Jump to content

LRL

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. zahvaljujem forumašima koji su se uključili u rapravu na njihovim prijedlozima što se tiče telefona da budem iskren već polako odustajem jer vidim koliko sam ja uporan u zvanju i predstavnika stanara i upravitelja zgrade nema tu nekih obečavajućih rezultata,pa mi preostaje samo borba s papirima stoga pozivam sve koji nekako mogu pomoć da se uključe s svojim prijedlozima u tom smjeru pretraživajući malo po netu naišao sam na sličan problem gdje je kao prvi korak predloženo pismenim putem obratiti se predstavniku i upravitelju zgrade s povratnicom što ja i planiram učiniti blog no što ukoliko oni i dalje budu negirali problem, što dalje učiniti? građevinska inspekcija, sanacija o svom trošku i predati račun upravitelju i probati se naplatiti ili napravit prijavu sudu časti u hrv gospodarskoj komori kojim redosljedom krenuti? još jednom zahvaljujem tamonegdje i Kyuji na odgovorima
  2. imam slijedeći problem stan se nalazi u potkrovlju zgrade i krov je na jednom dijelu počeo prokišnjavati o tome sam obavijestio predstavnika stanara koji je o tome obavijestio upravitelja zgrade i njihov djelatnik je došao na uviđaj i o tome sastavio zapisnik sada je več prošlo mjesec i po dana a mi se nismo pomakli s mrtve točke poslao sam i mail s upitom što planiraju poduzeti po tom pitanju i priložio fotografije problema nisu odgovorili zvao telefonom molio da mi se jave nisu to napravili molio telefonom da me pismeno obavijeste nisu to napravili odgovori budu, biti će, kolega nije trenutno u uredu i slično i što sad napraviti komu se obratiti hvala na odgovorima
  3. koliko znam zabrana na prodaju takovih auta je davno ukinuta jer sam ja svoj auto koji je imao zabranu prodaje normalno prodao samo sam morao otići do pu i potvrditi u prometnu da taj zakon nije više valajn i da se auto može prodati vjerujem da je to iso primjenjivo i u vašem slučaju
  4. hvala na odgovoru ako može još jedno pojašnjenje ukoliko je kis 1.2 pretpostavljam da se bruto površina izgrađene građevine povećava za taj postotak u odnosu na maksimalnu bruto površinu s obzirom na veličinu g. čestice?
  5. molio bih malu stručnu pomoć što je to koeficijent iskorištenosti (kis) a što koeficijent izgrađenosti (ki)u građevini i na što se on obračunava hvala
  6. Nažalost u to doba nije bio običaj pisanog ugovora između agencije i kupca (iako pretpostavljam da su oni to bili dužni ponuditi a i moj prpust jer nisam na tome inzistirao) neman nikakav pisani dokument osim uplatnica kojima oni potvrđuju da sam platio njihovu uslugu posredovanja. Naravo da smo od agencije tražili da nam pokažu stanove koji su papirnato provjereni (građevna, vlasnički i dr.) na uporabnoj nismo mogli inzistirat jer i sami znate kakova je situacija kod nas. Po njima nekretnin je bila 100% čista i provjerena. I sretni mi. No tu počinje Hrvatska priča o poduzetništvu. Nekretnina po dozvoli PO+PR+1+POT. Stanje na terenu PO+investitorov POSLOVNI PROSTOR(PR)+1+2+POT. Zanči 2. kat višak a moj stan u potkrovlju. Naravno banka neće odobriti hipoteku na takav stan jer nije sv parirno OK. Bio sam i kod investitora (lociran u prizemlju) naravno on se pravi totalno lud po njemu je sve ok. Naravno tu su one igrice bruto, netto konunalna naknda, parkirna mjesta i dr. I što preostaje ništa drugo nego da sam probam to dovesti u red jer po GUPU, a i sve okolne zgrade su tih gabarita i moguća je takova gradnja. Eto to je u kratko to. Gdje vidim smanjenu vrijednost pa u tome što je nemogu prodati nekome tko hoće kupiti stan i isti staviti pod hipoteku, nego tražiti kupca s gotovinom a i sami papiri i dalje nisu OK.
  7. Prije par godina kupli smo stan preko relativno poznat agencije za posredovanje nekretninama. Budući da smo bili u stisci s vremenom njima smo povjerili taj posao. Računate na to da će i agencija odraditi profesionalno svoj dio posla pripremiti ugovore, provjeriti nekretninu i ostalo. No međutim kako to biva u RH naknadom provjerom nekretnine utvrđeno je da baš i nije sve čisto (znate ono metar tu metar tamo, kat dole gore). Naravno agencija je tu stvar prešutila, previdila ne znam. Na moj naknadni upit pravili su se pomalo nevješiti izbjegavajući pravi odgovor. Nekretninu ću najvjerojatnije o svom trošku probati dovesti u red. No zanima me slijedeće ima li tu pravne osnove za podizanje tužbe protiv agencije u smislu smanjene vrijednosti nekretne koju su mi prodali (odnosno preprodali) i zatražiti naknadu od njih s kojom bi si pokrio svoje troškove. Unaprijed zahvaljujem na konstruktivnim prijedlozima odgovorima. Hvala!
  8. LRL

    PRIČUVA

    Volio bih čuti komentare na slijedeće: zbog čega plaćanje pričuve neide u poreznu olakšicu na kraju godine budući da je to okaraterizirano kao ulaganje u stambeni objekt odnosno njegovo održavanj što za krajnji cilj ima poboljšanje uvjeta življenja. Hvala.
  9. Jedna stvar mi nije jasna. Zbog čega rad odvjetnika i odvjetničkih ureda ne bi bio transparentan a njihova uspiješnost ili neuspiješnost predočena javnosti. Po mome mišljenju odlazak odvjetniku nije ništa drugo do kupovine usluge koja riješava određene probleme u određenom trenutku. Isto tako mislim da mi kao konzumenti takvih usluga imamo pravo znati što kupujemo za svoje novce ( a ne pet puta mačak u vreći ). No bojim se da kod nas i najbolji odvjetnik nema šanse protiv lošeg i korumpiranog sudstva i lošeg odvjetnika s druge strane.
  10. Nažalost to je tužna istina i ja sam to isto isprobao na svojoj koži. Ja sam taj zakon nazvao "prvo zobi a onda bič"
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija