Jump to content

403_chick

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. pozdrav svima...ako nije problem, htjela bi cuti kaj vi mislite, ustvari kaj znate s pravne strane o satelitskoj telki. naime, u dugavama je totalni kaos s koncesionarom za kebelsku/satelitsku; vjerojatno ste citali po novinama vec, ali da ukratko objasnim: dugave od postanka imaju kabelsku, ali svojedobno se pojavio koncesionar i odlucili su istekati SVIMA tv program. dakle, sve programe zajedno sa cable/satelitskom. postavili su nekakav svoj kabl i odlucili otimat pare. e sad mene zanima jel to normalno i jel smiju oni samo tak istekat ljudima SVE programe. jel moguce da je jedini izlaz placat njima pretplatu+htv-u pretplatu da bi se gledala telka u dugavama? enivej...jel zna netko uopce kaj sa tim? zahvaljujem na potrosenom vremenu za citanje i eventualni odgovor i pozdravljam vas.
  2. ispricavam se ako zazvucim s ovim pitanjem cudna, al ovo mi je fakat vazno a nemam pojma kaj da mislim, pa ak neko zna kaj kaze zakon i da li uopce postoji zakon za to, najljepse molim da kaze...ili nek zauvijek suti dakle, ulazim u automat klub i na ulazu mi kazu da moram skinut kapu...poludim, naravno, jer kad cura stavi kapu, onda nema skidanja jer se frizura stlaci. nevermind sad za frizuru, ali da li me djelatnik osiguranja moze na to prisiliti? kaj bi bilo(osim show programa) da nisam htjela skinut kapu? da li se mogu drugi put pozvat na zakon?ustav? bilo kaj?...
  3. ...da si uputio molbicu svima, neko bi ti mozda i pomogao...ovak nis od toga jer master ocito nema
  4. ...3/2/06, dakle jucer, 5 min prije ponoci na 4/2/06 na drzicevoj me zaustavila policija. vidla sam policajca koji je taman postavljao uredaj, a nakon 280m me zaustavili i kazu vozila 90, ogranicenje je 60, rezultat 1 bod, 500kn+110kn. sad sva jadna ne vjerujem uopce da sam vozila 90 jer se na 55 konja u fiat puntu osjeti da vozis 90, al to sad nije jako bitno, nego me zanima 1. da li jos uvijek vrijedi pravilo da ti uredaji ne rade najbolje na temperaturama ispod 0°C. 2. kad me zaustavio reko je da sam vozila 90 i da su izmjerili na 280m, a procitala sam negdje da ne smije biti vise od 200m kod brzina do 80km/h 3. mozda banalno, ali da li policajac smije meni reci da stojim pored njegovog auta 15 minuta dok si on ne ispuni zapisnike i naloge, cuje se s kolegom da pita tko je postavio upravo uredaj itd.? vani je bilo -4 i on kaze da zovem njegovog sefa i pitam ga jel se to smije. 4. da li smiju kontrolirati brzinu ako nemaju nalog da se nalaze na tom mjestu? on kaze da prvi put cuje za to, ja znam da sam negdje procitala, a osim toga na web stranici PUZ je popis mjesta na kojima se vrsi mjerenje brzine i Drziceva je na popisu za 04/02/06. znam da davim, al totalni mi je bad, zbilja nisam divljala, mama je bila samnom i to je zivi dokaz , al trebam pomoc, ideju, savjet kaj da radim da se nekak od toga izvucem, jer puno mi je 600kn dat za nekaj kaj se ne osjecam uopce krivom, pogotovo jer nikog nisu zaustavili osim mene-kazu da nisu hobotnice, makar je kolega od ovog kaj je sjedio u autu i pisao dok sam ja skoro pukla na pol od hladnoce uredno "pucao" s tim laserom njihovim. za bilo kakav odgovor, pomoc, ideju, savjet, bilo sto, zahvaljujem od srca
  5. mislim da bi svaki poslodavac trebao imati osobu koja radi knjigovodstvo za tvrtku, prema tome mislim da je najpametnije da pita tu osobu.
  6. to mi je struka(dizajn) i kolko ja znam web stranica je takoder autorsko djelo, odnosno autor zadrzava prava. moralna prije svega, a ekonomski ih rjesava sa klijentom. naravno, ukoliko se ne radi o templateu.
  7. najljespse zahvaljujem na odgovoru, sad je barem jedan problem malo manji. buduci da je sin punoljetan i da radi, dakle da je stalno zaposlen, mislila sam da u tom slucaju otac nije obvezan dozvoliti mu da boravi u "njegovoj" kuci, ali vjerojatno u tom slucaju mora podnijeti tuzbu, pa sudski rjesiti to "izbacivanje" i odjavu? mislim-ako ga ne moze sam odjaviti, mozda moze sa rjesenjem od suda? i jos nesto; banalno pitanje jer sam misljenja da nista od toga, ali za svaki slucaj cu pitati; da li postoji ikakva sansa ili ideja da se u slucaju da ga otac sudom pokusa izbaciti uzmu u obzir financijska sredstva koja je on kroz par godina posudio ocu, jer ne radi se o maloj svoti. naravno nema nikakvih pisanih dokumenata, samo krediti koji se jos uvijek otplacuju, ali pretpostavljam da otac moze reci da nije uzeo ni kune i slucaj bezpredmetan?
  8. buduci da su obiteljski problemi uvijek eseji bez kraja, ja cu za pocetak postaviti samo pitanje na koje nigdje ne mogu naci odgovor; da li je moguce da otac odjavi sina sa adrese na kojoj zivi cijela obitelj? sin je punoljetan, radi, financijski neovisan, medutim problemi u obitelji poceli su kad je otac poceo doslovno otimati njegove novce, ucjenjujuci ga recenicom "ako ti ne odgovara-idi"... naravno, da me ne shvatite pogresno-radi se o iznimno postenom i mirnom decku koji je potpuno svjestan da se u kucanstvu trosi i za rezije i hranu i sve ostalo, medutim, otac je (zbog ljubavnice koju financira)postao nezasitan do te mjere da je sin dizao i kredite, a dva dana nakon place(koja nije velika) na racunu kojim je do nedavno raspolagao i otac nije imao sredstava ni za benzin do posla znam da zvuci trivijalno, ali zelim na neki nacin pomoci toj osobi, a ne znam kako. Vise ne zivi u obitelji, podstanar je kod prijatelja, ali je zbog naknade za prijevoz jos uvijek prijavljen kod oca. Izgubljen je i nije siguran sto mu je ciniti jer ga je prije par dana otac ucijenio da mu da nesto novaca ili ce ga on odjaviti sa adrese na kojoj je prijavljen, a buduci da je kuhar i zaista nema veliku placu, placa podstanarstvo i zivi 30 dana sa 3500kn, nije mu svejedno, jer je naknada za prijevoz oko 1000kn i to mu uvelike pomaze. od srca zahvaljujem unaprijed na bilo kakvom savjetu, odgovoru, ideji. :cry:
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija