Jump to content

miho007

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je miho007 objavio

  1. Pozdrav, Zanima me da li je moguce kao privatna osoba iznajmiti stan, kucu nekoj tvrtki koja onda novce isplacuje na racun. Koja je onda situacija u vezi poreza kako to funkcionira dakako ja bih da sve ide preko papira platio bi porez i sve ok. Hvala svima
  2. Pozdrav svima, nedavno sam se zaposlio na tehničkom održavanju jednog hotela u dalmaciji i u ugovoru mi stoji da ne smijem raditi konkurenciju poslodavcu. E sada ja imam kucu za odmor koju izdajem turistima i zanima me da li to moje izdavanje predstavlja problem. Hvala svima na mišljenju i savjetu.
  3. pozdrav, Prije godinu i osam mjeseci dobio sam kaznu za ne nošenje kacige na motoru kazna je bila 700 kn. Zalio sam se i dobio prvi poziv za sud kojeg nisam uzeo od postara, zatim mi je dosao drugi poziv koji sam uzeo i javio tako da sam kod doktora posalo ispricnicu i sada mi dolazi ponovo poziv. Zanima me zna li netko koliko bi sada trebao platiti cisto jer mi se ne da peglati po sudu i stalno neka izvlacnja itd. znaci kazna na pocetku 700 kn koliko bi to sada moglo biti za platiti. hvala svima.
  4. Pozdrav, Prije godinu i 7 mjeseci napravio sam prometni prekrsaj tj. prijatelj i ja samo se zajedno vozili na njegovom motoru bez kacige i zaustavili nas i napisali kaznu meni na 700 kn koju nisam potpisao. Policajac koji nas je zaustavio bio je dost neugodan i nije bio propisno obucen pa smo prijatelj i ja svaki napisali zalbu na kaznu. E sada vec jednom mi je bio stigao poziv za sud kojeg pravo receno nisam ni znao da je stigao nego sam saznao od postara jedno mjesec dana nakon. Sada mi je opet stigao poziv za sud i postar me nazvao da mi kaze poucen prijasnjim iskustvom. Pitanje je sto uciniti uzeti poziv i poci na sud ? treba mi jes cca 5 i pol mjeseci do zastare ili ne uzeti i praviti se lud. Sto se moze tada dogoditi jer mi je ovo drugi poziv moze li policija doci po mene i prekratiti me na sud ili sto vec. Da li mogu sada nekako platiti kaznu i koliko bi to cca bilo ako je pocetna bila 700 kn pa da ne moram ici na sud gubiti vrijeme ako vec moradnem platiti. da li je moguce poslati recimo oca da me isprica na sudu i kaze da cu platiti uzme racun i plati i to je to ili moram ja osobno doci dakako u slucaju da preuzmem poziv. Hvala svima na odgovoru.
  5. Hvala na odgovoru, U ugovoru o radu ne stoji nista da sam ja duzan platiti tecaj ukoliko otidem prije zavrsetka ili nakon zavrsetka tecaja, stoji samo da sam ja duzan tecaj upisati i zavrsiti u 3 godine inace gubim posao, a poslodavac snosi troskove. Oni se sada hvataju za to da sam im ja nanio stetu kao poslodavcu i da sam im duzan te novce vratiti, sto meni nema neke logike jer nisam nista slomio ili svoj posao lose obavljao. Ima tu i druga strana da sam ja radio dosta prekovremeno ali stvarno puno sto mi poslodavac nije zelio isplatiti zbog bog zna kojeg razloga pa se ne osjecam nista duznim. Hvala svima, ako jos netko ima komentar ili savjet zahvaljujem.
  6. Poštovanje, moje pitanje je sljedeće. Prije dva dana sam dao otkaz u svojoj tvrtki, predao sam zahtjev za raskid ugovora koji je uredno prosao protokol i dobio sam opecacenu kopiju sa datumom poštom. Po ugovoru o radu otkazni rok mi je 21 dan i to je sve ok. E sada problem je sto mi je poslodavac na početku radnog odnosa zahtjevao da upisem određene informatičke tecajeve koje sam bio po ugovoru obvezan završiti u roku od 3 godine inace ostajem bez posla i dakako poslodavac je snosio trosak tih tecajeva. E sada nekon sto sam ja dao otkaz poslodavac tvrdio da mu ja moram vratiti novce koje je on uplatio za te tecajeve (koje ja nisam zavrsio). U ugovoru ili bilo gdje drugo sto sam ja potpisao ne stoji da sam u slucaju da ja dam otkaz duzan bilo sto vratiti ili ostati raditi određeno vrijeme u tvrtki po zavrsetku tecajeva. E sada poslodavac tvrdi da sam mu ja nanio stetu po članku xyz. zakona o radu svojim odlaskom tj on je potrosio novce a ja otisao. Sada molim vas da li ovakva prica tj. zahtjev mog poslodavca stoji i moze li on uspjeti sutskim putem dobiti te novce. Svoje obveze na radom mjestu sam uvijek obavljao u roku i bez ikakvih prigovora sa strane poslodavca. Hvala svima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija