Jump to content

koka1968

Korisnik
  • Broj objava

    19
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je koka1968 objavio

  1. Danas nam je bila djelatnica Centra za socijalnu skrb na temelju anonimne, lažne prijave. Utvrdila je na licu mjesta da je prijava lažna, ali traže obradu djece i roditelja u Centru. Da li imaju na to pravo?
  2. Joj...nemam baš novaca za tužbe i advokate. Ne prijavljuju oni samo mene, već redom ljude iz cijele ulice. Pisali smo i peticiju nadležnoj policijskoj ispostavi koja je sve primila na znanje, ali i dalje izlazi na svaku njihovu prijavu i maltretira nas sve redom.
  3. Ssujedi su me lažno prijavili da maltreiram životinje. Izašla je veterinarska inspekcija i utvrdila da je sve u redu. Zatim su me prijavili da neosnovano posjedujem vozačku dozvolu i ne samo što sam podastrijela medicinsku dokumentaciju nego sam i prošla na ponovnom liječničkom za vozačku. Zatim su me lažno prijavili za razbijanje prozora na kući. Izašla je policija i utvrdila da je prijava lažna. Zatim su me prijavili da sam lažni invalid. I tu je invalidska komisija utvrdila da je moja dokumenacija valjana. Molila bih nekog da me savjetuje što poduzeti u slučaju takvih lažnih prijava. Žalila sam se policiji, ali oni su samo napravili bilješku i uputili me na privatnu tužbu. Da li je to doista jedino moguće djelovanje protiv lažnih prijava?
  4. U mirovini sam zbog opće nesposobnosti za rad i kako sam se djelomično oporavila od bolesti u stanju sam obavljati neke pomoćne poslove. Prije umirovljenja sam radila na visokoodgovornim pozicijama (VSS). Željela bih ponovno raditi makar tek djelić onoga što sam prije radila i kako to mogu napraviti da ne prekršim Zakon?
  5. Da li se može prijaviti odvjetnik i kome ako zastupa osobu kojoj je uzeta poslovna sposobnost, a o istome nije obavijestio njenog zakonskog skrbnika.
  6. Ostavinski spor nije riješen već pet godina. Nasljednica sam prvog reda i ostali nasljednici koriste imovinu koja je predmet ostavnske parnice. Da li ja imam pravu na novčanu rentu srazmjerno mom udjelu u imovinu zbog korištenja predmetne ostavine. Kako mogu to ostvariti? Unaprijed zahvaljujem odgovoru.
  7. Vlasnik i jedina odgovorna osoba je preminula. Da li tvrtka može plaćati svoje obveze i prije nego što se provede ostavinska rasprava?
  8. koka1968

    Požurnica

    Da li se može na Županijski sud poslati požurnica da riješi predmet ostavinske rasprave?
  9. Molim da mi netko okvirno makar kaže u kom se roku sazivaju ročišta na Županijskom sudu. hvala koka1968
  10. Presudom općinskog suda presuđena je podjela imovine mog pokojnog oca u našu korist. Tužiteljica se žalila i mi smo odgovorili. U kom roku Županiski sud mora sazvati prvo ročište? Zahvaljujem na odgovoru. Lp. koka
  11. Presuda je sad došla u pismenom obliku. Tužiteljica nam je dužna platiti odvjetničke troškove uz napomenu ukoliko ne plati u roku 15 dana napaplatiti će se ovrhom. Tko pokreće tu ovrhu i na koji način. Tužiteljici pripada zasebno 1/4 nekretnine. Da li se po pravomoćnosti presude predmet vraća javnom bilježniku? Kako sada mi ostvarujemo svoje vlasništvo tj. kako ući u posjed predmetnoj nekretnini?
  12. Donesena je presuda u kojoj se tužiteljici (žena našeg oca iz 2. braka) priznaje 1/4 ( na što smo mi pristali još na početku postupka i to je bio naš prijedlog da se ne uđe u spor) u nekretnini umjesto tražene 1/2. U postupku smo još od poč 2007, a ostatak nekretnine se dijeli na 4 dijela koliko ima nasljednika. Presuda nije napisana iako je izrečena 7.5.2010. Kako možemo ući u vlasništvo nekretnine nakon primljene presude ukoliko se tužiteljica ne bude žalila. Unaprijed hvala na pomoći. U kom se roku treba napisati presuda?
  13. Ostavinska rasprava traje 5 godinu. Predmet je završio kod vještaka koji ga ne vraća. Što moramo napraviti da se spor pokrene s mrtve točke. Da li se može tražiti nadoknada korištenja imovine koja je predmet nasljeđivanja iako nije donesena presuda? Na koji način?
  14. Žena mog pokojnog oca nas je tužila (mene i brata) za polovicu njegove imovine. Za dva dana potpisujemo sporazum koji smo mi na početku predložili kod njenog odvjetnika. Na što moramo paziti?. Koje dokumente mora njen odvjetnik podnijeti sudu da se obustavi parnica i oni plate sudske troškove. Sporazum navjeravamo ovjeriti kod javnog bilježnika, ali tko će završiti ostavinski postupak. Kada ćemo se i da li ćemo se na temelju takvog sporazuma moći upisati kao vlasnici nekretnine. Sklapa se i sporazum o prodaji nekretnine. Na što moramo paziti. Ja sam u mirovini i nemam odvjetnika. Molila bih svaku pomoć. Unaprijed hvala.
  15. Vodi se sudski spor oko nekretnine mog pokojnog oca, tj. mi (brat i ja) smo tužena strana. Nekretnina je sagrađena prije drugog braka oca, u braku je uređivana i njegova supruga nas tuži za polovicu nekretnine. Tražila je sudsko vještačenje nekretnine, pa bih molila pomoć jer ne znam što i koju dokumentaciju bih morala ponijeti na sudsko vještačenje. Ako nalaz bude nepovljan za nas, da li se mogu žaliti na očevid i tko će na kraju snositi sve te troškove. U invalidskoj sam mirovini i nemam odvjetnika nego cijeli postupak vodi moja mama. Unaprijed zahvaljujem na savjetima.
  16. izlazi komisija na procjenu nekretnine tj kuće što moramo učiniti mi koji smo tuženici na toj procjeni hvala
  17. prije tri mjeseca je održana zadnja rasprava i do danas sutkinja nije donijela nikakvu odluku. stalno produljuje rok tužiteljima da ulože nove dokaze, a ostavinska traje preko tri godine. da li bi bilo pametno uputiti kakvu požurnicu da se konačno donese odluka tj presudi i ako bi se to podnijelo kome istu treba nasloviti. brat i ja kao tužena stranka smo mišljenja da sutkinja namjerno odugovlači spor, kako bi pogodovala tužiteljici. nije nam jasno zašto se konačno ne presudi tj. da li postoji zakonski rok u kome je sutkinja dužna donijeti presudu.
  18. Otac je bio vlasnik kuće koja je sagrađena prije sklapanja novog braka. Kuća je uređivana u novom braku. Iz prvog braka postoje dvoje djece, iz drugog jedno, a supruga traži da se u ostavinskom postupku njoj dodijeli pola kuće kao njena bračna tečevina. Što poduzeti? Postoje dokumenti po kojima se vidi da je kuća izgrađena prije. Kakva su prava djece iz prvog braka?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija