Jump to content

RobertE

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nije navedena svrha davanja kredita.Kupljen je automobil.Osiguranje vraćanja je građanska mjenica.U ugovoru stoji da je Kredit sada ne znam da se to odnosi na zajam.
  2. Hvala na odgovoru!Tvrtka je dala Ugovor o kreditu , da li je to kažnjivo po zakonu?Jer čuo sam da ima dosta takvih tvrtki koje kreditiraju građane.
  3. Zna li tko odgovor? Da li tvrtka smije dati kredit na 5 godina s kamatnom stopom od 6% godišnje te naplaćivati PDV na kamatu? Tvrtka je registrirana kao d.. i glavna djelatnost je iznajmljivanje i upravljanje vlastitim nekretninama ili nekretninama uzetim u zakup. :tuzan:
  4. Da li tvrtka smije dati kredit na 5 godina s kamatnom stopom od 6% godišnje te naplaćivati PDV na kamatu? Tvrtka je registrirana kao d.. i glavna djelatnost je iznajmljivanje i upravljanje vlastitim nekretninama ili nekretninama uzetim u zakup. Hvala na odgovoru!
  5. Koje su pravne mogućnosti djelatnika koji je poslan na rad u inozemstvo već dvije godine. Pri tome poslodavac nije ispunio obveze koje su zakonom o Radu propisane.Djelatnik je potpisao obični ugovor o radu gdje se ne spominje rad u inozemstvu i uskraćena su mu prava koja mu jamči Zakon o radu u inozemstvu RH. - Nije potpisan ugovor o radu u inozemstvu. - Nije ugovoreno trajanje rada u inozemstvu. - Nije osigurano vraćanje(repatrijacije) u zemlju. - Nije postignut dogovor o drugim primanjima (novcu) koji će djelatnik imati pravo za vrijeme rada u inozemstvu. - Također je povrijeđen zakon o radu Stranih osoba inozemne države, djelatnik nema radnu dozvolu niti je privremeno prijavljen u toj zemlji . Od poslodavca je traženo da se to riješi ugovorom no odgovora nema! Pitanje , da li djelatnik u takvoj situaciji može ostvariti dobiti/odštetu neisplaćenih dnevnica a posjeduje pisane i ovjerene tragove rada u inozemstvu? Koje mu mehanizme zakon pruža da se koristi da bih ostvario svoja prava koja mu jamči Zakon? MOlim Vas za odgovor ili savjet! Hvala!
  6. Koje su pravne mogućnosti djelatnika koji je poslan na rad u inozemstvo već dvije godine. Pri tome poslodavac nije ispunio obveze koje su zakonom o Radu propisane.Djelatnik je potpisao obični ugovor o radu gdje se ne spominje rad u inozemstvu i uskraćena su mu prava koja mu jamči Zakon o radu u inozemstvu RH. - Nije potpisan ugovor o radu u inozemstvu. - Nije ugovoreno trajanje rada u inozemstvu. - Nije osigurano vraćanje(repatrijacije) u zemlju. - Nije postignut dogovor o drugim primanjima (novcu) koji će djelatnik imati pravo za vrijeme rada u inozemstvu. - Također je povrijeđen zakon o radu Stranih osoba inozemne države, djelatnik nema radnu dozvolu niti je privremeno prijavljen u toj zemlji . Od poslodavca je traženo da se to riješi ugovorom no odgovora nema! Pitanje , da li djelatnik u takvoj situaciji može ostvariti dobiti/odštetu neisplaćenih dnevnica a posjeduje pisane i ovjerene tragove rada u inozemstvu??? Koje mu mehanizme zakon pruža da se koristi da bih ostvario svoja prava koja mu jamči Zakon?? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija