Jump to content

Digital_Ninja

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Želim registrirati novi brend. Kako i gdje provjeravati koja su sve imena dostupna/zauzeta, prije nego krenem dalje?
  2. Pozdrav, Zanima me kad mogu nečiju pjesmu koristiti u svom video uratku? Mogu li je koristiti ako autor za nju nije tražio zaštitu autorskih prava? Ako da, da li me može tužiti ukoliko sam ju ja prvo iskoristio u videu, a autor nakon toga zaštiti pjesmu? Nadalje, ako želim u dogovoru s bendom dobiti pravo za korištenje, je li mi dovoljno da mi jedan od autora pošalje e-mail s neke autorizirane e-mail adrese o dopuštenju za korištenje? Što je s glazbom autora koji su umrli? Može li se njihova glazba slobodno koristiti u video uratcima ili me njihova izdavačka kuća može tužiti?
  3. Evo ja sam u međuvremenu već naišao na odgovor, pa svima koji će ubuduće doći do istog pitanja, odgovor glasi - ideja se ne može zaštititi. Ne samo po našim zakonima, nego uopće. U mojem prethodnom primjeru, čovjek koji je došao s idejom u firmu, ostat će kratkih rukava...
  4. Veliki pozdrav svima. Zamolio bih da se odgovori na ovo pitanje jer evo i mene zanima isto, uz još jedno potpitanje, varijacija na temu. Ako netko dođe u firmu koja se bavi izradom web stranica sa svojom idejom, firma ga odbije i nakon toga tu ideju ostvari bez njegova znanja, ugovor u tom slučaju, naravno, nije bio potpisan! Kako ta osoba nakon takve situacija može dobiti svoj zasluženi udio u projektu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija