Jump to content

lovranka

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Znamo za porez i svijesni smo te obveze...al bi htjeli da sve bude po zakonu. Obrt je muž otvorio puno prije braka
  2. A kako onda.? Između mene i muža ko vlasnika obrta?
  3. Molim mišljenje... Suprug i ja suvlasnici smo kuće i garaže. Suprug je vlasnik obrta i garažu bi obrt koristio kao poslovni tj. skladišni prostor... Da li sklopiti ugovor o najmu ili zakupu? Između mene kao suvlasnice i obrta?
  4. Pitanje je da li je moguće tj. pravno dopušteno da svekrva-vlasnik stana iznajmi stan snahi u kojem zajedno stanuju, a stanovali bi i dalje? Naravno, uz poštivanje svega ostaloga što je zakonska obaveza..plaćanje dogovorene slobodne najamnine preko računa da sve bude transparentno i prijave na PU radi obračuna i plaćanja poreza!
  5. Poštovani, zanima me da li je moguće tj. dopušteno izmedu rodbine-tazbine iz istog kućanstva ( konkretno svekrve i snahe koje stanuju u istom stanu) sačiniti ugovor o najmu stana, a da obje i dalje stanuju u njemu? Ili je za konkretnu situaciju dopušten samo ugovor o najmu djela stana? Hvala unaprijed na odgovorima!
  6. U vrlo sličnoj sam situaciji.... Molim Vas za odgovor, bilo tko...!!???
  7. Molim pomoć oko izračuna porodiljne odnosno roditeljske naknade...dosta sam toga čitala po netu, ali sve je dosta zbunjujuće! A kako za današnje uvjete imam poprilično dobru plaću, koja je, međutim, opterećena i kreditima, bitno mi je da znam što nas čeka! Radim neprekidno od studenog 2008.g., plaća zadnjih nekoliko mjeseci mi je oko 7300 kn, 1. zanima me koliko će mi iznositi porodiljna naknada za prvih 6 mj tj. od 45 dana prije termina do 6. mj. djetotova života (napomena: radila sam do pred mj. dana, a trenutno sam na GO do porodiljnog tj. 45 dana prije)? 2. koliko će mi iznositi rodiljna naknada, odnosno od 6. mj do 1. g. djetetova života ? Hvala Vam unaprijed!
  8. Čula sam da ima neka skripta iz upravnog prava (RI), PLIZ ako je tko ima nek se javi!! Knjiga od Borkovića je pre,preopširna...
  9. Npr. ostavitelj je ostavio nekretnine svojoj djeci, a ženi je ostavio na tim nekretninama doživotno pravo uživanja. Žena je tu zapisovnik, jer je iz ostavine dobila pojedino točno određeno pravo, tj. pravo uživanja. Uknjižbom pr. vlasništva djece na nekretninama, nasto je i stvarni teret - da ili ne?
  10. Hvala na pomoći! Može još 1 ptanje : npr. ostavitelj ostavlja nektetninu svojoj djeci, a svojoj ženi ostavlja na tim nekretninama pravo doživotnog uživanja.Žena je ovdje zapisovnik, jer je iz ostavine obila samo pojedinao točno određeno pravo tj. pravo uporabe. Uknjižbom pr. vlasništva djece na tim nekretninama, nastao je i stvarni teret. - da ili ne?
  11. Treba bi konkretan primjer osnivanja stvarnog tereta temeljem oporuke??
  12. Treba mi konkretan primjer osnivanja stvarnog tereta temeljem oporuke...??
  13. Hitno trebam jedan konkretan primjer stjecanja stvarnog tereta temeljem oporuke!? I za seminar na temu "Načela nasljednog prava", gdje da jošpogledam osim u Vedriš-Klariću gdje o tome ima samo 3 strane??
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija