Jump to content

ojim

Korisnik
  • Broj objava

    19
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pa da vidim koji su zastupnici u saboru????Pa vi mene zezate,pa briga njih za nešto takvog,njih zanima samo njihov đep.Pa oni ne plačaju kazne,jer im pravnici napišu žalbe ako uopče dobiju kaznu!Malo sam gledao,ali nigdje nisam pronašao slične prekršaje,pa ne znam kako napisati žalbu.Pod kojim nazivom se nalazi primjeri žalbi,jer mi sutra izlazi rok od 8 dana a nisam baš vješt u pisanju žalbi. LP! http://www.legalis.hr/uploads/misli.gif
  2. Poštovani ,inače sam savjesan vozač i uvijek prilagodim vožnju uvjetima na cesti,ne držim se strogo prometnih pravila,no nikad nisam mimao prometni udes!Policija na ravnom djelu ceste ,na području između dva naselja gdje je cesta ravna stavila kameru u centru naselja i snima više od 3 km vozila koja joj dolaze u susret.Na snimci se vidi da sam vozio u koloni ida je čitava kolona vozila oko 80 km,ali samo 50m, a nakon toga što se ulazi u područje gdje su kuče smanjujemo brzinu na 60-55-50 km.Ničim se ne ugrožava sigurnost jer i sa jedne i druge strane ceste je nogostup.No očita je namjera da se pokupi novac a ne sigurnost prometa,jer ponavljam ničim nije narušena! I tako dobio sam aznu od 1000 kn ,po čl.53.st1 i st 5 da trebam uplatiti 1000 kn,a nakon tjedan dana opet je moja supruga na istom mjestu dobila istu kaznu. Da li imate savjet kako da napišemo žalbu!
  3. Imao sam ovih dana više problema,(a jedan mi je sa komp.,te se nisam mogao javiti),no nisam našao rješenje te nisam poslao ni prigovor na ovrhu!
  4. Radi se o poslodavcu koji je vlasnik većeg broja špeceraj dućana, u kojima izrabljuje trgovkinje već godinama.Čula sam sve najružnije o njemu,ali budući da mi izbor baš i nije bio prevelik,probala sam i ja karijeru kod njega, kao poslovođa. Dogovorili smo plaću od 3800 kn netto.Na ugovoru nije ispisao iznos plaće, a primorao nas je sve unaprijed da potpišemo Sporazumni raskid Ugovora o radu, kako bi unaprijed priznale da smo krive,bez obzira kakav bi ishod na kraju bio.Prvo nas je bilo u trgovini 6,za 15 dana 5, a za mjesec dana samo4.Što znači da se poslovođa pretvorila u blaganicu,pekaricu,skladištarku,sve samo ne ono za što je potpisala Ugovor.Prva plaća-ŠOK.1800kn?Mislila sam neki zez, kad ono živa istina.Nakon pobune još dobijam 500 kn na ruke i to je to.Povisila sam mu promet,papiri svi na vrijeme.On uživa a ja se pobunila.Tražim da vrati trgovkinju ili ja odlazim.Obečaje da ću dobiti čovjeka ali ne u siječnju. Nenajavljeno daje inventuru,sutradan odlazim na razgovor gdje mi daje na znanje budući da ja nisam zadovoljna uvjetima, a boljeg posla za mene nema,da je najbolje da se raziđemo.Meni je to zaista odgovaralo jer taj pritisak više nebi mogla izdržati.Gazda mi napominje da mi inventura štima i a odlazim. Za tri dana zovu me bivše kolegice ljute da su im poturili inventurni manjak od 4000 kn.i svakoj dale na potpis 700kn koji će im biti skinut sa plaće.Ja tek tebam otići po knjižicu i o tome me nitko nije obavijestio.Može li se netko sa tobom samo tako poigravati i tako namještati igru? Radile smo svaki dan i nedjeljom, a morala sam nam pisati kao da smo 1 dan slobodne(samo ne znam tko bi onda radio kad smo bile samo dvije u smjeni).Kako je jak regionalni igrač nisam sigurna da nije povezan sa inspektoratom. Ne znam mogu li mu išta dokazati, jer sigurna sam da to nije naš manjak, a prošlu obrađenu inventuru kod preuzimanja dućana nisam dobila na uvid nikada jer je nestalo papira kod ispisa. Što mi je činiti?Ima li tko kakav savjet?
  5. Poludjet ću nigdje da nađem ovrhu,izvadil sam je iz kuverte,a kak smo imali goste za Novu,bila je ludnica u kuči i negdje je zametnuta,ne znam što da radim!Koji sam baksuz,nemam nikakvih podataka!
  6. Na sreču,nemam iskustva sa ovrhama,pa da li mi možeš dati savjet kako se to radi službeno,da li imaš koji primjer,da li i neradni dani ulaze u rok od tih osam dana,s obzirom na dolazeče blagdane! Zahvaljuem na dosadašnjimsavjetima! Pozz!
  7. gospodo trebali bi evidentirati ratne profitere te ih ako su uspješni pustiti da rade,i naplatiti poseban porez,a ako ne oduzeti im imovinu te vratiti državi!Bilo bi najbole kad bi svako u svojoj sredini prokazao one koji su se obogatili dok smo mi ratovali,kao npr.proizvođač namještaja GAJ iz PITOMAČE,dok smo ratovali došel je neki mali dirkrorčić,uništil proizvodnju izvukel lovu i otvoril svoje salone namještaja,te uvozil šrot robu iz POLJSKE,A MI OSTALI BEZ POsla a on ima stanove,kuče,u ZG ima i VELNES HOTEL!!A nema zaposlenog niti jedinog zaposlenog branitelja!SKEC ,saloni namešataj Domena IZ SESVETA! P.S i on se sigurno buni kako plačapreveliki porez znog branitelja!
  8. AntoVu,da ali po tome onda nitko ne bi bio invalid,pa recimo oni invalidi koji trče maraton,ili plivaju toliko da večina običnih radnih ludi to ne bi mogla,a da li su invalidi ,ako su bez noge,ruke,pa normalno da jesu,panisu osobe koje su bilespremne otiči u borbu obični ljudi ,pa to su osobe koiimaju natprosječnu volju,te ne mogu ležati i ništa ne raditi,a što poslije toga moraju biti lekove protiv bolova i tedan dana poslie moraju mirovati od bolova,to nitko ne vidi vidi se samo kad je u šumi!AntoVu ,pusti ratnika nek radi,bole nego da po kafičima gubi dane!!Mislim da si u krivu!
  9. Pozdrav,hvala na pomoči,evo odgovora kako bi imao bolji uvid: 1-na analitičkoj kartici stoji da polica vrijedi od 01.12.2005-30.11.2006,predpostavlam da e do tad važeči bio ugovor,no poloica je poništena 6.07.2006,a zadnju uplatu sam uplatio 28.02.06 barem po njihovoj kartici. 2-više se ne sječam da li sam dobivao uplatnice ili račun za te uplate jer od kad sam se preselio u drugi grad a to je otprilike od kad sam prestao vršiti uplate,nisam ja nikud pobjegao,uredno sam se na MUP-u ,odjavio i prijavio na novu adresu u drugom gradu,i podmirio sve obaveze koje sam imao na predhodnoj adresi,no za ovo sam zaboravio,a od nih nisam do jučer nikad dobio nikakav obračun,ili opomenu,a da su si dali truda mogli su mi poslati,kao što su sada! 3-dug bi nekako i platio,no bojim se da kad bi dug uplatio da bi mi zaračunali i kamate od 6.07.2006 pa do danas,a nisu oni banka pa da žive od kamata,pa zar sam a kriv što sam tek sad dobio ovo rješenje,tj zašto mi nisu prije poslali opomenu ili riješenje,ovako ispada da su namjerno čekali da dug naraste kako bi mogli zaraditi na kamatama! 4-da li su oni bili dužni poslati opomene,pa tek onda riješenje,da li tu ima kakvih detalja koi bi meni mogli pomoči da im osporim kamate,jer ako šalju uplatnice ili račune kakosam mogao iste plačati ako ih nisam dobio,a zbog preseljenja i svih problema koje sam poslije imao,bolesti,otazi,itd,jednostavno nisam niti znao za taj dug,nije mi jasno zašto zdrvstveno osiguranje prilikom promjene zdravstvene knjižice nie mi na to ukazalo,a mijenjao sam i vrstu osiguranja(poslodavca),bio na lječenu,bolovanju, a da me nitko nije upozorio na dug! Nikad od obaveza nisam bježao,no zašto bi plačao manjkavost sustava,i tuđe greške,jer netko nije radio svoj posao! 3-
  10. Da za dopunsko zdravstveno osiguranje! Da li imaš kakve informacije,što da radim! Unaprijed zahvalan! pooz!
  11. robi, nažalost u pravu si svakodnevno se u to uvjeravam,u HAC,ili sličnim državnim službama braniteljima su vrata zatvorena,a oni koji su zbrisali 90-tih,sada su face i smiju nam se iza leđa,kao koje su to budale ratovale,a oni su stvarali karijeru,završavali razne seminare,tečajeve i sad su face!A mi koji smo se poslije rata htijeli školovati,tečaevi ,moramo platiti!
  12. Žalosno ali istinito,žele naplatiti ono što nisu odradili! Znam da neču pomoči,i da možda nije ni vrijeme ni mjesto,za ovaj moj komentar,no toje ače od mene,pa moram nastaviti! Ovo me podsječa na onaj vic kad gost hotela želi platiti račun,a na recepciji mu dostave račun za usluge koje nije koristio,saunu,masažu,piće iz mini bara,a gostuputi prigovor na račun,a recepcionermu kaže "tko Vam kriv što niste" platite račun!E ovako se ponaša i T-mob u ovom slučaju!A na sličan rade i banke,dižu kamatne stope kako žele,jer ste potpisali ugovor na promjenjivu kamatnu stopu(sitna slova)!Klasična zloupotreba zakona jačeg!!
  13. Nočas nisam mogao spavati,Zašto nam to rade!!Zločin je zločin,ma dajte a zašto po zapovjednoj odgovornosti nitko od UN ne odgovara ,što su protjerani i ubijeni civili dok je na okupiranom području bio UN,zar oni nisu dovedeni da čuvaju civile!!!Zašto Čičak i Puhovski ,ne postave takva pitanja kad se več zalažu za ljudska prava!!!Pa tko je odgovarao za sve silne zločine koji su se desili kad je rat završio 45,nitko ,izgleda da su krivi oni koji su stvorili ovu državu,pa nismo je mogli stvoriti sa cviječem u rukama,nego oružjem!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija