lp

    2. kukidr

      kukidr

      Poštovani,

      zahvaljujem Vam odgovoru.

      Lp,

       

    3. G-man

      G-man

      Nema frke... Ako se sjetite, javite povratno ishod.

      Sretno,

      lp

  2. Hm, da tako ispada, da je sankcija blaga no kada znaš da je prilikom izricanja kazne trebalo uzeti u obzir " in dubio pro reo" onda je i takva sankcija prevelika. A što se tiče odvjetnika tako je kako je. Borio bih se ja za zadovoljštinu i sam ali ne znam od kuda točno krenuti. Gdje saznati kod koje osig. kuće je odvjetnik osiguran, što točno kao naknadu mogu i trebam tražiti ( visinu odštetnog zahtjeva i po kojoj osnovi ) ...
  3. Hvala na odgovoru. Tako nekako sam i pretpostavljao. A što se tiče odgovornosti odvjetnika, da znači mi, i pokrenuo bih postupak naknade štete od njegovog osiguranja ali nažalost ne mogu pronaći odvjetnika koji bi se toga prihvatio jer je "protiv kolege."
  4. Radi se o prometnoj nesreći sa smrtnim posljedicama. Kazna je godina dana zatvora zamjenjena radom za opće dobro.
  5. Molio bih informaciju da li mogu ponoviti žalbu na prvostupanjsku presudu nakon što mi je prvotna žalba odbijena na drugostupanjskom sudu zbog nepravodobno uložene žalbe radi nemara mog odvjetnika. Ako postoji mogućnost koje radnje moram poduzeti? Unaprijed zahvaljujem na svim točnim i relavantnim odgovorima.
  6. Poštovani, tražim usluge odvjetnika ( u Zagrebu ) kojemu nije problem pokrenuti odštetni zahtjev prema mojem bivšem odvjetniku zbog propuštanja roka za podnošenje žalbe na prvostupanjsku presudu. Predmet koji se vodi je prilično osjetljiv te sam nemar odvjetnika ima svoju dodatnu težinu. Sam predmet i ostale detalje prezentirat ću prilikom razgovora. Molim zainteresirane da me kontaktiraju na mail adresu msdrazen@gmail.com Unaprijed se zahvaljujem Dražen
  7. Molio bih hitno pomoć oko ove teme. Naime, radi neispalte dvije plaće razmišljam da od 01. 06. ne dođem na posao zbog neisplate dvije plaće. Da li je takva moja odluka zakonski dobra i ako nije što bih drugo mogao napraviti, jer dolaskom na posao ja sam dodatno u gubitku i trenutno ja financiram poslodavca zato što sam na poslu, jer svaki put moram kupiti gablec, platiti prijevoz itd ... Molim vas pomozite savjetima !!! Ne želim davati otkaz jer tada gubim pravo na otpremninu.
  8. Tužio bi firmu za mobbing(diskriminaciju),duševne boli,i još neke dodatne stvari.Ukoliko se netko želi prihvatiti ovog posla, imam nepobitne dokaze, molim da mi se javi na e-mail adresu drkuki@email.t-com.hr
  9. molio bi pomoć imam internet stranicu koja će organizirati jednu igru sa novčanim dobicima.igra će se odvijati preko 060 broja a stranica će služiti kao mjesto za registraciju igrača i informiranje o igri.zanima me da li netko zna koji je postupak prijave takve igre na internetu i opčenito što sve trebam napraviti da bi pokrenuo takvu stranicu,što sve moram platiti državi.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija