Jump to content

Mariofilius

Korisnik
  • Broj objava

    38
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Poštovani,molim za savjet..Naime, prije nekih dva mjeseca moja je majka potpisala i umjesto mene primila poštu, prema kojoj sam napravio neki prometni prekršaj ( brzina), i dobio sam kaznu za platiti 2000 kuna. Sticajem nespretnih okolnosti, majka mi je zaboravila dati tu poštu, tako da smo je slučajno našli jučer..Mene sad zanima, obzirom da su prošli svi rokovi za plačanj..žalbe is sl. što nadalje mogu očekivati, što mi se može dogoditi, odnosno kako se iz svega toga izvući s što manje posljedica..!? Hvala..
  2. Ne možete ništa posebno učiniti, jer je iz vašeg posta jasno vidljivo da ste učinili sve da to to tako bude kako se sada odvija.!! U zadnjoj ste rečenici rekli mnogo toga..A da se pitate zašto on to obilazi vrtić, tete, psihologe..!? Možda bi Vam stavljanje u obrnutu poziciju pomoglo da i sama dođete do odgovora na postavljeno pitanje..Što se tiće sudskog rješenja, očito Vam ono jako jako odgovara, pa bi htjeli i da se ispoštuje. A to što ne odgovara niti drugoj strani, niti djetetu, ma koga to briga...Bitno da Vi imate taj papir...Samo ne znam, što se svemu onda čudite...!? Puno sreće u daljnjem rješavanju problema,barem da tom djetetu bolje bude...
  3. ¨Pahuljice, majku nitko niti u jednom trenutku nije savjetovao da to napravi, samo joj se kroz primjer pokušala pokazati razlika između zakona i prakse, tj, dati joj do znanja da se, na žalost, radi o nebu i zemlji..
  4. Da se ne radi o ozbiljim temama, nasmijao bi se na zadnji dio ovog odgovora..Pa evo, da Vam kažem akko to izgleda u praksi, proživljeno ove godine, osobni slučaj..Dok ja (otac) radim, majka uzima djete i odvodi ga..Ja dolazim kući, tražim da se vrate, ona odbija.Ja prijavljujem na policiju, CZSS i znate što se dogodilo.!? Apsolutno i jedno veliko ništa.Djete nije morala vratiti, jer kad jedan od roditelja na taj način uzme dijete, to se ne smatra otmicom niti ičim sličnim, jer je dijete s jednim od roditelja, a kad je s jednim od roditelja smatra se da je na sigurnom. Napravite li to što ste namjerali, naravno da moralno nije uopče u redu, ali bez ikakvog problema možete ostvariti taj naum i nitko vam i ništa ne može..Ali morate paziti samo na jedno, a to je da vas otac može presresti dan, dva nakon toga, uzeti Vam dijete iz ruke i isto ga tako odvesti, i nitko mu ništa ne može..Dakle, prava su vam jednaka, a hoćete li dijete izložiti tom jadu, ovisi samo o vama..A što se tiće sankcija, ne brinite, niti Bog vam ništa ne može...To Vam je praksa, a sve ostalo samo su puste želje...Moja preporuka - nikada to učiniti nemojte...Samo radi djeteta...
  5. Poštovana depri, odgovoer će te najlakše dati sama sebi ako zamislite obrnutu situaciju..Da Vam olakšam, dal' biste Vi dali da otac preseli, recimo, dijete u Sisak, a razvod nije niti počeo..!? Siguran sam da nebi...E pa tako ne bi niti on.!! A u ovom trenutku sve što napravite, znajte da ima pravo napraviti i on, jer još ništa regulirano nije i prava su vam jednaka..Ono pravno što možete učiniti je da zatražite privremenu mjeru od suda kojom će se dijete privremeno dodijeliti Vama na čuvanje i skrb, naravno, ako će se dodijeliti..U tom slučaju ga možete seljakati okolo kako god poželite..To je ujedno i trenutak kada otac počinje postajati i zakonski zadnja rupa na sviralu,dok su Vama otvorena sva polja i možete raditi što želite..Naravno, do toga je papira samo potrebno doći, no praksa je pokazala kako to uopče nije neki problem..Eto..pa sretno..
  6. Hmm..da..Nemojte me krivo shvatiti, ali mislim da je sad' došlo ovo drugo vrijeme..Pretpostavljam da se radi o slučaju kojih ima na tisuće, i vjerojatno se ništa pitali niste, niti ste ludili kada su oni "pametni" prije x,y godina odlučili da djete bude s vama i da ocu pripadne na susrete mjerljive u sekundama..Tada vam sigurno nije palo na pamet da tom istom djetetu i ocu pružite puno više susreta od određenog i time osigurate s oce što normalniji odnos i zajednički stav oko odgoka djeteta..Tada vam mnoga pitanja nisu padala na pamet, likovanje je biloosigurano za Vas, a otac je bio taj, zajedno s djetetom koji je godinama tugovao..Zato kažem, ako se radi o takovom slučaju, sada dolazi ono drugo vrijeme..No, ono za razliku od onoga prvog traje puno dulje, a toga mnoge majke svjesne nisu..I, tu Vam neće pomoći više niti centar koji Vas je vjerojatno podržavao, niti onaj "obiteljski centar", niti sud, niti dragi Bog..Uzalud ćete oblaziti sve te institucije, a ako je otac bio zaista otac i on ih je svojevremeno obilazio, pa ćete iz prve ruke vidjeti kako je njemu bilo svo ovo vrijeme, u kojem se obično majke zlurado smiju misleći kako nikada neće doći ovo drugo vrijeme koje je sada zahvatilo Vas..Znate kako je nedavno napisala jedna djevojka, mislim da joj je nedostakalo nešto malo dana do punoljetnosti, na ovom forumu.!?Popljuvala je sve institucije koje su joj kreirale život i završila s rečenicom: Dragi tata, iako i danas nije dan koji je od njih određen kada "pripadam" tebi, vidimo se svakako, jer sada nam to više nitko zabraniti ne može, nitko, ama baš nitko.!!!Bojim se da se o tako nečemu radi i kod Vas..Naravno, ako se radi o bitno drugačijoj situaciji od opisane, duboko Vam se ispričavam, jer mi je polazišna točka bila velika većin asituacija koja je upravo ovakva kakvu sam i opisao..
  7. Nemate baš nikakav razlog za zabrinutost.Osim ako se ne koturate po cesti od pijanstva ili ste non - stop pod drogom..Najvažnija stvar koju morate imati na umu je da se sve dešava u Hrvatskoj i da podliježete zakonu iste te države..A imalo upućenom u ovakve i slične slučajeve sve sam time rekao...
  8. Nadam se da je tako...Provedba ovog kako sam ja napisao bila bi ludorija veća od iti jedne ludorije..!! Još samo nedostaje da majka ima pravo otići na CZSS i da zatraži da se oca izbriše s lica zemlje..Pa recimo, ako to učini tri puta za redom u mjesec dana, da joj se tako nešto i odobri..Sve više se iznenađujem u naše zakone, pravdu i CZSS..!!!
  9. Pahuljice, krivo ste me razumjeli..Nisam znao da se pod ime, smatra i prezime...Barem ne za naš zakon koji do u tančine razrađuje neke gluposti, a onda odjednom ne pravi razliku između imena i prezimena..No dobro, tomu je očito tako kako je..Nije mi jasno, a niti mi nema logike da se u CZSS mogu napisati neke preporuke za odobrenje promjene imena, ako su živi otac i majka i ako oboje imaju skrb nad djetetom...To mi liči na sljedeće: Otac se protivi promjeni imena, majka ode u CZSS i atmo joj napišu što želi, kao i po dobrom starom običaju, i ona s tim papirom ostvari promjenu imena djetetu o kojem otac i majka skrbe..!!?? Moram priznati da dugo dugo nisam naišao na veću glupost i idiotariju od ove...!! Toliko glupo da ne mogu vjerovati, al' obzirom da se ipak radi o Hrvatskoj uopče me ne bi začudilo da je tomu tako..Na osnovu čega oni pišu te potvrde, ili kako se to već zove..!? Lijepog osmijeha majke...lijepog dana...ili nečeg trečeg..!? Otac skrbi, uredno plača alimentaciju, brine se po propisu o djetetu, a CZSS mu piše neku potvrdu da se djetetu promijeni ime, mimo njegove volje...Luđački ludo..!!! Nešto poput: Vi obrađujete i sadite svoj vrt, a ja berem plodove...Stvarno za ne vjerovati.!!!
  10. 5 za pahuljicu.!! Još mi samo recite koji je to kod nas organ nadležan za starateljstvo.?
  11. 5 za pahuljicu.!! Još mi samo recite koji je to kod nas organ nadležan za starateljstvo.?
  12. Pahuljica, pitanje se odnosi na prezime, a ne na ime..!!
  13. Samohrana Petra, bez imalo ljutnje, ali sad' sam već počeo žaliti vašu, zasigurno preslatku i voljenu bebu..Napisali ste toliko gluposti, da čovjek uopče ne zna kako bi Vas odveo na pravi put.!! Nemojte se ljutiti, al' morate puno toga kod sebe promijeniti...
  14. Baccino, moj odgovor temeljio se na Vašem prvom postu u kojem je izraženo dizanje djeteta iz vrtića prije 16 sati, i druženje istog s bakom i djedom,ako otac radi..U njemu nije pisalo da je to podizanje nekoliko sati prije 16, da se njime remeti ručak, spavanje i ostalo, ali je vidljivo naglašeno da je druženje s bakom i djedom nešto što Vi ne podržavate, jer, kako navodite, u sudskoj presudi navedeno je druženje s ocem, a ne s bakom i djedom..No dobro, svaka medalja ima dvije strane, pa tako vjerujem i ova..Pojedinosti i pikanterije ne znamo, pa je i nedopustivo generalizirati..Predlažem da se za početak pokušate stavioti u situaciju tog oca, odnosno samo zamijeniti mjesta, naravno, fiktivno..Siguran sam da ćete sami doći do odgovora na neka od pitanja, a kad dođete, pokušajte zamisliti da je djete dosuđeno na život i odgoj s ocem, a ne s Vama..Tada ćete dobiti i odgovore na pitanja na koje do sada niste odgovore imali..Da, znam...teško je to shvatiti iz Vašeg, i stajališta mnogih žena, jer su voljena djeca s njima, a ne s očevima..Vjerujte mi, da je obratno, u Vašoj bi se glavi rađale mnoge sheme i ideje, koje često puta ne bi nailazile na odobravanje u zakonu, a sekunda provedena s Vašim djetetom bila bi Vam vrijednija od ičega..Tako je vjerojatno i s Vašim bivšim..I u tom njegovom jadu, naravno ako je tako kao što sam i napisao, Vi još razmišljate o prijavi, o papiru zabrane, ili nečem trećem..A djete Vam je u toj dobi kada će se vjerojatno svaki puta vraćati od oca sve veseliji i veseliji..I onih 70 posto bit' će zamijenjeni s onim ostatkom...A što ćete onda.!? Hoće li Vas ta spoznaja učiniti veselom, ili ćete tek tada tražiti neke od papira.!? Ubrzo će doći vrijeme kad' će to djete samo odlučivati kod koga i koliko vremena želi provesti, i nitko od Vas dvoje , zajedno s CZSS ili sudom neće moći baš ništa, ma koliko se jedna od strana tomu protivila..MOj prijedlog je vrlo jednostavan...dopustite ocu da i bude otac.!Naravno, ako nije nešto na samu štetu djeteta, tada sva moja napisana slova padaju u vodu..I nemojte moje riječi smatrati kao packu, jer to mi nije bio cilj..
  15. Iz aviona je vidljiva želja klasične osvete prema suprugu, koristeći pritom djete, i sve pod krinkom "dobrobiti djeteta"..I što je najbolje, čak se i savjetuje kako pravno regulirati tu osvetu, i kako sve skupa to sročiti, a da drži vodu na CZSS..No, draga mama, ne morate brinuti, barem još neko vrijeme..Sve se odigrava u Hrvatskoj, i u neusporedivoj ste prednosti nad suprugom, ma kakav da on bio..Dovoljno je samo da dođete na CZSS, kažete što god želite, i on je sigurno u situaciji iz koje se neće tako lako izvući..NO, samo požurite..Jer, mnogi ne znaju da s ulaskom u EU dolaze mnoge promjene, koje će očito izludjeti i mnoge majke, ali zato uveseliti njihovu djecu, i očeve te djece..Nekih stvari i nepravdi je ipak malo previše bilo, zar ne...MOžda Vam je teško povjerovati, ali ima i nas očeva koji živimo i svaku večer liježemo i svako se jutro budimo s mislima na svoju djecu..Vjerujem da je i Vaš bivši suprug jedan od njih, jer da nije, onda ne bi niti podizao djete iz vrtića, već bi se pravdao time da mora raditi, a ne dizao ga i vodio, pa makar djedu i baki...nadajući se da će možda ipak ranije doći s posla i uspjeti zagrliti to svoje djete,kojim ga Vi uporno pokušavate "uništiti"..
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija