Jump to content

tomas21

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani Zamolio bi Vas za savjet, jer lagano ludim s ovim zakonima... Prije 8 godina s bivsom curom smo kupili stan na kredit koji je glasio na nas oboje.. tad nam je to bila prva nekretnina pa smo oboje bili oslobodjeni placanje poreza..za sto smo dobili i rjesenje naravno...prije 5 godina smo istu nasu izvanbracnu zajednicu raskinuli... i meni je besplatnim ugovorom ostavljena druga polovica stana i preuzeo sam kredit na istim stanom.. ali prosle godine dobio sam rjesenje da moram platiti porez od 5% na cijeli iznos stana.. dao sam zalbu na to koja mi je odbijena.. zalio sam se imeno da sam dobio samo pola stana nakon raskida zajednice..a ne cijeli stan...i pitao sam se zasto bi sad morao placati porez na cijeli stan... to je jedna i ista nekretnina..nisam se selio ni ista kupovao..jednostavno smo raskinuli zajednicu i ja sam preuzeo drugu polovicu stana.. ministarstvo se ocitovalo da je odbilo zalbu jer u nasem raskidu zajednice ima djelova kupoprodajne prirode... sta nadalje? jel itko imao ovakav slucaj?
  2. di pise u zakonu da za moje zanimanje je potrebna ili nije potrebna vozacka dozvola? u natjecaju kad sam se prijavio trazili su netko tko ima vozacku B kategorije.. zatim ja sam iz osijeka... radno mjesto mi je u iloku i tovarniku po potrebi.. a nekad imam zamjene na druga mjesta..u okolnim selima.. tako da na dan napravim i vise od 100 km... ja sam tu samo trazio savjet dali mogu koristiti te policajce koje su me zaustavili tjedan dana ranije za svjedoke jer su oni uocili da sprej moze podic nivo alkohola na kratko u krvi.. jer sadrzi puno alkohola u sebi...a ne da mi se tu objasnjava za koji posao je potrebna vozacka a za koji nije.. i da mi se brisu postovi..
  3. molio bi vas za savjet i pomoc... juce sam zaustavljen i izmjereno mi je 0,67.. i kad su oduzeli 10% upisano mi je da su mi izmjerili 0.57 promila u krvi...trazio sam da ponovim test ali su mi rekli da jedino me mogu odvest u bolnicu na vadjenje krvi... dobio sam 12 sati privremeno oduzimanje vozacke.. 6 mjeseci oduzimanja i 1000 kn kaznu.i u izvescu upisali su da sam koristio jedan mali hajniken i 1 somersby.. sta sam i realno popio... meni je vozacka od zivotnog znacaja.. jer posao mi je povezan s putovanjem... ako mi oduzmu na 6 mjeseci automatski gubim posao.. a jer sam stranac automatski mi se i viza ukida ak nemam posao... i morat cu napustiti hrvatsku... nisam pusac i izbjegavam alkohol.. ako vec pijem onda je to somersby ili radler 1 ili 2 flashe...nije meni problem da platim kaznu.. platio bi ja i 2000 kn samo da ne bi izgubio vozacku...jer je to za mene kraj... jel itko isao na zalbu do sada? jel se nekome uvazila zalba da mu ne oduzmu vozacku na 6 mjeseci? hvala na savjetima..
  4. imam i ja isto pitanje, poceo sam raditi 7.7.08 ... dobio sam od tvrtke gde radim izvestaj od place i odnio sam u opcinu gde su mi rekli da mi nedostaju jos papira.. i ja sredio te papire potrosio oko 300 kuna za sve to i kad sam dosao opet rekli su mi e super ljepo si sredio ali da znas da ne mozes dobiti povrat poreza.. hmm sto su me onda tjerali da vadim sve te papire kad nemam pravo... jel sad imam pravo na povrat poreza il kao stranac sa privremeni boravak u RH nemam pravo na nikakav povrat poreza... da znam nadalje dal sredjujem te papire il da ostavim Hvala
  5. mogu li dobiti skriptu na ovaj mail purger81@gmail.com hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija