Jump to content

hektordog

Korisnik
 • Broj objava

  19
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Poštovani počeo sam raditi u firmi gdje sam prijavljen na 2 sata dnevno tj.,40 sati mjesečno na plaću od 560,00 kuna. Zanima me da li imam ista prava po pitanju zdravstvenog osiguranja, tj. zdravstvene zaštite kao i prijavljeni na puno radno vrijeme, 40 satni radni tjedan. Hvala
 2. Poštovani zanima me koje su mi obveze po pitanju zaštite na radu i procijene rizika. Vlasnik sam tvrtke koja se bavi uslugom i u kojoj sam član društva, direktor, te jedini zaposlenik. Da li mi je potrbna ZNR i PR? Hvala
 3. Imao sm dug nakon prometne nezgode prema Croatia osiguranju . Glavnica 9200 kn + kamata 4200 kn na dan 25.07.2010. Odobrena mi je obročna otplata 600 kn x 24 mjeseca. Nakon što sam to otplatio javili su mi da mi je dug joj 5000 kn , jer mi je cijelo vrijeme računata kamata . Kakva je to obročna otplata kad mi oni cijelo vrijeme računaju kamatu. Kolika je to kamata ? To mogu otplačivati doživotno jer nikad neću doći na 0. U CO su vrlo šturi po pitanju informacija i poprilično bezobrazni.
 4. Ukratko, dolazim u T- centar sa namjerom otkazivanja pretplatničkog ugovora, obzirom da je ostalo još 5-6 mjeseci, trebam platiti pretplatu do kraja isteka ugovora. Želim platiti na licu mjesta, ali oni to odbijaju sa obrazloženjem da će mi račun poslati na kućnu adresu. Nakon par mjeseci dolazi ovršni prijedlog zato što račun nije plaćen. Račun nije stigao. Šaljem žalbu i molim za račun, odjeka nema. Prolazi vrijeme i stiže riješenje od općinskog suda da se ovršni posupak pobija jer nama osnove. Račun u međuvremenu plaćam jer sam na prijedlogu vidio koliki je dug. Sretan sam bio toga trena, ali danas dolazi obavijest od odvjetničkog ureda za neplačene sudske troškove. Zovem ih i objašnjavam da kakvi troškovi, kad je sud to odbio? Odgovaraju; da ukoliko se dug podmiri, onda se postupak obustavlja, a ako ne, onda ide na sud pa kako sudac odluči. Šta da očekujem od toga?
 5. Izgubio sam spor i moram platiti Croatia osiguranju 5832,74 kn + parnički trošak 3416,25 kn, ukupno cca 9250 kn. Odobrena mi je obročna otplata na 24 mjeseca po 600 kn mjesečno, ukupno 14408,19 kn. Ispada da za obročnu otplatu treba platiti 5158 kn više, to je više od 50 % kamata za 2 godine. Jel to po zakonu. Kome da se žalim, tužim ili da nekoga tužim?
 6. Na temelju čega sudac uvažava mišljenje policajca (naglašavam "mišljenje") a ne uvažava expertize 5-6 vještaka koji su svi do sada bili suglasni?
 7. hektordog

  kako

  20510.00 Izrada okvira za slike
 8. hektordog

  kako

  namjeravam preseliti u novi prostor koji se vodi kao stambeni prostor iako je u njemu do sada uvijek bila neka usluzna djelatnost (fotograf). Novim pravilnikom namjena prostora se ogranicava, tj. u njemu vise ne moze biti nikakava trgovacka djelatnost. U opisu dozvoljenih djelatnosti navedeni su pediker, krojac, knjigovodstvo i sl.,"Narodne novine" br. 101 / 95) pa tako i djelatnost kojom se i ja bavim. . Tvrtka mi je registrirana na drugoj adresi, pa je i ta druga adresa navedena na racunima. Mogu li ja raditi u tom prostoru na takav nacin? Ili ukratko, pravilnikom je utvrdjeno da obrt moze obavljati tu djelatnost ali za d.. nisam pronasao.
 9. ok. Hvala svima. Jos jednom dokazano da je zakon los. Odmah cu se zahvaliti i sucima na sporu koji traje preko desetljeca i na drugom koji je tek 1,5 godinu u toku, iako je sutkinja izjavila da ona takve stvari rijesava u roku 3 mjeseca.
 10. imam kredit za auto i dugujem 3 mjesečne rate. otplaćujem svaki mjesec, ali te tri rate još nisam dostigao. poslodavac je dobio dopis iz banke da mi zapljeni plaću i uplati je njima. kontaktirao sam banku i rekli su mi da ja, kao fizička osoba ne mogu uplatiti ništa dok se ne podmiri dug, već da dug mora biti podmiren isključivo preko moje firme. kada sam ih upitao da li uopće žele novac poklopila mi je slušalicu uz komentar vičući "vi nuišta ne razhumite".mogu li ja i dalje otplaćivati kredit ili banka može, kao što se prijete, pokrenuti ovrhu protiv poslodavca?
 11. dopust mi nije odobrio poslodavac, vec lječničko povjerenstvo hzzoa, tako da me ne brine poslodavac i što se njega tiče to mu je ok. Ne znam mogu li imati problema, tj. da mi ne bi prekinuli dopust ili nešto slično?
 12. koristim dopust radi njege djeteta, a radila bi uz to dva sata dnevno u jednoj tvrtki.da li je moj dopust prepreka tome i mogu li ikako to ostvariti? napominjem da sam i član društva te tvrtke. kakav bi ugovor trebali sastaviti da mi omogući taj dvosatni rad dnevno uz dopust koji koristim?
 13. Radi se o sljedecem: Imam studio za uokvirivanje slika i vec mi je puna kapa ljudi koji ne dolaze mjesecima (godinama) podici uokvirene slike. Trebao bih nekakav predlozak koji bi stranka potpisala da je duzna podici sliku u roku 30 dana ili da ja vise ne odgovaram za njih. Nesto sta pravno drzi vodu i da nemam nikakvih komplikacija pred zakonom hvala
 14. Vlasnik sam i jedini zaposlenik svoje firme koja se bavi trgovinom i uslugom. Na koji način bih mogao imati otvoreno cijeli dan (9 - 20 h)?
 15. jel mogu bar nekako provjeriti u kojoj je fazi moj predmet?
×
×
 • Napravi novi...