Jump to content

rujan1977

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molim pomoć, što i kao napraviti. Situacija je slijdeća. Moja obitelj i preci koriste jedan vrt već godinama, više od 50.Ograđen je.Ali nije prepisan niti ucrtan. U katastru je to sve na jednoj velikoj čestici i nema ga ucrtanog, a kao vlasnik je upisana Republika Hrvatska. Ja ga želim prepista na sebe. U katastru su mi savjetovali da nakon njih odem odvjetniku i podnesem Tužbu za priznanje vlasništva. Kako ide ta procedura i koliko bi me to došlo otprilike.Financijski i vremenski. I da li je to pravi put? Hvala Na što sve moram obratiti pozornost? Jesu li potrebni geodeti?
  2. Juče sam bila kod dotičnog inspektora. Pitala sam ga zašto nam nije ništa rekao o kažnjavanju na licu mjesta, možda smo mogli proći s manjom kaznom,zašto je to moralo baš tako, ići na sud. Rekao je da je takav prekršaj?????? U Zakonu o boravišnoj pristojbi u čl.14. piše da se ti podaci, tako prikupljeni,koriste za statistiku. Isti taj prekršaj opisan je u Zakonu o strancima, samo je kazna 300.00 kn. Zanima me da li smo mogli bit kažnjeni po toj osnovi. Da li to treba spomenut u prigovoru? Riječ je o obvezi prijavljivanja stranih državljana. Hvala.
  3. Molim i meni primjer Prigovora. Ja sam svoju problematiku opisala u poruci Kazna tržišnog inspektora.
  4. Sad imam više informacija. Riječ je o prekršajnom nalogu. Mi za sve goste plaćamo porez paušalno,tako da ne možemo govorit o utaji poreza. Također su za sve pa i te goste plaćene boravišne pristojbe.Postoje izdani računi. Problem je u tome što smo bili dužni u roku od 24sata obavijestiti Turist.zajednicu kako bi ona obavijestila policiju, jer je riječ o boravku stranih državljana. Nikad nismo kažnjavani niti je bilo ikakvih problema. Dakle, država ni na koji financijski način nije oštećena. Kazna za naš prekršaj ( 3650,00 kn )određena je prema Zakonu o boravišnoj pristojbi. Međutim, možda je tu riječ o prekršaju Zakona o strancima.
  5. Molim pomoć,, bavim se iznajmljivanjem soba turistima, negdje u 4. mj. 2008. bio mi je inspektor, sve je bilo ok, osim nisam goste prijavljivala Tz ili policiji. Nije mi rekao da će me kaznit, samo me je opomenuo. Da bi mi danas, 7.11.2008 došla kazna na 3500,00kn. Nije mi jasno kako kazna može doći nakon 7mj? Detalje još naknadno napišem, nisam sad u mogućnosti.
  6. Bok, molim Vas pomoć. Moram sestrični napisat seminar na gore navedenu temu. Tema mi baš i nije najjasnija. Svaka pomoć je dobrodošla. Možda neko ima napisan takav seminar, ili slično. Studira u Ri, stručni studij. Hvala
  7. Meni to nije bas jasno. U natječaju nigdje nije spominjana nikakva granica. Ja sam sve zadovoljila. A 6 bodova iz razgovora je način kako da se eliminiraju nepodobni kandidati. To znači da bilo ko ,ko ima zakonsku prednost nikad to pravo neće ostvarir, ako drugi kandidat ima vezu i dobije maximum bodova. Da ne kažem da je razgovor trajao max.2 minute.
  8. Molim pomoć, osoba sam s invaliditetom. Nedavno sam bila na natječaju za vježbenike u Poreznoj upravi Rijeka ( VSS 22-vježbenika). Zadovoljila sam formalne uvjete. POzvali su me na testiranje gdje sam ostvarila 18/20 bodova, na intervju 6/10, te bila na psihološkom testiranju koje se na boduje. Sve skupa imam 24/30 bodova. Oni su na listu kandidata stavili sve koji imaju 25 i više, što znači da ja nisam na listi. Ja kao osoba s invalidnošći imam prednost zapošljavanja ako udovoljim svim uvjetima? E sad što to znači? U natječaju je pisalo da svi moraju imat minimalno 6 bodova iz svakog područja, što ja imam. Nigdje nije pisalo da se mora ostvarit min.25 bodova. Prednost ostvarujem prema Zakonu o profes.rehabilit. i zapošljavanju osoba s invalid. Da ne spominjem da su mi na intervjuu dali 6 bodova, sve mi se čini, da nisam podobna. Inače u Pravilniku piše da intervjom ocjenjuju zainteresiranosr za rad i drž.službi, po ocjeni Hvala
  9. Molim Vas da mi pošaljete skriptu za DSI na ovaj mail: rujan1977@net.hr
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija