Jump to content

MarinZG1

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nedozvoljena uporaba osobnih podataka Članak 133. (1) Tko bez privole građana protivno uvjetima određenima u zakonu, prikuplja, obrađuje ili koristi njihove osobne podatke ili te podatke koristi suprotno zakonom dozvoljenoj svrsi njihova prikupljanja, kaznit će se novčanom kaznom do stopedeset dnevnih dohodaka ili kaznom zatvora do šest mjeseci. Oštećenje i uporaba tuđih podataka Članak 223. (1) Tko ošteti, izmjeni, izbriše, uništi ili učini neuporabljivim tuđe automatski obrađene podatke ili računalne programe, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine. Prijevara Članak 224. (1) Tko s ciljem da sebi ili drugome pribavi protupravnu imovinsku korist dovede nekoga lažnim prikazivanjem ili prikrivanjem činjenica u zabludu ili ga održava u zabludi i time ga navede da na štetu svoje ili tuđe imovine nešto učini ili ne učini, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do tri godine. Povreda tuđih prava Članak 228. (1) Tko s ciljem da osujeti ostvarenje prava na stvari, otuđi, uništi, ošteti ili oduzme svoju stvar na kojoj drugi ima založno pravo ili pravo uživanja i time ga ošteti, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine. (2) Tko prikrije, prividno proda, uništi, ošteti ili učini neuporabljivim svoju cjelokupnu imovinu ili neki njezin dio, ili prizna neistinitu tražbinu, sastavi lažni ugovor ili nekom drugom prijevarnom radnjom prividno ili stvarno pogorša svoje imovno stanje i time umanji mogućnost ili spriječi namirenje najmanje jednog od svojih vjerovnika, kaznit će se kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine. a da li bi moglo ići i ovo uz te dvije prijave?
  2. Zamolio bi Vas za Vaše mišljenje, poznanik s kojim sam u jako lošim odnosima doslovce mi je ukrao broj koji mi je bio prepaid (na bonove), te ga bez mojeg znanja stavio u svoju pretplatu (više brojava na jedanu osobu), imajući u uvid sve moje birane brojeve. Nakon toga se usudio blokirati moju karticu i preusmjereiti sve moje pozive i poruke na njegov novi broj. Podnesena je hitna pritužba operateru. Kako se još to može pravno govniti?
  3. Pročitao sam tvoje pitanje. Prije ikakvog daljeg koraka posavjetovao bi ti da se konzultiraš s odvjetnikom krivičarom.
  4. MarinZG1

    Zastara KD

    Zastara kaznenog progona sastoji se u tome da se nakon proteka određenog vremena kazneni progon ne može poduzeti. Vrijeme nakon čijeg isteka nastupa zastara (zastarni rokovi) ovisi o težini KD te iznosi: - 25 godina za KD s propisanom kaznom dugotrajnog zatvora, - 15 godina za KD s propisanom kaznom težom od 10 godina zatvora, - 10 godina za KD s propisanom kaznom težom od 5 godina zatvora, - 5 godina za KD s propisanom kaznom težom od 3 godine zatvora, - 3 godine za KD s propisanom kaznom težom od 1 godine zatvora, - 2 godine za KD s propisanom kaznom zatvora do 1 godine ili samo s novčanom kaznom.
  5. Ovim putem ne bi o pojedinostima slučaja jer nisu bitne. Zanima me kome se mogu obratiti ukoliko općinsko odvjetnižtvo odbaci moju prijavu, napominjem da je KD stvarno počinjeno ali sumnjam u ispravnost rada općinskog odvjetništva jer osoba protiv koje se vodi postupak je u jednom obliku povezanosti s jako bitnom osobom koja radi u istom općinskom odvjetništvu. Molim pomoć
  6. Koje odgovornosti ima i koje sankcije može snositi odjetnica u radnom odnosu koja je na prekršajnom sudu proglašena krivom za narušavanje javnog reda i mira? Kako može reagirati HRVATSKA ODVJETNIČKA KOMORA? Činjica je da se mora ponašati u skladu s kodeksom i blablabla ali ipak ona to nije...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija