Jump to content

ACDC

Korisnik
  • Broj objava

    35
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je ACDC objavio

  1. Molim Mrljavca ili nekog sl. upučenog. Dali po novom zakonu o zdravstv.osiguranju HRVI oboljeli od PTSP-a plačaju dopunsko osiguranje. Naš cijenjeni Ministar zdravstva javno je po medijima obečao da oboljeli od PTSP-a koji se dugotrajno liječe neće plačati dopun. osiguranje 80 kn. Samo je problem što nigdje nije ostavio pisani dokumenat vezan uz to ''obečanje'', tako da sam neki dan imao neugodno iskustvo u vezi ovog gore navedenog. Neka me netko ispravi ako griješim i neka mi to pojasni ako zna.
  2. Za Mrljavca ili nekog sličnog Zanima me članak 39. stavak 2. Zakona o pravima hrvat. branitelja (''Narod. novine'' 174/04 i 92/05) gdje stoji da su ''jedinice lokalne samouprave dužne u slučaju kada osoba iz čl.36 Zakona koristi stambeni kredit za izgradnju obiteljske kuće u mjestu prebivališta sukladno čl. 39. st.2. (U MIJESTU PREBIVALIŠTA U VRIJEME STRADAVANJA, ODNOSNO U KOJEM U KOJEM IMA PREBIVALIŠTE NEPREKIDNO 5 GOD. OD 1991... i pisanom izjavom pod materij. i kaznen. odgovornošću iskazao da se u tom mjestu želi trajno naseliti, jer ga za to vežu obiteljske i druge prilike) ustupiti bez naknade građ. zemljište i komun. opremanje''. PITANJE: Da li sam morao biti samo u to vrijeme (znači 1991-1995) na tom prebivalištu ili sam mogao doći kasnije. Ja sam sa obitelji konkretno od 1998. godine naseljen u toj općini neprekidno već 12 god.Jer ne stoji u tom članku konačni krajnji rok. Dali to općine mogu tumačiti kako im paše ili griješim. Inače sam HRVI trajno i podnio sam zahtjev za stamb. zbrinjavanje i izašao sam ove godine na listu za zbrinjavanje. Unapred zahvaljujem i pozdrav iz Matulja (kod Rijeke) ekipi sa Legalisa !!!
  3. U kojem mjesecu izlazi lista slijedeće godine i dali se ta lista može naći negdje na internetu. Pozdrav !
  4. ja sam dobio prije 20-ak dana 1500,00 kn za malog koji mi ide u 5 razred osnovne škole.
  5. Sve ti zavisi od općine do općine. Najbolje ti je da odeš tamo osobno i pitaš.
  6. Ništa kompa ne plaši se ti si već u proceduri, jedino da šta glodari naknadno ne izmjene.
  7. /dobiješ bruto mirovinu bez odbijanja poreza, a koliko će ti odbiti sve zavisi: -dali si oženjen, -imaš li djece (na svako dijete imaš olakšicu), -koliki ti je postotak HRVI-a... (Najbolje ti je odmah otići na Poreznu upravu jer u svezi toga ti znaju najbolje objasniti i izračunati odbitke) Za čin moraš imati neki dokumenat o postavljenju ili sl. A za izračun mirovine pitaj dalje (ne bi ti trebala biti ispod cca 5000 - 5500 kn, po meni. )
  8. Koji ti je bio iznos kredita i kolika mjesečna (na 15 god.)rata ako nije tajna.
  9. Može dva pitanja: 1. Kad pošaljem sve moguće papire koji su potrebni i kad uđem druge godine na listu za dodjelu kredita (ja konkretno tražim građ. zemljište od općine), koji je postupak!? Dali moram palalerno slati općini zahtjev za dodjelu zemljišta i da li su (jednoga dana kad mi već odobre taj kredit) potrebni jamci (ako jesu koliko) za iznos cca 49 000 eura (za četveročlanu obitelj). 2. Kako taj novac dobivam, u građev. materijalu ili gotovini i koja bi mi cirka bila rata na 15 odnosno 20 godina. Inače sam 20 % HRVI trajno (mirovina 6 700,00 kn). Pozdrav i molim za nekog za stručan odgovor !
  10. Može dva pitanja : 1.Kad pošalješ papire na MOBMS i kad uđeš druge godine na listu za dodjelu kredita (ja konkretno tražim građev. zemljište od općine), koji je postupak. Dali moram palalerno slati općini zahtjev za dodjelu zemljišta i da li su kad mi već jednog dana odobre taj kredit potrebni jamci (ako jesu koliko) za iznos cca 49 000 eura (za četveročlanu obitelj). 2.Kako taj novac dobivam, u građev. materijalu ili u gotovini, i koja bi mi cirka rata bila na 15, odnosno 20 godina. Inače sam 20% HRVI trajno (mirovina 6 700,00 kn). Nadam se da nisam bio puno naporan. Pozdrav Kompa i molim te za stručan odgovor!
  11. Ako ne budeš zadovoljan uvijek postoje žalbe. Samo moraš biti uporan i uporan . Pozdrav !
  12. Što je veća invalidnost to je bolje, a invalidnost ispod 20 % je : invalidnost ravna nuli, odnosno nemaš nikakvih prava. Znači od 20 % na dalje imaš sva prava kao invalid.
  13. Zahvaljujem Morski vuče !!!
  14. ZAR STVARNO NITKO NE ZNA ODGOVOR NA OVO PITANJE ???!!!!!!!
  15. Čega je sve oslobođen umrli HRVI (odnosno njegova obitelj) prilikom njegova sprovoda (kojih nameta) i koja je procedura.
  16. Šta vam to znači : plp, odnosno dlp ????
  17. Trenutno oko 113,00 kn. Najbolje ti je pratiti promjene na stranici: LIMUN.HR
  18. Kad sam prikupio ratne putove, medicinske nalaze (dnevna bolnica, bolnička liječenja, hitni slučajevi...), obrazac (ne znam točno koji)odnesao sam svom doktoru opće prakse i preslike i orginale da mi ovjeri (svojim pečatom) i onda mi je on službeno poslao. Napominjem, obavezno navesti :Zahtjev za opću nesposobnost nastalu kao 100% POSLJEDICA BOLESTI U OBRANI SUVERENITETA RH.(Jer i da dobiješ opću nesposobnost ali bez ovih 100 % iz rata iznos ti je nešto veći ali ne baš previše) Ja sam poslao tako prije otprilike tri godine, ne znam da li se šta u međuvremenu promijenilo.
  19. To ti je više manje normalna procedura kod njih.Ja sam vodio rat sa ''njima''skoro šest godina i uspio sam na kraju ostvariti opću nesposobnost 100 % posljedicu iz Domov. rata. MOJA FORMULA: 1.Prvo ostvari HRVI (ako ga nemaš) 2.Trebaš imati dobar ratni put (ili putove) 3.Dugotrajno kontinuirano liječenje (sa nekoliko bolničkih lječenja i sl.i šiframa: F43.1-PTSP i F62.0-trajne psihičke promjene iz rata) 4.Mnogo upornosti i još više sreće Kad sve to sakupiš onda uz pomoć svog doktora opće prakse šalji zahtjev Ministarstvu branitelja da ti priznaju : OPĆU NESPOSOBNOST KAO 100% POSLJEDICA SUDJELOVANJA U OBRANI RH IZ DOMOV. RATA. Pozdrav !
  20. Svaka veća središta u Hrvatskoj imaju u svojim udrugama (HRVI i sl.) pravnike (besplatne)za branitelje koji su upučeni u tu problematiku. Pozdrav !
  21. U zakonu o Pravima branitelja ti stoji da se uzima ono šta ti je povoljnije, s tim da moraš imati uredna postavljenja o činu odnosno dužnosti.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija