Jump to content

pernastica

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav svima. Molim za HITNU pomoć oko jednog pitanja. Prije nekoliko godina uhvatio sam lopova i to naoružanog u kradji (radilo se o janjadi). Sudski postupak je do prije malo vremena bio u tijeku. Neću sada pisati kako i šta se desilo i kako je policija i sudstvo SVE ali baš sve uradilo da ja ne dobijem zadovoljštinu (od otezanja postupka na sudu ..pa do sakrivanja vatrenog oružja u policijskoj postaji) Uglavnom tip je poginuo i sad me sud obavještava da se zbog njegove smrti postupak prekida. Pouka o pravnom lijeku uredna. Koga sad da tužim radi naknade štete koja usput rečeno nije mala. Mogu li tužiti državu? i na koji način da izrazim žalbu na rješenje o prekidu postupka, odnosno protiv koga bi trebao nastaviti postupak. Molim vas za što hitniji odgovor.
  2. Ajmo ekipa pomagajte Prije 2 godine na Badnju večer bio sam vani sa psom. Padala kiša kao iz kabla, računao sam nema nikoga i pustio psa da trči. U zao čas. Iz mraka naletio drugi pas, takodjer odriješen, zakačili se, ova vlasnica ih išla razdvojiti i stradala (ugriz, bolje rečeno udarac zubom i polomljen mali prst na ruci na 2 mjesta). Sad terete mene iako je ona jednako kriva kao i ja. Za "ugriz" NIKAD niko nije ustanovio čiji ju je pas. Prijeti mi od 6 mjeseci do 3 godine. Ja nisam bježao dapače pomogao sam joj..odveo kod doktora itd itd. Takodjer napominjem da je za dugogodsnji sukob ta 2 psa jedini i isključivi krivac ona.
  3. Molim pomoc! Radi stecaja privatnog poduzeca 2001.g. a ciji sam bila vlasnik, ostao je dug prema mom vjerovniku iz 98. g. Predlagala sam vjerovnikuda se dug namiri tako sto bih mu iznajmila poslovni prostor za koji je bio zainteresiran na nacin da se najamnina ne placa do namire duga. Vjerovnik je htio pristati pa nakon kratkog vremena ne bi. U međuvremenu sam, 2003.g. otisla u mirovinu od koje nisam u mogucnosti vracati dug. Kroz sve to vrijeme je najam poslovnog prometa bio prisutan kroz kontakte s vjerovnikom ali se nije realizirao ali je ovrsni postupak bio vec pokrenut. Kako moja mirovina 5. u mjesecu sjeda na tekuci racun, 6. ovog mjeseca saznala sam da mi je blokiran tekuci racun kad karticom nisam u trgovini mogla platiti racun nakon cega sam zvala banku i dobila odgovor da se javim najblizoj poslovnici. Tamo su mi rekli da su mi ovrhom blokirana primanja. Zvala sam vjerovnika, uputio me svojoj pravnoj sluzbi koja me je dalje uputila na vjerovnikovog opunomocenika. Na njegov zahtjev sam prilozila odrezak mirovine iz kojeg je vidljivo u kojoj banci imam tekuci i kolika mi je mirovina. Nakon toga nista se ne događa osim da me vjerovnik upucuje na svog opunomocenika a taj me vraca natrag vjerovniku. Nitko ne zeli poduzeti nista da bi se odredila trecina mojih primanja kojom bi se namirivala ovrha a ja sam prepustena na milost i nemilost jer ne mogu doci do slobodnog dijela mirovine jer mi je tekuci i dalje u blokadi. Sto uciniti? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija