Jump to content

pocahontas32

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je pocahontas32 objavio

  1. Vjerojatno ste na brzinu pročitali tekst, pa niste vidjeli da je napisano da su susjedi već sagradili kuću i to negdje između 2000. i 2001. godine. Naša kuća je od njih, dakle od međe 3m. A njihova, sve da i zanemarimo stubište i ulaz koji su sagrađeni na zapadnoj umjesto na južnoj strani, nije odmaknuta 3 m. Ovako sa stubištem do međe ima nekih 75 cm.
  2. Moj savjet je kratak. Zatražite grafološko vještačenje potpisa. Takko sa sigurnošću možete na sudu dokazati da niste potpisali nikakav ugovor. A Vaš bivši će odgovarati za falsificiranje. Sretno!
  3. Iz određenih razloga tek za dva tjedna ću se uhvatiti u koštac s time. Više sam nego odlučna u namjeri da poduzmem sve što je s pravne strane dopušteno. Moguće je da su naveli kako im je naša adresa nepoznata, ali mi je izglednije, s obzirom da su pomalo skromne inteligencije, da je netko čak potpisao u naše ime. To bi mi dodatno podiglo adrenalin. U međuvremenu mudro šutim. Kako kaže stara narodna "tiha voda brege dere". Što se spisa tiče, ma pronaći će ih makar pomoću trikova...
  4. KroničnaStranko, jučer u žaru pisanja zaboravih Vas pitati, nije li moguće da su susjedi uz pomoć nekih veza i vezica dogovorili da sve 4 suglasnosti budu potpisane, pritom misleći da nitko nikada neće potegnuti to pitanje i provjeravati potpise? Recimo, da su 2 susjeda potpisala, ali muž i ja kao ni drugi susjedi koje sam već spomenula zasigurno nismo. Smatram da nije isključeno razmišljanje tipa "uz pomoć nekoga ćemo odraditi da dokumentacija bude potpuna". A u međuvremenu će moliti Boga da nitko ne provjerava. I kako su godine prolazile, zaista nitko ništa nije provjeravao. A što se tiče Vira koji ste mi naveli kao primjer, bila sam tamo. Znam kakva je situacija. Ali, ne sjećate li se da je ipak bilo rušenja?
  5. Moram priznati da ste me potaknuli na razmišljanje. Nisam nikad na odštetu gledala s takve točke gledišta. O, da! To bi ih definitivno boljelo.
  6. Ponovno zahvaljujem na komentaru. Nije stvar samo u narušavanju privatnosti. Možda se iz onoga što sam napisala tako da zaključiti. E, sad; možda sam ja Vas krivo shvatila, ali ispada da u praksi ljudi mogu graditi kako žele i ne pridržavati se propisa i nikome ništa a ako netko pokuša to riješiti pravnim putem vrlo je upitno hoće li pravda biti zadovoljena iako postoje nepobitne činjenice na štetu onoga koji je tako gradio. Sorry, ako sam krivo shvatila. I još jedna stvar, materijalna odšteta me apsolutno ne zanima. Želim samo da se sve "makne" na svoje mjesto. Pomogli ste mi samim time što ste mi napisali kome se trebam obratiti i koje dokumente zatražiti. Hvala još jednom.
  7. Prvo, zahvaljujem na odgovoru. Drugo, možda sam zaboravila navesti neke stvari tipa da je zaista narušena naša privatnost. U početku me nije toliko smetalo, no kako su susjedi postali drski i bezobrazni, npr. perem suđe, a iznad sudopera imam prozor, susjeda prolazeći svojim dvorištem konstantno nešto dobacuje, podsmjehuje se. Pokušavam to ignorirati jer nisam primitivka niti seoska alapača da bih odgovorila na taj način. Ali sve ima svoje granice. Što znači, upravo ono što ste Vi napisali, rješenje je započeti spor. Financijski mi to nije problem, više se bojim sporosti suda. Ako se odlučim na taj potez, a najvjerojatnije hoću, idem do kraja, jer u ovom slučaju je odavno nestala pristojnost i dobrosusjedski odnosi s njihove strane. Hvala još jednom.
  8. Očajnički molim za pravni savjet. Pokušat ću biti konkretna. U vrijeme kad se gradila naša obiteljska kuća, susjedi sa istočne strane su zahtijevali da se kuća makne 3m od međe. Oni su u to vrijeme također bili u izgradnji kuće, no s obzirom da smo mi bili u inozemstvu, dakle, tada nismo cijelo vrijeme bili u Hrvatskoj, nitko nas nije tražio da potpišemo nikakvu suglasnost. Kasnije, u razgovoru od drugih susjeda čija parcela graniči sa parcelom od gore pomenutih susjeda, navode kako niti od njih nisu tražili da potpišu nikakvu suglasnost.Gradnja naše i susjedove kuće se odvijala između 2000. i 2001. god. Prema građevinskoj dozvoli koju je susjed tada pokazao mom mužu bilo je vidljivo da im je glavni ulaz sa južne strane. No, nakon nekog vremena, ulaz u kuću i stubište je izgrađeno na zapadnoj strani njihove kuće. Što znači da do međe nema niti metar. Njihov ulaz i stubište kojim se koriste po tisuću puta dnevno "udaraju" na prozore od naših spavaonica, kuhinje, da ne napominjem ljetno vrijeme kad su nam prozori otvoreni a oni ujutro u 7h lupaju vratima, glasno razgovaraju. Druga stvar je da imaju prijavljenih 130 m kvadratnih stambenog prostora, a realno imaju najmanje 360. I ono što mi je najčudnije u svemu je trenutak kad sam vidjela na papiru iz katastra da im je ucrtano stubište tj. ulaz sa one strane na kojoj nije predviđeno. Znači li to da je sve sad gotova stvar? Kome se možemo žaliti, gdje možemo provjeriti koliko su oni odstupili od građevinske dozvole i ako je u tom vremenu bila potrebna suglasnost 4 susjeda, a ako je 2 susjeda nisu dala kako je onda sve to išlo? Možemo li učiniti što da se stubište makne, s obzirom da od njega do međe ima nekih 75 cm?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija