Jump to content

AleaLei

Korisnik
 • Broj objava

  34
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. I napisala sam da se djeca nemaju gdje igrati jer su stanari okupirali javni prostor oko zgrade što nas smeta jer nemaju mjesto za igru,a ne iz razloga koji ste vi naveli.Još jednom ponavljam,pozornije čitajte objave pa tek onda odgovarajte.A mi ćemo napravit kako je najbolje za djecu koju vi očito nemate pa nemate pojma o čemu pišem.
 2. Ja sam napisala da je prijašnjih godina bilo prijava policiji,a ne da smo ih zvali sada,malo bolje čitajte prije odgovora.I mi se ne koljemo i ne svađamo beskrajno nego se trudimo mirnim putem ukazati na problem ali i na prava djece.Taj problem neće nestati sam od sebe jer je masovna pojava svugdje i buduće generacije će i dalje imat problema s takvima.A policija ne reagira ako se ništa ne dogodi.
 3. I još nešto,upravo zbog toga što je to masovna pojava kod nas i što u svim gradovima postoje stanari koji maltretiraju djecu svojim ispadima i ponašanjem treba se progovorit o tom problemu i to javno i ukazat svima koja su prava djece.A ne žalit dječju pravobraniteljicu jer joj je stol zatrpan prijavama.To joj je posao.
 4. A što se ovog tiče,dječja pravobraniteljica je tu da ukaže na prava djece onima koji ih narušavaju,a ne policija koja će izaći na poziv ali neće ništa napraviti jer je prijašnjih godina bilo prijava policiji i ništa.Ovdje se narušava pravo djece na igru,a da ne govorim o tome kako na djecu ni roditelji po zakonu ne smiju vikati,a kamoli neki isfrustrirani stanari.I da,to je slučaj za dječju pravobraniteljicu.
 5. E pa meni je baš gospođa na ministarstvu ukazala na to da se nikako ne smije spominjati imena djece i roditelja jer ta djeca onda proživljavaju torturu od strane učitelja,uzmu ih na zub i onda djeca pate dok se oni preko djece svete roditeljima.
 6. Kad dolazi inspekcija u škole svi su dobri ko mice mace baš zato jer su obavješteni ravnatelji i nastavnici.U ministarstvu kažu da se prvo šalje prigovor županijskoj inspekciji,a tu se većinom već svi znaju...Treba uputit anoniman prigovor uredu ministra uz napomenu da se ne obavještava žup.inspekcija jer obavještavaju školu i ne rade sukladno sa zakonom te da se traži nadzor državne inspekcije.
 7. Ali obavezno anonimno,bez osobnih podataka vas ili djeteta,vjerujte mi.Dobronamjeran savjet.
 8. Djeca znaju pravila ponašanja ali ne možemo ih natjerat na šutnju i da šapću kad se veselo igraju zato jer nekoj tamo s drugog kata puše jugo pa je boli glava.A oni su sebi okoliš zgrade "privatizirali" jer su oni tu najduže,a zaboravili su kakva su njihova djeca bila.I mi smo tu odrastali,sad naša djeca.Nismo htjeli zvati policiju jer smo očekivali dopis od dječje pravobraniteljice da im ga kopiramo i podijelimo na sastanku kućnog savjeta.Ali i taj ured očito reagira kad neki slučaj dospije u medije pa ćemo i mi morat zvati ekipu HRT-a.Kad počne galama ekipa iskače i svi na Dnevniku!Koji cirkus. :baba:
 9. Ako se redovito javljate na zavod za zapošljavanje imate pravo na porodiljnu naknadu kad se dijete rodi ostali vi trudni danas ili za nekoliko mjeseci.To je vaše pravo.
 10. AleaLei

  Mama s 15 g.

  Moja susjeda je rodila sa 15god.i mama joj je na porodiljnom,neugodno mi je ispitivat i neznam kako ali moguće je.Pokušajte pitat na ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi.
 11. Pogledaj malo niže od svog posta pod alimentacija objavu od canisa.
 12. Živimo u zgradi gdje nema puno djece,uglavnom umirovljenici i tinejđeri.Imamo velikih problema sa stanarima zgrade jer svaki dan po nekoliko puta napadaju našu djecu i tjeraju ih od zgrade.Ovu boli glava od lopte,ovoj smeta dječja vika jer je boli noga,pa psovke i td.Na kutu zgrade jedan si lijepo uredio gril sa stolicom ispod drveta,tu ne smiju.Sa druge strane napravili si cvjetnjake,tu ne smiju zbog cvijeća.Jučer mi pukao film kad ih je jedna stara kokoš htjela zaliti vrelom vodom.Kućni red nalaže mir od 14h do 17h ali u zgradi,a ne vani.Vriska se čuje iz obližnje škole.Čudno da nisu tražili da se škola sruši.Ima preko puta ceste malo igralište ali tu je nedavno uhvaćen pedofil i nije uređeno.Djeca imaju pravo na igru ali kako to stanarima nacrtat?Pisali smo uredu dječje pravobraniteljice,ništa.Pisali smo gradonačelnici,ništa.Kome sad da pišemo?
 13. 1663kn ako se redovito javljate na zavodu za zapošljavanje,najamanje 12 mjeseci se morate voditi kod njih.
 14. Odlučite što vam je važnije.Taj stan iz kojeg ne želite otići ili da se zajedno skrasite na drugoj adresi i živite kao obitelj,u HR ili SLO.I sami vidite da pravnog lijeka za vašu situaciju nema na vidiku onako kako bi vi htjeli.
 15. Naravno,imate pravo tražiti jednokratnu novčanu pomoć iako ste korisnik trajne naknade.Ako se grijete na drva imate pravo i na iznos oko 800kn za tu namjenu i na plaćene režije sve osim telefona i mobitela.Ukoliko vam u matičnoj instituciji to uskraćuju obratite se ministarstvu,dovoljan je telefonski poziv pravnoj službi.
×
×
 • Napravi novi...