Jump to content

ZujoVeliki

Korisnik
  • Broj objava

    130
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Pozdrav ljudi! Susjedu su mi odjavili s prebivališta jer nije zatečena u svojoj kući prilikom terenskog obilaska. Bila je kod rodbine preko zime. Ona je vlasnica kuće s koje su je odjavili. Pitanje je: Da li se ona može ponovno prijaviti na istu adresu ili ne?
  2. Dobit će novce u roku od 7 dana od dana dostave ugovora Ministarstvu.
  3. Dostavi ugovor o kupoprodaji za tu nekretninu na iznos od 24000 eura i sve si riješila. Ne vidim tu neki problem ili?
  4. Nema nikakve zapreke da kupiš drugu ili više nekretnina. Darovana nekretnina je u tvojem vlasništvu i suglasnost je za to dao i DORH. Imaš jedino zapreku otuđenja i opterećenja te nekretnine na rok od 10 godina i to ti je upisano u vlasničkom listu.
  5. Bitno je samo da si korisnik stana od 17.12.2012 i da nemaš (i nisi imao) ti i supruga drugih stambenih objekata. Sve ostalo ti je Buda objasnio,
  6. MB je od MORH-a preuzelo na upravljanje 100-njak praznih i derutnih stanova koje će urediti i osposobiti na normalno stanovanje i dodijeliti HRVI-ima. Stanovi su na lokacijama koje nisu zanimljive MORH-u (Osijek,Sisak, Slavonski Brod, Karlovac, Vinkovci....) obratite im se na mail: stambena@branitelji.hr
  7. DDR koji su u borbenom sektoru proveli najmanje 2 godine ostvaruju pravo na FINANCIJSKU POTPORU ZA KUPNJU PRVE NEKRETNINE (a ne za popust prilikom otkupa stana) u visini bespovratnog dijela kredita za kupnju stana koju ostvaruje HRVI 20%, a DDR koji je proveo u borbenom sektoru više od 3 godine ostvaruje popust kao HRVI 30%. Ovdje se radi o bespovratnoj financijskoj potpori. DDR m ostvaruju pravo na zbrinjavanje državnim ili gradskim stanom o ZoPHBDR.
  8. Možeš otkupiti stan od ministarstva branitelja zato jer imaš status HRVI. Bitno je da ti i članovi kućanstva nemate niti ste imali ikakve nekretnine u vlasništvu. Javi se u Ministarstvo branitelja.
  9. Sredstva za stambeno zbrinjavanje su srezana 2009. g kad je nastupila kriza....Te su godine srezana sredstva sa 100 miliona na 40 mil. u MB-u, te sa 150 na 30 miliona u Ministarstvu graditeljstva sa pozicije za gradnju stanova za stradalnike. Sve provjerljivo uvidom u proračun iz tih godina na stranicama Ministarstva financija. Apsurd je da su se istovremeno povećala sredstva u približnom iznosu za bivše nositelje stanarskog prava (ili ti srbe povratnike)-
  10. Davore, ne moraš se zaduživati, ako ne želiš! Možeš uzeti svoj bespovratni dio kredita, to ti je onaj iznos koji ne vračaš, a koji je u visini tvog postotka tjelesnog oštećenja. Potrebno je da se obratiš MB-u da želiš da zaključiš ugovor o kreditu bez jamaca i hipoteke, ali da se kredit odmah po uplati zatvori. Oni uplate 210.000 kuna, tebi ostane tvojih 120.000 i kusur kuna, a s ostatkom se zatvori kredit i tebi ostane čista para.
  11. Ministarstvo raspolaže godišnje sa oko 40 miliona kuna za stambene kredite i kupnje i izgradnje stanova. Zapisnike sa stambene komisije možeš pogledati na web stranici Ministardtva branitelja i tamo vidjeti tko je i koliko kredita dobio. Za opravdanje sredstava imaš godinu dana od realizacije sredstava, a sav novac moraš potrošiti isključivo na stambeno zbrinjavanje, možeš i na adaptaciju kupljenih stana. (Mislim da priznaju i 80% utrošenih sredstava).
  12. Morate se očitovati na dopis koji ste dobili. Bit je u tome da Zakon određuje da osoba ima pravo na stambeno zbrinjavanje za kupnju stana ili kuće, ako nema u (su)vlasništvu drugi odgovarajući stan ili kuću. Ako osoba ima u (su)vlasništvu dio kuće koji je manji od pripadajuće površine (za Vas je to 35 m2), pripadajuća površina se umanjuje za taj dio. Nebitno je da li osoba koristi il ine koristi taj svoj dio. Dakle ako imate u suvlasništvu 8 m2 (kako čini mi se navodite), ostvarivat će te kredit za 35 - 8 = 27 m2. To je jednostavno matematika! 27 m2 X 6000 kuna = 162.000 kuna. ako ste suvlasnik većeg dijela, onda Vam se i pripadajući iznos umanjuje. Nadam se da sam Vam barem malo pomogao. Pozdrav.
  13. Drago mi je da sam bio blizu točnog izračuna...Želim ti puno sreće i veselja u stanu....
  14. Ovisi gdje se nalazi stan, da li je novi i da li si prvi korisnik.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija